AfterDawn logo

Asuksen 144 Hz IPS-näyttö FreeSyncillä tulossa toukokuussa

Panu Roivas Panu Roivas

Pelaajille suunnattuja 144 Hz virkistystaajuuden IPS-näyttöjä on pitkän odotuksen jälkeen tulossa muun muassa Acerin G-Syn -mallin muodossa, sekä nyt myös Asukselta FreeSync-tuella varustettuna.

Asus MG279Q nähtiin ensimmäisen kerran jo CES-messujen aikoihin tammikuussa, mutta silloin näytön tarkkoja speksejä ei oltu vielä viimeistelty. Nyt Asus on vihdoin julkistanut näytön olevan 27" 144 Hz IPS-paneeli 2560x1440-resoluutiolla, ja se on myös sertifikoitui AMD:n toimesta FreeSync-tuetuksi. Tiedossa ei kuitenkaan ole FreeSyncin dynaamisen virkistystaajuuden toiminta-aluetta, mutta esimerkiksi BenQ:n nykyinen 1440p-resoluution FreeSync-malli toimii 40-144 Hz välimaastossa. FreeSync toimii toistaiseksi vain uudemmilla AMD:n Radeon-näytönohjaimilla.


Viimeisimpien päivitysten mukaan näytön koko nimi on nyt Asus MG279Q ROG Dominator. Näyttö käyttää samankaltaista jalustaa kuin Asuksen nykyinen ROG Swift G-Sync-malli, joka käyttää TN-paneelia. Asuksen mukaan sillä ei ole suunnitelmissa julkaista Swiftistä uutta versiota IPS-paneelilla. MG279Q lupaa pitkälti samankaltaiset speksit Acerin vastaavan 144 Hz IPS-näytön kanssa, ja vasteajaksi on annettu 4 ms. FreeSync-näyttönä sen etuna on laajempi liitinvalikoima (1x DisplayPort, 1x Mini-DP, 2x HDMI), tosin näistä vain DisplayPort tukee FreeSynciä.

Näytön hinta tulee olemaan hieman halvempi, ja se on jo ennakkotilattavissa myös Suomessa 649€ hintaan. Acerin vastaavalla G-Sync-mallilla hintaa on Saksassa 749€ ja Suomessa 849€. Asus MG279Q ROG Dominatorin on tarkoitus tulla saatavilla Asuksen mukaan toukokuussa, mutta aikataulu saattaa ilmeisesti vaihdella alueittain.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki