AfterDawn logo

Windows 10:n julkaisuajankohta varmistui

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
5 kommenttia

Microsoft paljasti sen laitteistokumppaneille tarkoitetussa Windows Hardware Engineering Community -tapahtumassa (WinHEC), että Windows 10 tuodaan saataville ensi kesänä. Tarkkaa julkaisupäivämäärää ei kuitenkaan vielä julkaistu.

Nykyisille Windows 7- ja Windows 8 -tietokoneiden käyttäjille annetaan aiemmin ilmoitetun tiedon mukaisesti mahdollisuus päivittää uuteen käyttöjärjestelmään täysin ilmaiseksi. Microsoft ilmoittikin lyöttäytyneensä kimppaan Lenovon, Tencentin ja Qihu 360:n kanssa tuodakseen Windows 10:n mahdollisimman monen kiinalaisen tietokonekäyttäjän saataville.

Puhelimille tarkoitettu Windows 10 julkaistaan ilmeisesti myös kesällä, kuten Microsoftin mobiililaiteyksikön markkinointipomo lipsautti aikaisemmin. Päivityksen laajeneminen voi kuitenkin ottaa oman aikansa, joten kaikille Windows Phone 8 -puhelimille päivitys lienee saatavilla viimeistään syksyllä.


WinHECissä Microsoft paljasti myös Windows 10 mobiilikäyttöjärjestelmän minimivaatimukset (alla). Microsoftin mukaan Windows 10 toimii myös 512 megatavun keskusmuistilla varustetuissa puhelimissa. Microsoft kertoi myös sisällyttävänsä tuen Intelin uudelle Atom X3 -järjestelmäpiirille, joten ehkä tulevaisuudessa nähdään Intelin suorittimella varustettuja Lumioita.


5 KOMMENTTIA

LinuxIRCsauna1/5

Eli tämä on sitä, mitä kasin olisi jo ajat sitten pitänyt olla? Suhteellisen pieni päivitys, uutta koodia hävyttömän vähän, käynnistä-valikko teki paluun.

Tätä markkinoidaan kuitenkin taas aivan uutena Windowsina ja reilu hintalappu päälle :-)

Ranvier2/5

Originally posted by LinuxIRCsauna:

Eli tämä on sitä, mitä kasin olisi jo ajat sitten pitänyt olla? Suhteellisen pieni päivitys, uutta koodia hävyttömän vähän, käynnistä-valikko teki paluun.

Tätä markkinoidaan kuitenkin taas aivan uutena Windowsina ja reilu hintalappu päälle :-)

Ilmaiseksihan tuota tullaan jakamaan Win7- ja 8-käyttäjille.

tikte763/5

Originally posted by LinuxIRCsauna:

Eli tämä on sitä, mitä kasin olisi jo ajat sitten pitänyt olla? Suhteellisen pieni päivitys, uutta koodia hävyttömän vähän, käynnistä-valikko teki paluun.

Tätä markkinoidaan kuitenkin taas aivan uutena Windowsina ja reilu hintalappu päälle :-)

ensimmäisen vuoden aikana sen saa ilmaiseksi päivityksenä jonka jälkeen se kai häviää windows update palvelusta ja siirtyy windows kauppaa joten sen jälkeen maksaa.

Tinke84/5

Originally posted by LinuxIRCsauna:

Eli tämä on sitä, mitä kasin olisi jo ajat sitten pitänyt olla? Suhteellisen pieni päivitys, uutta koodia hävyttömän vähän, käynnistä-valikko teki paluun.

Tätä markkinoidaan kuitenkin taas aivan uutena Windowsina ja reilu hintalappu päälle :-)

Kokeiluversio on ollut kyllä vanhemman softan kanssa reilusti toimivampi kuin Kusi, joten en allekirjottas sanojasi

Mubuntus5/5

Olen muutaman vuoden käytellyt ainoastaan Linuxia, enkä pahemmin välittänyt enää Windows-järjestelmistä. No, tuli kuitenkin uuden koneen kanssa Windows 8, ja pitihän mielenkiinnosta testata, miten nykyisin Windows pelaa. Tuloshan oli sellainen, että siihen jäi Linuxit, enkä ole niitä kaivannut enää pätkääkään. Tässä Win 8.1 ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia, päivitykset, ohjelmat yms. toimivat kuin ajatus. Myös tähän saa samoja ilmaisia ohjelmia kuin Linuxiin, ja uudemmat versiot jopa nopeammin. En vieläkään ymmärrä, miksi Windows´ta moititaan??
Odotan mielenkiinnolla uutta Windows 10, niin tulen sen välittömästi päivittämään.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT