AfterDawn logo

Microsoft päivittää piraatti-Windowsitkin ilmaiseksi Windows 10:een

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
20 kommenttia

Microsoft kertoi jo tammikuussa tarjoavansa Windows 7- ja Windows 8 -tietokoneille ilmaisen päivityksen Windows 10 -käyttöjärjestelmään. Yllättäen ilmaisen päivityksen piiriin on otettu myös piraatti-Windowsit.

Microsoftin käyttöjärjestelmäyksikön johtaja Terry Myerson kertoi Reutersille, että yhtiö aikoo tarjota Windows 10 -päivitystä ilmaiseksi riippumatta siitä onko tietokoneesta löytyvä Windows-asennus laillinen vai ei. Myersonin mukaan kaikki kynnelle kykenevät tietokoneet halutaan päivittää uusimpaan Windows-versioon.

Piraatti-Windowsien päivittämisellä Microsoft yrittää saada otteen Kiinan markkinoista, jossa ohjelmistopiratismi on selvästi laajamittaisempaa kuin länsimaissa. Joidenkin tutkimusten mukaan Kiinassa 75 prosentissa tietokoneissa ei olisi aitoa lisenssiä.

Windows 10 tulee saataville tulevana kesänä.

20 KOMMENTTIA

Foxyli1/20

Mitä, nyt jo aprillipäivä?? Jos paikkansa pitää niin aika kova uutinen.

trooper782/20

Laillisella XP:llä mennään jatkossakin... W10:neen päivittäisi vaikka maksaisivat moisesta touhusta.

dRD3/20

Originally posted by trooper78:

Laillisella XP:llä mennään jatkossakin... W10:neen päivittäisi vaikka maksaisivat moisesta touhusta.

Miksi? Win10 vaikuttaa jo nykymuodossaan todistavan vanhan "joka toinen Windows on hyvä"-mantran (inhoan kasia).

trooper784/20

Originally posted by dRD:

Originally posted by trooper78:

Laillisella XP:llä mennään jatkossakin... W10:neen päivittäisi vaikka maksaisivat moisesta touhusta.

Miksi? Win10 vaikuttaa jo nykymuodossaan todistavan vanhan "joka toinen Windows on hyvä"-mantran (inhoan kasia).

Seiskasta lähtien ovat sotkeneet valikoita ja toimintoja enemmän ja enemmän. On pilveä ja kaiken maailman pakollisia roskatauluja ruudut/valikot täynnä... mikään vanha ohjelma ei enää toimi tuossa, kaikki pitäisi ostaa uudestaan... uusin Office, Hyi helvetti!! Kiitos ei.

dRD5/20

Originally posted by trooper78:

Originally posted by dRD:

Originally posted by trooper78:

Laillisella XP:llä mennään jatkossakin... W10:neen päivittäisi vaikka maksaisivat moisesta touhusta.

Miksi? Win10 vaikuttaa jo nykymuodossaan todistavan vanhan "joka toinen Windows on hyvä"-mantran (inhoan kasia).

Seiskasta lähtien ovat sotkeneet valikoita ja toimintoja enemmän ja enemmän. On pilveä ja kaiken maailman pakollisia roskatauluja ruudut/valikot täynnä... mikään vanha ohjelma ei enää toimi tuossa, kaikki pitäisi ostaa uudestaan... uusin Office, Hyi helvetti!! Kiitos ei.

Umh, käsittääkseni kaikki Win95:llekin (oikein) tehdyt softat pelaavat kiltisti edelleen, niin Kasissa kuin Kympissäkin? Seiska on ollut IMO loistokäyttis, kasi tosiaan leväytti asetukset, jne niin hujanhajan, että karsastan sitä jo tuosta syystä. Kympissä taas on palattu vahvasti takaisin seiskan suuntaan.

R4ndom16/20

Siis saako piraatti seiskan omistajat laillisen kympin lisenssin? Tää alkaa jo haisemaan pahasti joltain juonelta. Ettei vaan olisi tulossa sitten kuukausi tai vuosimaksua?

terle7/20

Aprillipäivä asettuu kalenterissa vuosittain päivämäärälle 1.4. Aprillipäivän perinteisiin kuuluu leikkimielinen huijaaminen kuitenkin niin, että huijauksen jälkeen aprillipilan kohteelle kerrotaan, että kyseessä on ollut pila. Yleisin tapa kertoa höynäytyksestä on tuttu loru pilan lopuksi: ”Aprillia, syö silliä, juo kuravettä päälle!” LOL

teppoI8/20

Originally posted by R4ndom1:

Siis saako piraatti seiskan omistajat laillisen kympin lisenssin? Tää alkaa jo haisemaan pahasti joltain juonelta. Ettei vaan olisi tulossa sitten kuukausi tai vuosimaksua?

Tai sitten MS haluaa maksimoida W10:n käyttäjäpoolin, mikä ehkä virittäisi sovelluskehittäjien mielihaluja tehdä universaaleja sovelluksia -> hyötyjä Windows 10:n mobiilipuolelle.

e. Ja tällä järjestelyllä vältytään myös siltä, että Windows 7:stä tulee uusi XP.

patriootti9/20

Originally posted by trooper78:

Originally posted by dRD:

Originally posted by trooper78:

Laillisella XP:llä mennään jatkossakin... W10:neen päivittäisi vaikka maksaisivat moisesta touhusta.

Miksi? Win10 vaikuttaa jo nykymuodossaan todistavan vanhan "joka toinen Windows on hyvä"-mantran (inhoan kasia).

Seiskasta lähtien ovat sotkeneet valikoita ja toimintoja enemmän ja enemmän. On pilveä ja kaiken maailman pakollisia roskatauluja ruudut/valikot täynnä... mikään vanha ohjelma ei enää toimi tuossa, kaikki pitäisi ostaa uudestaan... uusin Office, Hyi helvetti!! Kiitos ei.


Oletkos kokeillut kymppiä? Minulla sattuu olemaan koneessa ja kaikki pyörii hyvin. Ei kannattaisi lonkalta heitellä jos ei ole kokemusta!

power_age10/20

Samaa mieltä R4ndm1.n kanssa jossakin threadilla jo totesinkin, että joku koukku siellä syötin sisällä on mutta en osaa sanoa mikä, nyt koukusta alkaa jotain pilkottamaan niin kun R4ndm1 asian ilmoittaa, ei noi firmat mitään noin ilmaiseksi jakele vaikka kuinka varaakin olisikin, tai sitten ms.llä on joku ns. hyväntekeväisyys säätiö tai järjestö, johon en todellakaan usko.

Muuten kyllä haiskahtaa ja pahasti, ellei NSA ole rahoittanut koko hommaa, tosin tavalla jos toisella ottavat sen varmasti takaisin voitolla, se on varma juttu 99.99% ja muuta desimaalit päälle.

Ms. vetää tässä jonkinlaiset 970.set nvidiat ja jotain vielä pahasti päälle, ms vetelee naruista ollaan kun sätkynukkeja.

Michelola11/20

windows 7:n sai myös erikoistarjouksella päivittää windows 8:iin vaikka oli piraatti seiska. Maksoi muistaakseni 30 euroa. Onhan tämä 30 euron lisäalennus hieno, mutta ei tämä mikään maata järisyttävä uutinen ole

R4ndom112/20

Originally posted by Michelola:

windows 7:n sai myös erikoistarjouksella päivittää windows 8:iin vaikka oli piraatti seiska. Maksoi muistaakseni 30 euroa. Onhan tämä 30 euron lisäalennus hieno, mutta ei tämä mikään maata järisyttävä uutinen ole


Minulla ei ainakaan toiminut automaattinen windows 7 -> 8 upgrade piraattiwindowsilla, mutta siinä lisähinnasta sai tilattua windows 8:n levyt, ja niillä sai asennettua.

Sakke8813/20

Originally posted by R4ndom1:

Originally posted by Michelola:

windows 7:n sai myös erikoistarjouksella päivittää windows 8:iin vaikka oli piraatti seiska. Maksoi muistaakseni 30 euroa. Onhan tämä 30 euron lisäalennus hieno, mutta ei tämä mikään maata järisyttävä uutinen ole


Minulla ei ainakaan toiminut automaattinen windows 7 -> 8 upgrade piraattiwindowsilla, mutta siinä lisähinnasta sai tilattua windows 8:n levyt, ja niillä sai asennettua.

Hyvin toimi automaattinen päivitys windows 7 -> 8 vaikka ei olisi ollut täysin laillinen versio alla.
http://techpp.com/2012/10/26/upgrade-to...egal-windows-7/

R4ndom114/20

Originally posted by Sakke88:

Originally posted by R4ndom1:

Originally posted by Michelola:

windows 7:n sai myös erikoistarjouksella päivittää windows 8:iin vaikka oli piraatti seiska. Maksoi muistaakseni 30 euroa. Onhan tämä 30 euron lisäalennus hieno, mutta ei tämä mikään maata järisyttävä uutinen ole


Minulla ei ainakaan toiminut automaattinen windows 7 -> 8 upgrade piraattiwindowsilla, mutta siinä lisähinnasta sai tilattua windows 8:n levyt, ja niillä sai asennettua.

Hyvin toimi automaattinen päivitys windows 7 -> 8 vaikka ei olisi ollut täysin laillinen versio alla.
http://techpp.com/2012/10/26/upgrade-to...egal-windows-7/


Minulla automaattinen asennusjuttu herjasi jotain että windows ole aito tms. (en muista tarkalleen). Kuitenki ku postissa tuli kasin levyt (jotka sai tilattua lisähinnasta), niin levyltä asennus toimi (ja oli aito).

hannibal_pjv15/20

Well, itsellä wanhatkin softat on hyvin toiminut kasilla, ja kun kymppi on kasi faceliftillä, niin luulisi toimivan siinäkin... Eli turha sitä niin kovasti on pelätä niitä ohjelmien toimimattomuutta. Wanhoja dossisoftia ei ole kovin paljon tullut kokeiltua, mutta dosboksattuja versioita olen kasilla pyörittänyt, joten ei sekään mahdottomalta vaikuta.
Mutta että ilmainen myös piraateille... on tuossa joku koira haudattuna. Piraatit saa, ostoja ohjelmassa version ja legimiteetit vähän enemmän :-)
Olisi jotenkin nykyaikaa... valitettavasti...
Mutta mitään tarkkaa tietoa meillä ei ole. Saa nähdä.

Lumikki16/20

Kyllä siitä laillisestakin saa laittoman kun menee Windowsin palveluihin ja poistaa sen (turhan) DRM palvelun käytöstä. Vähän ajan päästä se laillinen Windows valittaa että on laiton.

Mutta asiaan. Eiköhän tässä ole kyse siitä että Windows 8 sarja meni pipariksi niin Microsoftilla ei oikein ole varaa että myös 10 ei menestyisi, josta syystä ne haluaa kaikki 10:n piiriin, myös piraatit. Kyse on siis maineesta ja menestyksestä. Voidaan näyttää isoja "myynti" lukuja kun jaellaan ilmaiseksi. Sitä paitsi ne piraatit vaan piratoisi muutenkin sen 10:n ...

jokapoika17/20

Siis.... Ne nyt huomas, että kun windows 10 on vähän kökkö, mitä oon ite testaillu muutaman kuukauden, niin jakavat ilmaseksi ja koittavat saaha seuraavan version sitten myytyä....pääkoneessa mulla on aito win 8.1 ja parempaa kyllä saa hakea, seiska ois muuten hyvä, mutta se kaatuilee välillä, 8 ei kaatuile...

WereCatf18/20

Kuten tullut otettua kantaa muualla, itse ainakin oletan, että Microsoftilla on toiveena saada ihmisiä ennen pitkää koukutettua Office 365 ja Xbox Music - palveluihin ja ostamaan Microsofting app storesta ohjelmia. Siinä voi mennä kauankin aikaa, mutta suurin osa perustallaajista kuitenkin aina ajautuu siihen, mikä on helpoin ratkaisu ja lähimpänä kättä, joten kun vähän ehtii tottua Windows 10:een, niin eiköhän se app store ja O365:kin ala näyttää houkuttelevammalta. Siinä siis se täky. Sen toimivuuden saa nähdä, mutta pakkohan niiden on jotain yrittää.

hakke19/20

Järkevä ja odotettavissa ollut vetohan tämä Microsoftilta on. Heidän kannaltaan on parempi, että ihmiset käyttävät windowsia - vaikka ilmaiseksi - kuin vaikkapa linuxia. Jos piraateille tehdään liian hankalaksi winukan käyttö, se porukka vaihtaa mieluummin käyttistä kuin maksaa mikkisoftalle. Näin varmistetaan samalla määräävän markkina-aseman säilyminen jatkossakin.

Tonttuman20/20

Originally posted by jokapoika:

Siis.... Ne nyt huomas, että kun windows 10 on vähän kökkö, mitä oon ite testaillu muutaman kuukauden, niin jakavat ilmaseksi ja koittavat saaha seuraavan version sitten myytyä....pääkoneessa mulla on aito win 8.1 ja parempaa kyllä saa hakea, seiska ois muuten hyvä, mutta se kaatuilee välillä, 8 ei kaatuile...

Mulla tuo on just toisinpäin: seiska toimii ku junan vessa ja kasiykkösen kans on jatkuvasti jotain ongelmaa. Molemmat aitoja toki.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT