AfterDawn logo

Piraatit eivät saakaan ilmaista Windows 10:tä – "Luvassa houkuttelevia tarjouksia"

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Microsoftin käyttöjärjestelmäryhmän johtaja Terry Myerson aiheutti keväällä kohun, kun hän kertoi Reutersille ohjelmistojätin aikovan tarjota Windows 10 -päivityksen ilmaiseksi myös niille, jotka ovat ladanneet Windows 7:n tai 8:n laittomasti.

Hämmennystä aiheuttanutta lausuntoa paikkailtiin myöhemmin medialle lähetetyllä kommentilla, jonka mukaan ilmainen Windows 10 -päivitys ei muuttaisi laitonta käyttöjärjestelmää lailliseksi. Vaikka kommentin olikin tarkoitus selventää tilannetta, aiheutti se pikemminkin vain lisää ihmettelyä: Kohdellaanko Windows 10:een siirtyneitä piraatteja kuinkin samalla tavalla kuin muitakin? Jos ei, niin mitkä ovat käytännössä erot laillisiin asennuksiin?

Hämmentääkseen soppaa vielä lisää, Microsoft on nyt ilmoittanut ettei se aio tarjota lainkaan ilmaista päivitystä laittomille Windows-järjestelmille. Toisin sanoen mikään ei tule muuttumaan aiemmasta.


Ilmaisen päivityksen sijaan Microsoftin suunnitelmana on tuoda saataville "houkuttelevia tarjouksia", joilla piraatit yritetään saada käännytettyä laittomista asennuksista laillisiin versioihin. Microsoft aikoo siis periä jonkinlaisen summan piraateilta jos he haluavat laillistaa asennuksensa.

3 KOMMENTTIA

muppis1/3

Se summa saisi olla ihan reilusti se sama kuin mitä kaupasta ostettuna, koska muutenhan se kannustaisi ensin piratisoimaan ja sitten ostamaan jos halvemmalla saisi kuin suoraan hyllystä. Tämä on vähän käärmeen ajamista putkeen.

Malboro2/3

Ja miten käy Technical Previewin omistajille?

Numsu3/3

Originally posted by Malboro:

Ja miten käy Technical Previewin omistajille?

Se on vain nimensä mukaan preview, ja vanhenee 6-12kk jälkeen julkaisusta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT