AfterDawn logo

Intel ei aio toppuutella: Skylake-suorittimia tulossa vuoden lopulla

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
7 kommenttia

Intelin kertoi viime vuoden neljännen kvartaalin tulosjulkistuksen jälkeen pidetyssä sijoittajapuhelussa, että yhtiö aikoo esitellä uuden sukupolven Skylake-suorittimet aiemmin ilmoitetun aikataulun mukaisesti.

Puolijohdejätillä on ollut ongelmia 14 nanometrin valmistustekniikan käyttöönotossa, minkä takia uudet Broadwell-suorittimet ovat tulleet markkinoille odotettua hitaammin. Viime vuoden puolella Intel esitteli jo hyvin ohuisiin tietokoneisiin ja tabletteihin tarkoitetut Core M -piirit, mutta niitä käyttäviä tietokoneita ei ole näkynyt kaupoissa. CES-messuilla Intel laajensi Broadwell-valikoimaa ultrabook-kannettaviin tarkoitetuilla Core-suorittimilla.

Broadwellin myöhästymisen takia Intelin on spekuloitu lykkäävän uutta mikroarkkitehtuuria käyttävien Skylake-suorittimien esittelyä, sillä yhtiön suunnitelmana on ollut tuoda ne markkinoille vuoden 2015 jälkimmäisellä puolella. Käytännössä Broadwell- ja Skylake-julkaisujen väli jäisi selvästi alle vuoden mittaiseksi. Sijoittajapuhelussa Brian Krzanich ilmoitti kuitenkin, ettei aikataulutukseen ole tulossa muutosta. Ensimmäiset Skylake-suorittimet ilmestyvät tämän vuoden loppupuolella.


Tiiviin julkaisusyklin vuoksi markkinoille ilmestyy ilmeisesti lähes samanaikaisesti nykyisten 9-sarjan emolevyjen LGA 1150 -kannan kanssa yhteensopivia Broadwell-työpöytäsuorittimia sekä tulevan LGA 1151 -kannan kanssa yhteensopivia Skylake-suorittimia.

Sijoittajapuhelussa Intelin toimitusjohtaja kertoi myös, että yhtiö pohtii parhaillaan 10 nanometrin valmistustekniikan ajoitusta. Päätöksiä ei ole vielä tehty, mutta uutisia saatetaan kuulla vielä tämän vuoden lopulla.

7 KOMMENTTIA

jartar1/7

Olisikohan Skylake jo varteenotettava prosessori päivitystä varten?
Nimimerkillä i5 2500K vuodesta 2011

Sefriol2/7

Originally posted by jartar:

Olisikohan Skylake jo varteenotettava prosessori päivitystä varten?
Nimimerkillä i5 2500K vuodesta 2011

Itellä löytyy 2600k enkä ajatellut vaihtavani. Päivitän konettani raskaammalla kädellä aikaisintaan ensi vuonna. Luultavasti siirryn kokonaan SSD-levyihin (PCI-e väylällä).

Enemmänkin tuntuu siltä, että uusimmat prosessorit parantavat lähinnä virrankäytössään. Sen lisäksi prosessori käyttää lga1551 sockettia, jonka seurauksena tarvitset uuden emolevyn (tai näin ainakin olen ymmärtänyt). Siinä samalla kannattaisi siis päivittää DDR4 muisteihin.

Eli ei mikään pieni päivitys olisi edessä.

jartar3/7

Tiedossa, että emo menisi vaihtoon samalla, mutta eipä se mitään haittaisi. Tähän tietoon Skylake tarjoaa tuen DDR3 ja DDR4 muisteille. Katsellaan mitä tulee ulos ja mietitään sitten kannattaako osto, vai pitääkö prosessorin vaihtoa lykätä eteenpäin hamaan tulevaisuuteen. Kukkaro ainakin pitäisi jälkimmäisestä vaihtoehdosta...

7520G4/7

Originally posted by jartar:

Tiedossa, että emo menisi vaihtoon samalla, mutta eipä se mitään haittaisi. Tähän tietoon Skylake tarjoaa tuen DDR3 ja DDR4 muisteille. Katsellaan mitä tulee ulos ja mietitään sitten kannattaako osto, vai pitääkö prosessorin vaihtoa lykätä eteenpäin hamaan tulevaisuuteen. Kukkaro ainakin pitäisi jälkimmäisestä vaihtoehdosta...

Kysymys: Tarvitsetko tehokkaampaa prossua?

jartar5/7

Originally posted by 7520G:


Kysymys: Tarvitsetko tehokkaampaa prossua?


En tällä hetkellä. Prossuakin on kellotettu vain hyvin miedosti kun en tällä hetkellä enempää tehoa tarvitse. Tulevaisuus näyttää mikä on kannattavaa ja mikä ei...

wipe20006/7

> Viime vuoden puolella Intel esitteli ... Core M -piirit, mutta niitä
> käyttäviä tietokoneita ei ole näkynyt kaupoissa.

Kyllähän esim. Acerin Switch löytyy vaikkapa Verkkokaupan hyllystä:
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/...a-Win-8-1-musta

Sundin2win7/7

Originally posted by jartar:

Olisikohan Skylake jo varteenotettava prosessori päivitystä varten?
Nimimerkillä i5 2500K vuodesta 2011

Ihan samaa tässä itsekkin mietiskelen. Kalliiksihan tuo varmasti tulee.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT