AfterDawn logo

Intel vahvisti Core M Skylake-suorittimien julkaisuaikataulun

Panu Roivas Panu Roivas
1 kommentti

Intel julkaisi ensimmäiset Core M -suorittimet Broadwell-arkkitehtuurilla viime syksynä, ja näillä näkymin Broadwellin seuraaja Skylake nähdään myös ensimmäistä kertaa vähävirtaisissa kannettavissa ensi syksynä.

Intelin Broadwell-arkkitehtuuriin perustuvat Core M -suorittimet toivat mukanaan uusia ja entistä ohuempia kannettavia, kuten vasta arvostelemamme Yoga 3 Pron, mutta näiden laitteiden akkukestossa ja suorituskyvyssä on arvostelujen perusteella vielä paljon parannettavaa. Intel lupaakin Skylake-arkkitehtuurin tuovan jopa 35% paremman akkukeston Full HD -videoiden toistossa. Ottaen huomioon, että Skylake on arkkitehtuuriparannus, eikä hyppy pienempään tuotantoprosessiin, energiatehokkuudessa on saavutettu merkittäviä parannuksia.

Intelin CEO Brian Krzanichin kommenttien mukaan uusi Core M on hyvää matkaa tulossa myöhemmin tälle vuodelle. Tarkkaa aikataulua ei ole annettu, mutta todennäköisesti julkaisu ajoittuu edeltäjänsä tapaan syksylle. Core M:n mukana julkaistaan myös päivitetty versio Intelin RealSense 3D -kamerasta, jonka nykyinen versio löytyy muun muassa uudesta Dellin Venue 8 7000 -tabletista.

1 KOMMENTTI

tataka1/1

Arm saa kunnon haasteen core m+ cherry trail atomien kanssa.

Epäilen että intelin skylake taitaa sitten korkeamman kulutuksen malleissa kuin core m olla melko huonohko, jos amd saa carrizo 15w hyvän joka kampittaa broadwell myyntejä ja zen arkitehtuuri ottaa reilusti kiinni intelin cpu etumatkaa sitten ensi vuoden puolella.

Pakko sanoa että pitäisi kilpailun vielä kiristyä mobiililaitteiden tehojen ja akkukeston paranemisessa, siis hybridien kohdalla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT