AfterDawn logo

Jolla esitteli Sailfish-tabletin – edullisempi kuin Nokia N1

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Nokia N1 ei jäänyt Slushin ainoaksi tablet-julkistukseksi, sillä viime vuonna ensimmäisen älypuhelimensa julkaissut Jolla on paljastanut myös "minikokoisen" täppärin.

Jollan tabletissa on 7,85-tuumainen näyttö, jonka pikselitiheys kohoaa 330 PPI:hin 2048 x 1536 pikselin resoluution ansiosta. Tabletissa käytetään N1:hen tapaan Intelin neliytimistä suoritinta, kahta gigatavua keskusmuistia ja 32 gigatavun tallennusmuistia (Jollassa on microSD-paikka). Takaa löytyy viiden megapikselin ja edestä kahden megapikselin kamera. Tabletista löytyy GPS.

Erikoista Jolla Tabletissa on se, että projekti toteutetaan joukkorahoituksella Indiegogo-palvelun kautta. Ensimmäiset tuhat rahoittajat saavat tabletin itselleen 152 eurolla / 189 dollarilla (ei sisällä veroja) ja toiset tuhat ostajaa joutuvat pulittamaan laitteesta 199 dollaria. Rahoituskampanja on voimassa EU-maissa, Norjassa, Sveitsissä, Yhdysvalloissa, Intiassa, Kiinassa, Hongkongissa ja Venäjällä. Viime vuonna myyntiin tulleen Jolla-puhelimen tapaan Jolla Tabletista löytyy Sailfish OS -käyttöjärjestelmä.


Jolla Tabletin Indiegogo-sivu löytyyt täältä. Tabletin pitäisi tulla markkinoille ensi vuoden toisella vuosineljänneksellä (huhti-kesäkuu).

3 KOMMENTTIA

Mauriland1/3

Onhan se edullisempi kun on huonommat speksit kuin nokialaisessa. Vain toi lisätallennukselle oleva muistikorttipaikka on parempaa.

Sefriol2/3

Ehkä omalle kannalleni hieman tärkeämpi uutinen oli Sailfish OS 2.0, jota tämä uusi tabletti käyttää. Toivottavasti sekin saadaan puhelimille mahdollisimman pian. Ainakin uusi Events näkymä ja paranneltu visualisointi näyttivät kivoilta uudistuksilta. Saa nähdä mitä muuta se pitää sisällään.

Nooh, ainakin he ovat jo myyneet tablettia enemmän kuiin Nokia : )

ackalin3/3

Originally posted by Sefriol:


Nooh, ainakin he ovat jo myyneet tablettia enemmän kuiin Nokia : )

Ja tulevat jatkossakin myymään, koska Nokia ei myy yhtään ainutta tablettia vaan Foxconn :)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki