AfterDawn logo

Samsungilta 34" kaareva VA-näyttö 3440x1440-resoluutiolla

Panu Roivas Panu Roivas

Samsung on tuomassa markkinoille uuden kaarevalla paneelilla varustetun näytön 34 tuuman kokoluokkaan - ensimmäistä kertaa VA-paneelilla.

Samsung S34E790C käyttää uutta AMVA-paneelia, joka tulee ilmeisesti kilpailemaan suoraan LG:n valmistaman vastaavan kokoisen IPS-paneelin kanssa 21:9 kuvasuhteen ja 3440x1440-resoluution kategoriassa. Samsungin käyttämä VA-paneeli lupaa IPS-paneeliin verrattuna parempaa mustan syvyyttä 3000:1 kontrastin muodossa, ja aiempaa parempaa 4ms vasteaikaa. Näyttö käyttää WLED-taustavalaistusta, eli se toimii sRGB-väriavaruuden puitteissa. Pinnoitteena toimii PC Monitors -sivuston tietojen mukaan "semi glossy".

Näyttö tukee PIP (Picture In Picture) ja PBP (Picture By Picture) -tiloja, ja mukana on myös erillinen 'Game Mode'. Usean muun uuden näytön tavoin S34E790C on siirtynyt käyttämään menuvalikon ohjaamisessa JOG-ohjaustattia perinteisten nappien sijaan.


Liitäntöjen osalta tarjolla on 2xHDMI, DP 1.2, 3.5mm audio sekä 4xUSB. Tarkempaa tietoa HDMI:n tai USB-liitäntöjen spekseistä ei valitettavasti ole vielä tarjolla. Näytön takaa löytyy myös VESA 100x100 mm liitännät jos Samsungin vakiojalusta ei miellytä.

Samsung S34E790C:n hintaa tai julkaisuaikataulua ei ole vielä tiedossa, mutta LG:n vastaava kaareva LG 34UC97 IPS-näyttö on juuri tulossa myyntiin Euroopassa reiluun 1000€ hintaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT