AfterDawn logo

Netflixin laajennussuunnitelmat saavat jatkoa tällä viikolla

Matti Robinson Matti Robinson

Netflix on laajenetumassa jälleen uusiin maihin Euroopassa. Netflixillä on ollut vuosien saatossa tasaisen tappava tahti, jolla se on vallannut itselleen alueita maailmalla. Nyt vuorossa on suurempi pyrähdys, kun palvelun saa muun muassa Ranska ja Saksa.

Ranska on Netflixille ollut vaikea maa valloitettavaksi, sillä siellä vaaditaan palveluilta ranskankielistä sisältöä, jota amerikkalaispalvelulla ei ole juuri tarjota. Ilmeisesti suunta on paranemaan päin, sillä tällä viikolla palvelu kuitenkin aukaisee ovensa ranskalaisille.

Ranskassa aiemmin Netflixin sisältöä on näyttänyt ainakin ranskalaisen Canal+:n nettivideopalvelu CanalPlay, kertoo Huffington Post. CanalPlayn valikoimissa on esimerkiksi House of Cards ja nyt se laajentaa valikoimiaan yhteistyöllä HBO:n kanssa. Netflixiä vastaan se meinaa kilpailla lisäksi omalla sisällöllään.


Samassa aallossa on tietojen mukaan myös viisi muuta maata, jotka ovat Saksa, Luxemburg, Sveitsi, Itävalta ja Belgia. Tämä lähes tuplaa Netflixin Euroopan maiden määrän. Nykyisellään palvelu toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Hollannissa, Irlannissa ja Iso-Britanniassa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT