AfterDawn logo

Kuuba sai ensimmäisen ilmaisen, julkisen WiFin

AfterDawn AfterDawn

Kuuba tunnetaan lähinnä kommunismista, Castroista ja Cohibasta, eikä sen perinteisiin kuulu turhat teknologiset hömpötykset. Saarivaltion länsimaistuminen on kuitenkin ollut käynnissä jo vuosia, jolloin Castron perheen vähemmän tiukka osa salli mm. kännykät ja tietokoneet.

Myös internet on pikku hiljaa saapunut Kuubaan ja nyt AP:n raportit kertovat, että ensimmäinen länsimaiden todellisen vapauden symboli eli julkinen, vapaa ja ennen kaikkea ilmainen WiFi on löytänyt tiensä Kuubaan.

WiFi löytyy kultuurikeskuksesta, jonka toiminnasta vastaa hallitukseen kytköksissä oleva Kcho. Kchon henkilökohtainen ja hallituksen hyväksymä kahden megabitin nettiyhteys on jaettu kaikille vierailijoille. Maassa, jossa internet on hallituksen kontrolloima ja kallis sijoitus, on Kchon ihka oma "Starbucks" varmasti tervetullut.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT