AfterDawn logo

Netflix nosti Ultra HD -sisältöjen hintaa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
6 kommenttia

Netflix on korottanut 4K-sisällön katseluoikeuden hintaa. Aikaisemmin 4K-striimejä pystyi katsomaan keskitason tilausluokassa (8,99 euroa kuukaudessa), mutta elokuun puolivälistä lähtien se on onnistunut vain perhekäyttöön tarkoitetussa kalliimmassa tilausluokassa (11,99 euroa kuukaudessa).

Muutos koskee tässä vaiheessa vain uusia asiakkaita. Jos ennätit tilaamaan Ultra HD -katseluoikeudella varustetun Gold-tilauksen (8,99 €/kk) ennen elokuun 12. päivää, säilyy katseluoikeus vuoden 2016 elokuuhun saakka.

Ultra HD -sisältöä ei ole vielä saatavilla Netflixissäkään mitenkään ylettömän paljon, mutta esimerkiski Breaking Badin ja House of Cardsin toisen tuotantokauden jaksot voi katsella 4K-tarkkuudella. Ajan kanssa valikoima kuitenkin kasvaa jatkuvasti. 4K-sisältöjen katseluun vaaditaan tasainen 25 Mbps:n verkkoyhteys sekä yhteensopiva päätelaite.


Ultra HD -sisällöt saapuivat Netflixiin tänä keväänä

6 KOMMENTTIA

RekookeR1/6

Jääpi koko palvelu tilaamata, kuulostaa pelkältä rahastukselta.

tataka2/6

Toivonmukaan tulee toi tasa arvoinen avioliittolaki niin voin miehen kanssa adoptoida lapsen niin kannattaa tilata perhe luokan netflix :D

Minusta ihan ok että eri paketteja mutta olisi kiva joku 10 euron kuukausitilaus jolla voisi kahdella laitteella samaan aikaan katsoa 4k eikä tarvitsisi maksaa turhaan mahdollisuudesta 5+ eri laitteelle samaan aikaan katsomisesta.

WereCatf3/6

Siinä vaiheessa kun on varaa ostaa semmonen 4k näyttö ja/tai telkkari, niin siinä vaiheessa on kyl jo tuon Netflixinki kuukausmaksu laskenu taas. Näillä tuloilla siihen meneekin se noin kaksi vuosikymmentä..

mcmopo4/6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti RekookeR:

Jääpi koko palvelu tilaamata, kuulostaa pelkältä rahastukselta.

Pitäisikö koko firman toimia vapaaehtoisien avulla voittoa tuottamattomana? Itsellä ainakin käy järkeen että parempi kuva vaatii enemmän palvelinkapasiteettia ja siksi kalliimpi.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WereCatf:

Siinä vaiheessa kun on varaa ostaa semmonen 4k näyttö ja/tai telkkari, niin siinä vaiheessa on kyl jo tuon Netflixinki kuukausmaksu laskenu taas. Näillä tuloilla siihen meneekin se noin kaksi vuosikymmentä..

Samaa sanoin itsekin 90-luvun puolivälissä laajakuvatelkkareista ja hieman myöhemmin Full-HD telkkareista. Viisi vuotta eteenpäin ja hinnat on ihan siedettäviä. Pari vuotta siitä eteenpäin hinnat on alhaalla. Hintakehitys menee todenäköisesti samalla lailla kuin ennenkin.

mjk5/6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti RekookeR:

Jääpi koko palvelu tilaamata, kuulostaa pelkältä rahastukselta.

Pitäisikö koko firman toimia vapaaehtoisien avulla voittoa tuottamattomana? Itsellä ainakin käy järkeen että parempi kuva vaatii enemmän palvelinkapasiteettia ja siksi kalliimpi.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WereCatf:

Siinä vaiheessa kun on varaa ostaa semmonen 4k näyttö ja/tai telkkari, niin siinä vaiheessa on kyl jo tuon Netflixinki kuukausmaksu laskenu taas. Näillä tuloilla siihen meneekin se noin kaksi vuosikymmentä..

Samaa sanoin itsekin 90-luvun puolivälissä laajakuvatelkkareista ja hieman myöhemmin Full-HD telkkareista. Viisi vuotta eteenpäin ja hinnat on ihan siedettäviä. Pari vuotta siitä eteenpäin hinnat on alhaalla. Hintakehitys menee todenäköisesti samalla lailla kuin ennenkin.

Netflix on palvelu "ei tavara" joten tuskin tuo hinta hirveästi laskee...pikemminkin nousee. Toisaalta 10-20 v on pitkäaika ainakin pc yms mailmassa.

SwMaster6/6

Minun mielestäni ihan rahan arvoista, varsinkin jos palvelua käyttää useasti. Jos vuokraatte blu-ray videoita tai peräti ostatte niitä, joudutte maksamaan isomman hinnan kun että maksatte tuon hinnan kuussa ja katsotte niin paljon kuin haluatte - ja vielä kahdella päätelaitteella yhtäaikaisesti (tai maksatte pari dollaria enemmän ja saatte 4-6 lisäkatsojaa tilille).

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki