AfterDawn logo

Delliltä uusi iPadin tappaja – 0,1 mm ohuempi kuin iPad Air 2

Panu Roivas Panu Roivas
2 kommenttia

Applen iPadien myynti on ehkä ottanut takapakkia viime aikoina, mutta tästä huolimatta sille ei ole löytynyt yksittäistä kilpailijaa, eikä edes Googlen uusin Nexus 9 ole vakuuttanut arvostelijoita. Dellin uusin Android-tabletti Venue 8 7000 lupaa kuitenkin päihittää iPadit ainakin ohuudessa.

Dell Venue 8 7000 on 8,4" 2560x1600 OLED-näytöllä varustettu Android-tabletti, jolla on paksuutta vain 6 mm, eli 0,1 mm vähemmän kuin iPad Air 2:lla. Dell on panostanut muotoiluun myös käyttämällä tabletissaan alumiinia, ja Samsungilta hankittu OLED-näyttö on mahdutettu melkein tabletin reunasta reunaan. Painoa laitteella on 305 grammaa, eli vähemmän kuin iPad mini 3:n 331 g.

5900 mAh akun pitäisi riittää tarjoaman kilpailukykyinen akkukesto, ja selfien ottamisesta vastaa 8 megapikselin 3D-kamera, tai 2 megapikselin etukamera. Käytössä on Intelin uusi RealSense Snapshot Depth -tekniikka 3D-syvyysinformaation lisäämiseksi kuvaan. Kuvien 3D-informaation hyödyntämistä varten mukana on Dell Gallery -sovellus, jolla saa säädettyä muun muassa kuvan fokusta. Äänentoistosta vastaa etupuolelle sijoitettu stereokaiutin.


Pinnan alta löytyy Intelin Atom Z3580 2,3 GHz, 2 gigatavua muistia ja 16 gigatavun sisäinen flash-muisti. Laittessa on myös MicroSD-muistikorttipaikka tallennustilan lisäämiseksi maksimissaan 512 gigatavuun. Venue 8 7000 tulee ainakin alkuun varustettuna Android 4.4 KitKatilla, joten Lollipop-päivitystä joutunee odottamaan. Lisäksi hinta ja julkaisuaikataulu on vielä hämärän peitossa.

2 KOMMENTTIA

AkZuh1/2

but will it bend?

hannibal_pjv2/2

Easily!
It will blend too!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT