AfterDawn logo

Elokuvastudioilta piraattisivustoille uhkaus: "Lopettakaa 24 tunnissa..."

Matti Robinson Matti Robinson
6 kommenttia

Hollywoodin elokuvastudioita edustava elokuvateollisuuden etujärjestö Motion Picture Association (MPA) on TorrentFreakin tietojen mukaan laittanut piraattisivustot selkä seinää vastaan – ainakin näennäisesti. MPA vaatii piraattisivustoja lopettamaan toimintansa vuorokauden kuluessa.

TorrentFreak on saanut yhteydenottoja useiden sivustojen ylläpitäjiltä, jotka ovat kertoneet MPA:n Euroopan jaoston Jan van Voornin sähköpostista, jossa uhkaillaan vastatoimilla, mikäli toiminta ei lopu. Sivustoissa on mukana sekä pienempiä että suuria sivustoja

Sähköpostissa viitataan muun muassa sähköisen kaupankäynnin direktiivin 14. artiklaan. Kyseinen artikla käsittelee tietojen säilytystä (hosting) ja siinä mainitaan laittomien tietojen poistamisesta heti saatuaan tiedon niistä. Van Voornin sähköposti mainitsee jopa elokuvajulisteet, joita sivustoilla käytetään ilman lupaa.


TorrentFreak kertoi tapauksesta eilen ja MPA antoi 24 tunnin varoajan, mutta toistaiseksi suurten sivustojen lopettamisesta ei ole kuultu. MPA:n mukaan kyseessä on tavallinen tapa ilmoittaa sivustoille niiden jakamasta laittomasta sisällöstä. Voi hyvin olla, että mitään massiivista ratsiakampanjaa ei ole käynnissä, vaan MPA yrittää savustaa muutamia sivustoja ulos uhkailulla. Tiettävästi ainakin yksi pieni sivusto on lopettanut sähköpostin vastaanoton jälkeen.

Esimerkin vastaanotetusta sähköpostista löydät TorrentFreakin jutusta.

6 KOMMENTTIA

zipzap1/6

Poistettu.

Lumikki2/6

Ja sillä on MPA:lle jotain merkitystä että onko niiden oma toiminta laitonta, kuhan saa heidän mielestään heille pahoja asioita tuhottua. Samaa tuo on mitä se on ollut koko ihmishistorian eli rahan ja vallanahneudesta maalataan se vastustaja piruksi jotta voitaisiin laillistaa ne omat tekemiset.

spukke3/6

Kyllä tuo mediamafia tuosta vielä aktivoituu ja kunnolla. Menee yhteen sen kanssa että "laittomat"vapaan median uutiskanavat saadaan sensuroitua netistä.. Ei sais tulla uutisia muuta kuin niiltä muutamalta isolta ja muutamalta pienemmältä kunhan toitottavat sitä mitä kässärissä on.Siihen päälle vielä ne kauheat cyper terrosistit hyökkäyksineen että täytyy saada nettiä paremmin kontrolloitua.. Kaikki menee isojen poikien suunnitelmien mukaan..

mjk4/6

Laillistettu MAFIA iski jälleen...

R4ndom15/6

Mistäköhän johtuu ettei pelien julkaisijat jaksa jahdata piraatteja? Kyllähän esim. GTA V:tä on varmasti waretettu "miljoonien eurojen edestä".

Boss936/6

Eivät ole vielä TO-mafiassa hoksanneet taistelevansa tuulimyllyjä vastaan... Yhden piraattisivuston saavat kaadettua, niin tilalle tulee kymmenen uutta!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT