AfterDawn logo

Lenovolta höyhenenkevyt 13-tuumainen kannettava

Panu Roivas Panu Roivas

Lenovon uusi LaVie Z on toistaiseksi kevyin 13-tuumaisella näytöllä varustettu kannettava.

Ultrabookien markkinoille tulon myötä tarjolla on kasoittain kevyitä kannettavia, mutta vasta Intelin uusien Broadwell-suorittimien myötä suorittimen jäähdytys on saatu ratkaistua siihen malliin, että Lenovo on saanut tiputettua uusimman 13-tuumaisen mallinsa 777 grammaan, eli vain hieman enemmän kuin ensimmäinen Applen iPad.

Magnesium-litiumista rakennettu kuori on Lenovon mukaan 50% alumiinia kevyempi, mutta yhtä kestävä kuin aiemmat magnesium-kuoret. Tarjolle tulee kaksi versiota, HZ550 ja HZ750, joista jälkimmäinen on hybridi-malli, jossa on irroitettava tablet-näyttö. Molemmissa malleissa on 13,3-tuumainen 1080p-näyttö, jonka voi vaihtaa myös 2560x1440-resoluutoiseen paneeliiin. Suorittimena toimii joko Core i5 tai Core i7, ja tallennustilasta vastaa 128 Gt SSD.

Huomioitavaa on kuitenkin, että siinä missä Dellin uudelle XPS 13 -mallille luvataan akkukestoa jopa 15 tuntia, Lavie Z HZ550 kesti Lenovon testeissä vain 5h 50m. Nähtäväksi jää miten uusien superkevyiden kannettavien taistossa käy puolueettomissa arvosteluissa. Lenovo LaVie Z tulee myyntiin jenkkilässä toukokuussa alkaen 1299$ suositushinnasta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki