AfterDawn logo

AMD:n Fury X -näytönohjaimien pumput inisevät jälleenmyyntiversioissakin

Panu Roivas Panu Roivas

AMD:n uuden lippulaivanäytönohjain Radeon R9 Fury X:n julkaisu ei ole mennyt aivan toivotun lailla. Yksi sen positiivisimmista puolista on ollut tehokas ja hiljainen nestejäähdytin, mutta sitä vaivaa ilmeisesti nestepumpusta peräisin oleva ininä.

Useat Fury X -arvostelut totesivat melutesteissään Fury X:n olevan yksi hiljaisimmista näytönohjaimista rasituksessa, mutta valitettavasti varsinkin idle-tilassa korviin saattaa kuulua rasittavaa ininää, joka johtuu AMD:n omien sanojen mukaan käytetystä pumpusta. Yrityksen mukaan vika olisi kuultavissa vain ennen julkaisua valmistetussa erässä, jotka lähetettiin arvostelijoilla. Nyt useat käyttäjät ovat kuitenkin ilmoittaneet, ettei heidän ostamassaan kortissa ole tehty muutoksia asian osalta, ja pumpun ininä on edelleen kuultavissa.


Gamers Nexus teki vertailuja Fury X:n ja EVGA 980 Ti Hybridin pumppujen melutasosta


PC Perspective -verkkosivusto otti asian testiin, ja heidän testaamansa kaksi hankittua korttia vastasivat AMD:n toimittamaa arvostelukappaletta pumpun osalta. Verkkoon on kuitenkin ilmestynyt kuvia korteista, joissa käytetty Coolermasterin pumppu on merkattu eri tavalla, mikä viittaisi siihen, että kyseessä olisi AMD:n mainitsema korjattu versio. Toistaiseksi myynnistä kuitenkin ilmeisesti löytyy aikaisemman erän kortteja, joissa vikaa vielä ilmenee, eikä AMD ole antanut asiaan selvitystä.


Oletetusti korjattu versio poikkeavalla Coolermasterin logolla

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT