AfterDawn logo

Netflix-pomo paljasti miksei palvelussa ole offline-katselua

Matti Robinson Matti Robinson
4 kommenttia

Netflixin tuotejohtaja Neil Hunt vieraili Gizmodo UK:n haastattelussa IFA-messujen yhteydessä ja valotti yhtiön tulevaisuutta. Yksi Gizmodon esittämistä kysymyksistä koski offline-käyttöä, joka on ollut pitkän aikaa käyttäjien toivelistalla.

Elokuvien lataus palvelusta, joka toimii suoratoistopalveluna ei ole todellakaan tuulesta temmattu. Amazon, joka pyrkii Prime-palvelulla kilpailemaan Netflixiä vastaan, toi ominaisuuden saataville aiemmin hiljattain. Hunt kertoi haastattelussa, että ei pidä ominaisuutta kovin hyvänä ja sen puutteeseen on hyvät syyt.

Huntin mukaan Amazon Primen kaltainen latausmahdollisuus monimutkaistaa käyttöä, kun videon katsomista varten täytyykin muistaa ladata ohjelma sekä hankkia ja määrittää sille tallennustila. Suoratoistojätti varjeleekin helppokäyttöisyyttä, ja Hunt muistuttaa, että monipuolisuus ei ole aina hyvästä: joskus asiakas ei valitse mitään, jos valikoima on liian laaja tai monimutkainen.

Vaikka Netflix-pomon selitykset vaikuttavat hieman köykäisiltä, niin niissä piilee varmasti totuus. Netflix on varsin yksinkertainen palvelu, joka haluaa tarjota yksinkertaisen tavan katsoa sisältöä – ja jatkaa katsomista. Yhtiöllä on myös vahva perinne, kuten myös kilpailija Amazonilla, testata muutoksia erittäin tarkasti. Tästä syystä esimerkiksi puolikkaita tähtiä ei voi antaa, sillä ne vähensivät yli 10 prosenttia annettujen arvostelujen määrää Netflixin kokeilussa.


Hunt jättää asian tulevaisuuden osalta avoimeksi sanomalla, että Netflix voi helposti tuoda latausmahdollisuuden, jos sellaiselle nähdään suurta kysyntää tai jos Amazonin esimerkki osoittautuu hyväksi.

4 KOMMENTTIA

Lumikki1/4

Sillä mitä mieltä joku Netflix-pomo on asiasta ei pitäisi olla mitään merkitystä. Koska kyse ei ole siitä mikä on jonkun mielestä hyvä vaan siitä että asiakas saa mitä haluaa eli valinnan vapaus. Yksi halua näin ja toinen toisin. Miksi aina joku muu yrittää päättää omien mielipiteiden kautta mikä on hyvä toisille ihmisille. Koko kysymys ei olisi edes esillä jos joku ei haluaisi myös toisin. Jos taas ajattelee asiaa liiketaloudellisesti niin monet liiketaloudelliset asenteet vahingoittaa kuluttajan palveluita ja tuotteita. Koska kyse ei ole siitä mikä on oikeasti kuluttajalle hyvä, vaan miten tehdään RAHAA. Ongelma on asenteissa, "minä tiedän paremmin", vaikka pitäisi antaa sen kuluttajan itse valita asiat, eikä itse päätää kuluttajan puolesta mikä on hänelle hyvä.

arcanix2/4

Lainaus:

latausmahdollisuus monimutkaistaa käyttöä, kun videon katsomista varten täytyykin muistaa ladata ohjelma sekä hankkia ja määrittää sille tallennustila

Eikä tarvitse muistaa. Äppi voi toimia ihan normaalisti kuin tähänkin saakka, mutta offline-katsomiselle on mahdollisuus. Käyttö ei monimutkaistu tämän myötä lainkaan.

user@org (vahvistamaton)3/4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arcanix:


Eikä tarvitse muistaa. Äppi voi toimia ihan normaalisti kuin tähänkin saakka, mutta offline-katsomiselle on mahdollisuus. Käyttö ei monimutkaistu tämän myötä lainkaan.

En tiedä mitä tuossa haastateltava on tarkoittanut ja mitä siltä kysytty.
Yksi arvaus voisi olla että joillekkin käyttäjäille se aiheuttaisi hämmennystä, vaikka se online käyttö ei siitä mihinkään poistuisi.

Ja vastaus voi olla yksikertaistettu, veikkaan että taustalla on käyttöliittymää/käyttökokemusta paljon haasteellisempia ongelmia.

Voi tietenkin sanoa tarviiko kaikista ominaisuuksista tehdä julkisesti tarjottuja ominaisuuksia, voisiko olla kokeellisia "piilo-ominaisuuksia", jolloin esim voisi pitkän leffan verran tallentaa "välimuistiin" ja katsoa sen hitaalla yhteydellä, no kokeellisenkin omainaisuduen kustannukset voi noustaa liikaa ja julkisuus negatiivista.

DeNiWar4/4

Oho! Eikö syynä olekaan tekijänoikeusjärjestöt ja piratisminpelko? ;)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT