AfterDawn logo

Kumpi kannattaa ostaa Apple iPad mini 3 vai Samsung Galaxy Tab S 8.4?

Matti Robinson Matti Robinson
4 kommenttia

Apple esitteli juuri uudet iPadit, joiden joukossa on myös uusi iPad mini 3. Kolmannen sukupolven iPad mini tulee kilpailemaan Androidia pyörittäviä minitabletteja vastaan, joista kovin haasta tulee todennäköisesti Samsungin suunnalta. Otetaanpa selvää miten kaksikon uutuudet vertautuvat toisiinsa.

Samsungilla on tarjota haastajaksi minitablettien huippulaiteluokassa Galaxy Tab S 8.4. Kyseessä on Tab S:n pienempi malli, joka on juuri omiaan kilpailemaan iPad mini 3:n kanssa. Molempia voidaan pitää premium-laitteina, jotka eivät kilpaile huippuedullisten Android-tablettien kanssa samassa sarjassa.

Molemmista laitteista on tarjolla useita versioita, joita erottaa 4G-yhteys sekä tallennustila. Applella sekä Wi-Fi että Wi-Fi+4G -malleissa on kolme eri tallennustilavaihtoehtoa (16/64/128) ja Samsungilla niitä on 2 (16/32). Tallennustilaa löytyy siis perusmallia lukuunottamatta Applesta enemmän, mutta tätä Samsung varten Tab S:t ovat varustettu microSD-muistikorttipaikalla, jonka avulla tallennustila kasvaa jopa 128 gigatavua.


Laitteiden näytöt ovat molemmat varustettu huippuresoluutiolla ja niiden kokoluokka on kutakuinkin sama. Tab S:n resoluutio ja näytön koko ovat hieman isompia, mutta iPad ei häviä tässä merkittävästi. Painoa iPadillä on hieman enemmän, mutta samalla laadukkaammat materiaalit tarjoavat parempaa laatuvaikutelmaa.

Molemmat laitteista tukevat kaikkia tarvittavia langattomia yhteyksiä, mutta Tab S:ssä on myös tuki uudelle nopeammalle Wi-Fille. Myös RAM-muistin määrä on parempi Samsungin laitteessa, mutta Applen laitteen toiminta on samalla tasolla vaikka muistia onkin vähemmän. Molemmista löytyy sekä etu- että takakamerat, joiden osalta Samsungilla on megapikseleitä hieman enemmän.

Hinnassa Samsungilla on odotetusti hienoinen etu. Tab S:n hinnat alkavat 349 eurosta ja iPad mini 3:n puolestaan 409 eurosta. Kallein iPad mini 3 irtoaa vasta 729 eurolla kun kallein Tab S on pari sataa euroa halvempi. Suomessa ei tosin ole myynnissä kalleinta Tab S -mallia. Mahdotonta eroa laitteiden tekniikasta ei löydy, joten pitkälti valinta kannattaa tehdä ekosysteemin perusteella, jos hinta ei ole este. Mikäli puolestaan ainoastaan speksit ovat tärkeitä, niin valinta on Tab S.

Apple iPad mini 3 Wi-Fi + 4G (16 Gt)Samsung Galaxy Tab S 8.4 (WiFi+4G) 
NimiApple iPad mini 3Samsung Tab S 8.4
Hinta529€ (alk. 399)445€ (alk. 349)
KäyttöjärjestelmäiOSAndroid
Näytön koko7,9"8,4"
Näytön tarkkuus2048 x 15362560 x 1600
3GKylläKyllä
4GKylläKyllä
WLAN802.11n802.11ac
BluetoothKylläKyllä
KameraKylläKyllä
Kameran tarkkuus58
Toinen kameraKylläKyllä
RAM1024MB3000MB
Tallennustilaa16GB16GB
Paino341 g298 g

4 KOMMENTTIA

TheAna1/4

Näin pelaajana kallistuisi tuo n. 8" tabin valinta Nvidia shieldiin

hannibal_pjv2/4

Mutta jos Appeja ajattelee, niin iLaitteet on vielä kaukana edellä. Eli riippuu ihan siitä mitä Appejä ehtii ja mitä omistaa ennestään...
Tasainen kaksikko. iLaite odotetusti se hieman kallinpi.

vekke3/4

Originally posted by hannibal_pjv:

Mutta jos Appeja ajattelee, niin iLaitteet on vielä kaukana edellä. Eli riippuu ihan siitä mitä Appejä ehtii ja mitä omistaa ennestään...
Tasainen kaksikko. iLaite odotetusti se hieman kallinpi.

Jos iPadia tästä kaksikosta miettii, niin sanoisin, että ostaa suosiolla "vanhan" retina-näytöllisen minin. Sehän ei maksa enää kuin hieman reilut 300€ pelkällä wifillä.

Tämä uusi ei ole yhtään tehokkaampi, elleivät ole nostaneet kellotaajuutta. RAM-muistia on saman verran ja näyttökin lienee täysin sama ja touch id, vaikkakin näppärä, ei tabletissa ehkä mikään sadan euron arvoinen killer feature kuitenkaan.

faktatensin4/4

Originally posted by hannibal_pjv:

Mutta jos Appeja ajattelee, niin iLaitteet on vielä kaukana edellä. Eli riippuu ihan siitä mitä Appejä ehtii ja mitä omistaa ennestään...
Tasainen kaksikko. iLaite odotetusti se hieman kallinpi.

Kaukana edellä? App:ien määrästä raportoitaessa ilmenee hajontaa, mutta oli lähde sitten mikä vaan niin aikalailla samoissa ovat:
http://www.statista.com/statistics/2766...ing-app-stores/

Play on kasvanut tajuttomalla tahdilla varsinkin tänä vuonna... mutta onko määrillä oikeastaan enää väliä kun niitä on noin paljon; laatu ja tarjonta on kohdallaan.

Itse ottaisin tosin Nexus 9n tai tuon vanhemman iPadin jossa hinta kohdalla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT