AfterDawn logo

Apple esitteli Maceille uuden käyttöjärjestelmäversion

Matti Robinson Matti Robinson
3 kommenttia

Applen ensimmäinen tuote-esittely WWDC:ssä tänä vuonna oli uusi OS X -käyttöjärjestelmäversio, joka nimettiin Yosemitessa sijaitsevan kallion mukaan El Capitaniksi. El Capitan panostaa erityisesti käyttökokemukseen ja suorituskykyyn.

Mitään mullistavia ominaisuuksia El Capitan ei saanut, mutta paljon pieniä parannuksia ja jopa joitain ominaisuuksia. Sähköpostisovellus sai swipe-eleet, joilla sähköpostin voi merkata tärkeäksi raahaamalla oikealle ja poistaa raahaamalla vasemmalle.

Myös Safaria päivitettiin hieman ja tuotiin pieni, mutta mukava ominaisuus, jolla onnistuu äänekkään tabin löytäminen ja vaimentaminen.

Spotlight kertoo tietoa nyt monipuolisemmin Google Now'n tyyliin ja haku kautta käyttöjärjestelmän tukee puhekielihakua. Mission Control sai uuden näkymän ja samalla tuotiin kahden sovelluksen splitscreen-näkymä sekä uusi täyden ruudun full screen -moodi.

Kaikki tietysti nopeutuu ja esimerkiksi PDF-tiedostojen käyttöön tulee nelinkertainen nopeutus. Viime vuonna iOS:ään tuotu Metal-grafiikka-alusta tuodaan nyt myös Macille. Vielä iOS:ää monipuolisempi Metal for Mac tuo jopa 10 kertaisen nopeutuksen pelien piirtonopeuteen ja Epicin mukaan se nopeutti 70 prosenttia perinteiseen OpenGL:ään verrattuna.


OS X El Capitan saapuu beta-käyttöön heinäkuussa ja syksyllä kaikille.

3 KOMMENTTIA

ramiselin1/3

Quote:

kahden sovelluksen splitscreen-näkymä

Siis hä? Kyllä sovelluksia on voinut asetella ruudulle ihan miten haluaa jo vuosia. Mikä tässä on uutta?

ackalin2/3

Originally posted by ramiselin:

Quote:

kahden sovelluksen splitscreen-näkymä

Siis hä? Kyllä sovelluksia on voinut asetella ruudulle ihan miten haluaa jo vuosia. Mikä tässä on uutta?

Omppu tykkää vaan keksiä kaikki uudestaan ja uudestaan jos vanha ei ole tuottanut tarpeeksi rahaa ;)

teppoI3/3

Originally posted by ramiselin:

Quote:

kahden sovelluksen splitscreen-näkymä

Siis hä? Kyllä sovelluksia on voinut asetella ruudulle ihan miten haluaa jo vuosia. Mikä tässä on uutta?

Noita eleitä on vähän hankala kuvailla sanallisesti ja video kertoo tässäkin enemmän kuin miljoona sanaa, mutta käytännössä kyse on automaattisesti side-by-side-osioinnista painamalla pitkään vihreeää full screen -nappulaa. Videossa 1:30 jälkeen:

https://www.youtube.com/watch?v=M2f4juxiIMo

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT