AfterDawn logo

Microsoft brändää Lyncin Skype for Businessiksi

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Viime vuonna Microsoft yhdisti Windows Live Messenger -pikaviestimen Skypeen ja nyt ohjelmistojätti yksinkertaistaa viestintäpalveluvalikoimaansa nimeämällä yrityksissä käytetyn Lyncin Skype for Business -ohjelmistoksi.

Muutoksen ansiosta raja kuluttajien käyttämän Skypen ja Microsoftin yritysmaailmalle tarjoamien viestipalveluiden välillä hämärtyy. Ensi vuoden puolella julkaistava Skype for Business -sovellus tulee muistuttamaan ulkonäöltään tavallista Skypeä, minkä lisäksi sillä voidaan myös soittaa kenelle tahansa Skype-käyttäjälle videopuheluita. Tähän asti Lyncillä on voinut soittaa äänipuheluita tai lähettä viestejä Skype-käyttäjille. Lyncin nykyiset ominaisuudet säilyvät Skype for Businessissä.

Skype for Business -päivitys kokettaa myös Office 365 -asiakkaita, jotka ovat tähän asti voineet käyttää viestimiseen Lynciä.


Microsoft osti Skypen itselleen vuonna 2011.

Päivitys. Selvennetty muutoksen koskevan brändiä. Lyncin ominaisuudet säilyvät Skype for Businessissa.

4 KOMMENTTIA

Duuhannes1/4

Toivottavasti tämä S4B on hyvä. Lync on nimittäin ollut ihan täyttä kuraa. Jäätävän hidas ja raskas.

foobar1 (vahvistamaton)2/4

ja tämän jälkeen *kaikki* liikenne menee Microsoftin palvelimien kautta ?

Skalevi3/4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti foobar1:

ja tämän jälkeen *kaikki* liikenne menee Microsoftin palvelimien kautta ?

Entä sitten?

user_org (vahvistamaton)4/4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti foobar1:

ja tämän jälkeen *kaikki* liikenne menee Microsoftin palvelimien kautta ?

Tuollaisen käsityksn otsikosta saa, eikä sitä itse juttukaan korjaa, päinvastoin. Systeemi lentäisi monesta firmasta pihalle jos se Lync siirtyisi siihen _Skypeen_.

Mutta muualla uutisoidun mukaan kyse enemmänkin nimeämisestä, (näitä nimi muutoksia MSllä tiuhaan) Eli jatkossakin ihan siellä samalla serverillä missä aijemminkin.

365 käyttäjät MS palvelimilla, kukten aijemmin, mutta heilläkään ei taida olla kyse siitä että siirtyisivät ns perinteiseen Skypeen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT