AfterDawn logo

Microsoft hylkää Internet Explorer -nimen kokonaan

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Tammikuusta lähtien on ollut selvää, että nykyinen Internet Explorer -nettiselain tulee käytännössä siirtymään ajasta ikuisuuteen Windows 10:n myötä. Arkikäytössä Microsoft ohjaa käyttäjät uuden Project Spartan -selaimen pariin, IE:tä pidetään jatkossa hengissä lähinnä yhteensopivuussyistä.

Microsoft Convergence -tapahtumassa puhuneen markkinointijohtaja Chris Caposselan mukaan itse selaimen lisäksi myös sen käyttämä brändi aiotaan hylätä, joten Project Spartanin lopulliseksi nimeksi valikoituu joku muu kuin Internet Explorer.

Project Spartanin lopullista nimeä ei kerrottu vielä tässä vaiheessa, mutta Microsoftin markkinatutkimusten perusteella yhtiön nimen käyttö selainbrändissä voisi olla järkevä ratkaisu. Brittiläisillä Chrome-käyttäjillä teetetyn tutkimuksen mukaan Microsoft-alkuiset nimet olivat kaikkein houkuttelevimpia, kun taas Internet Explorer -perusteiset nimivaihtoehdot tuntuivat luotaantyöntäviltä.


Internet Explorer julkaistiin elokuussa 1995, joten selain ennätti kunnioitettavaan 20 vuoden ikään.

1 KOMMENTTI

maa_vaan (vahvistamaton)1/1

"Arkikäytössä Microsoft ohjaa käyttäjät uuden Project Spartan -selaimen pariin"

Entäs pyhisin ja viikonloppuisin? Mitä selainta silloin pitäisi käyttää?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki