AfterDawn logo

Asuksen 144 Hz IPS-näyttö FreeSyncillä tulossa toukokuussa

Panu Roivas Panu Roivas

Pelaajille suunnattuja 144 Hz virkistystaajuuden IPS-näyttöjä on pitkän odotuksen jälkeen tulossa muun muassa Acerin G-Syn -mallin muodossa, sekä nyt myös Asukselta FreeSync-tuella varustettuna.

Asus MG279Q nähtiin ensimmäisen kerran jo CES-messujen aikoihin tammikuussa, mutta silloin näytön tarkkoja speksejä ei oltu vielä viimeistelty. Nyt Asus on vihdoin julkistanut näytön olevan 27" 144 Hz IPS-paneeli 2560x1440-resoluutiolla, ja se on myös sertifikoitui AMD:n toimesta FreeSync-tuetuksi. Tiedossa ei kuitenkaan ole FreeSyncin dynaamisen virkistystaajuuden toiminta-aluetta, mutta esimerkiksi BenQ:n nykyinen 1440p-resoluution FreeSync-malli toimii 40-144 Hz välimaastossa. FreeSync toimii toistaiseksi vain uudemmilla AMD:n Radeon-näytönohjaimilla.


Viimeisimpien päivitysten mukaan näytön koko nimi on nyt Asus MG279Q ROG Dominator. Näyttö käyttää samankaltaista jalustaa kuin Asuksen nykyinen ROG Swift G-Sync-malli, joka käyttää TN-paneelia. Asuksen mukaan sillä ei ole suunnitelmissa julkaista Swiftistä uutta versiota IPS-paneelilla. MG279Q lupaa pitkälti samankaltaiset speksit Acerin vastaavan 144 Hz IPS-näytön kanssa, ja vasteajaksi on annettu 4 ms. FreeSync-näyttönä sen etuna on laajempi liitinvalikoima (1x DisplayPort, 1x Mini-DP, 2x HDMI), tosin näistä vain DisplayPort tukee FreeSynciä.

Näytön hinta tulee olemaan hieman halvempi, ja se on jo ennakkotilattavissa myös Suomessa 649€ hintaan. Acerin vastaavalla G-Sync-mallilla hintaa on Saksassa 749€ ja Suomessa 849€. Asus MG279Q ROG Dominatorin on tarkoitus tulla saatavilla Asuksen mukaan toukokuussa, mutta aikataulu saattaa ilmeisesti vaihdella alueittain.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT