AfterDawn logo

Näin otat käyttöön Windows 10:n "jumalamoodin"

AfterDawn AfterDawn
6 kommenttia

Microsoftin käyttöjärjestelmän syöveriin on jo useassa sukupolvessa piilotettu niin kutsuttu jumalamoodi. God Mode on nimitys kaiken kattavalle Windows Master Control Panel -hallintapaneelille, jonka tehokäyttäjät löysivät moodin erittäin käytännölliseksi. Niinpä Microsoft on jatkanut perinnettä ja tuonut sen nyt myös Windows 10:een.

Jumalamoodi on yksinkertaisesti yksi kansio, jonka sisuksista löytyy kaikki mahdolliset asetukset. Windows 10 tarjoaa hyvin suppeat ja yksinkertaiset valinnat Asetukset-sovelluksessa, joten jumalamoodilla pääsee käsiksi esimerkiksi vanhan ohjauspaneelin asetuksiin ja muihin säätöihin.

Hyötyä työkalusta ei välttämättä ole kuin mainituille tehokäyttäjille tai vaikkapa IT-tuelle, ja peruskäyttäjien ei välttämättä kannata edes koskea tätä kautta tietokoneen asetuksiin, sillä siinä voi samalla aiheuttaa myös ongelmia.

Ominaisuuden käyttöönottaminen on kuitenkin hyvin yksinkertaista, kuten aiemminkin.

  1. 1) Kirjadu sisään järjestelmävalvojana

  2. 2) Luo uusi kansio klikkaamalla oikeaa hiiren nappia haluttuun paikkaan (vaikka työpöydälle) ja valitse Uusi->Kansio

  3. 3) Kirjoita kansion nimeksi nimi.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} (korvaa nimi haluamallasi kansion nimellä, esim. Jumalamoodi.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C})

  4. 4) Avaa kansio ja olet valmis tarkastelemaan ja muuttamaan kaikkia Windowsin asetuksia


AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

6 KOMMENTTIA

guy_fawkes1/6

Windows 10 ei ole mitään "jumalamoodia" käyttäjän kannalta nähnytkään.

Windows 10 lähinnä takaa sen, että tulevaisuudessa EU-stapo kolkuttelee ovellesi neljältä aamuyöllä, jos kirjoittelet EU:sta, islamista, siionismista tai monikulttuurisuudesta kriittisesti. Sitten lähdetään kuulustelukammioihin, joista ei välttämättä koskaan palata.

Osa tulevaa neljättä valtakuntaa ajavaa agendaa.

Peli ei kuitenkaan ole todellakaan vielä menetetty kansalaiset; kunhan jätätte Micosoftin tuotteet omaan arvoonsa.

Vaihtoehtoja on, vaikka ette "mistään" enää välittäisikään. Niiden täppien klikkailu ei myöskään muuta Windowsin toimintaa suuntaan eikä toiseen, ikävä kyllä.

Paras vaihtaa kokonaan jo pois vanhanaikaisesta Microsoft tauhkasta.

Ja ellei huono laatu ja kyttäys kaikessa mitä Windows 10 koneellasi teet ei riitä (kalenterimerkintöjä ja kaikkea kirjoittamaasi myöten); Microsoft juuri hiljan irtisanoi 2300 työntekijää Suomessa kilometritehtaalle.

Haluatko tukea vastaisuudessakin moista lafkaa? Joka lupasi "maat ja taivaat" Suomeen? Kaikki oli valhetta ja manipulaatiota.

Lindux2/6

Originally posted by guy_fawkes:

Windows 10 ei ole mitään "jumalamoodia" käyttäjän kannalta nähnytkään.

Windows 10 lähinnä takaa sen, että tulevaisuudessa EU-stapo kolkuttelee ovellesi neljältä aamuyöllä, jos kirjoittelet EU:sta, islamista, siionismista tai monikulttuurisuudesta kriittisesti. Sitten lähdetään kuulustelukammioihin, joista ei välttämättä koskaan palata.

Osa tulevaa neljättä valtakuntaa ajavaa agendaa.

Peli ei kuitenkaan ole todellakaan vielä menetetty kansalaiset; kunhan jätätte Micosoftin tuotteet omaan arvoonsa.

Vaihtoehtoja on, vaikka ette "mistään" enää välittäisikään. Niiden täppien klikkailu ei myöskään muuta Windowsin toimintaa suuntaan eikä toiseen, ikävä kyllä.

Paras vaihtaa kokonaan jo pois vanhanaikaisesta Microsoft tauhkasta.

Ja ellei huono laatu ja kyttäys kaikessa mitä Windows 10 koneellasi teet ei riitä (kalenterimerkintöjä ja kaikkea kirjoittamaasi myöten); Microsoft juuri hiljan irtisanoi 2300 työntekijää Suomessa kilometritehtaalle.

Haluatko tukea vastaisuudessakin moista lafkaa? Joka lupasi "maat ja taivaat" Suomeen? Kaikki oli valhetta ja manipulaatiota.

Ahhaha! Eli kun jatkat samaan malliin, kirjoittamalla nettiin, Googlettamalla, käyttämällä somea ja kaikkea edellämainittua myös kännykällä, niin säästyt kaikelta tiedonkeruulta kunhan et käytä Microsoftin käyttistä. Miten sokea voi joku edes olla?!

hannibal_pjv3/6

Paras olisi muuttaa etelänavalle, pukeutua turkiksiin ja unohtaa tekniikka täysin ;-)

Vilperi134/6

Originally posted by guy_fawkes:

Windows 10 ei ole mitään "jumalamoodia" käyttäjän kannalta nähnytkään.

Windows 10 lähinnä takaa sen, että tulevaisuudessa EU-stapo kolkuttelee ovellesi neljältä aamuyöllä, jos kirjoittelet EU:sta, islamista, siionismista tai monikulttuurisuudesta kriittisesti. Sitten lähdetään kuulustelukammioihin, joista ei välttämättä koskaan palata.

Osa tulevaa neljättä valtakuntaa ajavaa agendaa.

Peli ei kuitenkaan ole todellakaan vielä menetetty kansalaiset; kunhan jätätte Micosoftin tuotteet omaan arvoonsa.

Vaihtoehtoja on, vaikka ette "mistään" enää välittäisikään. Niiden täppien klikkailu ei myöskään muuta Windowsin toimintaa suuntaan eikä toiseen, ikävä kyllä.

Paras vaihtaa kokonaan jo pois vanhanaikaisesta Microsoft tauhkasta.

Ja ellei huono laatu ja kyttäys kaikessa mitä Windows 10 koneellasi teet ei riitä (kalenterimerkintöjä ja kaikkea kirjoittamaasi myöten); Microsoft juuri hiljan irtisanoi 2300 työntekijää Suomessa kilometritehtaalle.

Haluatko tukea vastaisuudessakin moista lafkaa? Joka lupasi "maat ja taivaat" Suomeen? Kaikki oli valhetta ja manipulaatiota.

Microsoft on näköjään painanut sua pyllyyn ja kovasti, että tälläisiä kirjoittelet. Tai sitten hullujenhuoneella oli täyttä tähän aikaan vuodesta, joten päätit avautua tänne hulluudestasi.

LinuxIRCsauna5/6

Originally posted by guy_fawkes:

Windows 10 ei ole mitään "jumalamoodia" käyttäjän kannalta nähnytkään.

Windows 10 lähinnä takaa sen, että tulevaisuudessa EU-stapo kolkuttelee ovellesi neljältä aamuyöllä, jos kirjoittelet EU:sta, islamista, siionismista tai monikulttuurisuudesta kriittisesti. Sitten lähdetään kuulustelukammioihin, joista ei välttämättä koskaan palata.

Osa tulevaa neljättä valtakuntaa ajavaa agendaa.

Peli ei kuitenkaan ole todellakaan vielä menetetty kansalaiset; kunhan jätätte Micosoftin tuotteet omaan arvoonsa.

Vaihtoehtoja on, vaikka ette "mistään" enää välittäisikään. Niiden täppien klikkailu ei myöskään muuta Windowsin toimintaa suuntaan eikä toiseen, ikävä kyllä.

Paras vaihtaa kokonaan jo pois vanhanaikaisesta Microsoft tauhkasta.

Ja ellei huono laatu ja kyttäys kaikessa mitä Windows 10 koneellasi teet ei riitä (kalenterimerkintöjä ja kaikkea kirjoittamaasi myöten); Microsoft juuri hiljan irtisanoi 2300 työntekijää Suomessa kilometritehtaalle.

Haluatko tukea vastaisuudessakin moista lafkaa? Joka lupasi "maat ja taivaat" Suomeen? Kaikki oli valhetta ja manipulaatiota.

Todellakin. Microsoft tekee sitä mitä on aina parhaiten osannut tehdä: käyttää hyväksi käyttöjärjestelmiensä, ohjelmiensa satimeen haksahtaneita.

Asennuksen aikana laitettavat täpät eivät vielä estä Windows 10 levittämästä dataa nettiin. M$ voi helposti laitella seurantaosia päälle, jos seuranta on vain laitettu "pois päältä" (engl. disabled-tila). Yksityisille firmoille varmasti haluttua kamaa?

Windows 10 mukana tulee niin ikään (Diagnostic Tracking Service ja WAP Push Message Routing Service), jotka muodostavat yhdessä puhtaan haittaohjelman (spyware/malware).

Ne on syytä poistaa koneelta kokonaan "sc delete DiagTrack" ja "sc delete dmwappushservice"-komennoilla. Monessako firmassa tämä tiedetään tehdä? Eikö ole väliä?

Kyseessä olevat. "servicet" lähettävät Microsoftille tietoa käytetyistä ohjelmista, avatuista dokumenteista, sähköposteista, kenelle kone rekisteröity, avatuista verkkosivuista (verkkohistoria) jne.

Tämän lisäksi Windows 10 on Telemetry (Sending Diagnostic Information), joka lähettää satunnaista dataa Microsoftille. Pitää käytännössä rekistrystä muokata pois päältä.

Eikä tässä vielä kaikki: Windows 10 mukana tulee "Application Experience AND Customer Experience Improvement Program.", joka saattaa lähettää dataa Microsoftille, jos et käy laittamassa pois päältä erikseen.

power_age6/6

Oliko se vuoteen 2020 asti kun tätä w7.kaa tuetaan päivityksillä, kai nämä ms.n käyttiksen hyödyt on siihen mennessä tullut käytettyä loppuun, jottei ei tarvitse enää ms.n tuotteisiin sotkeentua lisä vakoiluihin mitä tuo W10 toi tulessaan, eipä ole tullut kumpaankaan koneeseen 10.ä ei ladattu asennettu.

Nyt koneen käynnistyttyä se meuhkaa puhekuplalla kun piilotin W10 päivityksen että ilmainen W10 pro olisi saatavilla, tosin jättäen kertomatta kaikesta valvonnasta, pitää kai ehkä poistaa nuo 10 päivitys härdellit tuolta välistä.

Mitä theredeja afterin puolelle on ilmaantunut W10.n tiimoilta ongelmia ja taas ongelmia luvassa lisää jipii on tää ..tun t.tekniikka sitten niin kivaa että, onneksi en omista näiden 2 PC.n lisäksi kun äly TV.n senkin härvelin vois myydä pois tai potkia .askaks, kun ei sieltä mitään enää tule jos et maksa jotain kk.ssa lisää niin kun luvat vedettiin pakolliseksi .askaksi taas tossakin suhteessa kiitos vaan .elvetisti.

Eihän tämä koko ..tun älyily ole kun rahan pumppaamista ja seuranta .askaa, tähän tämä koko .aatanan .aska vietiin olos hyvä vaan koko .aatanan yhteiskunta oikea .ersereikä nykyään kaikilta osin.

Muistan myös kun sain hullun maineen kun hankin sen ensimmäisen Windows vista koneen, epäilin heti etteikö kameraa voisi joku kaukokytkeä päälle ja kuunnella, vaikka ei mitään salattavaa sillä lailla olekkaan mutta yksityisyys on yksityisyyttä, ei mitään James Bond maailmaa, jossa nyt sattumoisin nykyään elämme että ei voisi enempää .ituttaa tähan .askaan sekaantuminen; niin kaikkea folioon kääriytymistä ym. ..tuilua san kuulla kunnes sitten tuli uutiset joissa nämä tuotiin esille, ja paljon muuta mitä heti hiipi mieleen mitä tällä .askalla voidaan tehdä, tuolta muualta käsin mistä ei todellakaan voi tavallinen tallaaja välttämättä mitään tietää.

Kai ne siellä nyt .nanoi kilpaa kuka keksi parhaat ihmisten yksityisyyden rikkomis kikat, ja saa parhaat bonukset, kun oloja muuten kurjistetaan joka saralla, onneksi en ole sen suuremmin mihinkään .erkeleen someihin sekaantunut ja profiileja luonut, siitäkin asiasta joutui fb.lle kiroillen lähettämään loppu viimeksi viestin etten ole sen ja sen niminen enkä ole mitään fb profiilia edes alkanut luoda, ainakin ½ vuotta ne pommitti että profiilini on viittä vaille valmis, kunnes kunnon suomalainen kiroilu ja uhkailu kirjelmä teki tehtävänsä, että voi ..ttu tätä tekniikkaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT