AfterDawn logo

Windows 10:n uusin versio tuli ladattavaksi

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
6 kommenttia

Microsoft on julkaissut Windows 10:stä uuden ennakkoversion. Tällä viikolla järjestetyn esittelytilaisuuden jälkeen julkaistu päivitys kantaa koontiversionumeroa 9926.

Uudesta versiosta löytyy aiemmin tällä viikolla näytettyjä ominaisuuksia, mutta kuten Microsoft on jo todennut, monet ominaisuudet ovat vielä kehitteillä ja tulevat testattavaksi myöhemmin kevään edetessä.

Uutta Windows 10:tä pääsee testaamaan rekisteröitymällä Insider-ohjelmaan ja lataamalla ISO-tiedostot täältä. Mikäli olet jo mukana Windows 10:n testauksessa, niin tuorein koontiversio ilmestyy Windows Update -palveluun.

Julkaistu koontiversio sisältää Cortana-avustajan, päivitetyn Käynnistä-valikon (mahdollisuus laajentaa koko näyttö -tilaan) sekä 2-in-1-laitteille tarkoitettu Continuum-tila, joka helpottaa siirtymistä tabletista kannettavaan ja toisinpäin. Ohjauspaneeli ja Asetukset-sovellus on myös yhdistetty yhdeksi sovellukseksi. Käyttöjärjestelmästä löytyy myös päivitetyt Photos- ja Maps-sovellukset sekä uusi beta-vaiheessa oleva sovelluskauppa.

6 KOMMENTTIA

Sefriol1/6

Spartan vaikutti mielenkiintoiselta. Microsoft selkeästi yrittää saavuttaa entistä yhtenäisempää laite- ja palvelukokonaisuutta - samaan tapaan kuin Apple.

Vielä kun saataisiin uudet virtuaalityöpöydät. Toisaalta, linuxia tulen käyttämään jatkossakin koodaamiseen.

PJL782/6

Onko yhteensopiva vanhempien sovellusten kanssa? Esim. jos käytän pari vuotta vanhaa kuvankäsittelyohjelmaa, niin toimiiko se enää tässä, vai ostanko uuden sovelluksen ja tuhlaan taas satasia.

tikte763/6

tuossa 10 ssä on jo virtuaalityöpöydät.

tikte764/6

jos ohjelmat toimii windows 8.1 ssä niin luullisin että 10 ssäkin toimii kun koodissa lukee windows 8.1 update 2 on ainakin ollut. ja kernel on 10 nyt.

Taeco5/6

Originally posted by Sefriol:

[...]Microsoft selkeästi yrittää saavuttaa entistä yhtenäisempää laite- ja palvelukokonaisuutta - samaan tapaan kuin Apple.

Vielä kun saataisiin uudet virtuaalityöpöydät[...]


Mitä vikaa siitä nyt löytyvissä virtuaalityöpöydissä on?

Ja imo nuo universaalit appsit paljon enemmän, kuin mitä Apple on omille alustoilleen tehnyt.

Sefriol6/6

Originally posted by Taeco:


Mitä vikaa siitä nyt löytyvissä virtuaalityöpöydissä on?


Se, että ne toimis kunnolla. Ofc, previewhän se vielä on.


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT