AfterDawn logo

Microsoft aikoo ostaa Minecraftin kehittäjän kahdella miljardilla dollarilla

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
5 kommenttia

Minecraftia kehittävä ruotsalainen peliyhtiö Mojangin omistus on siirtymässä Microsoftille, Wall Street Journalin ja Bloombergin mukaan. Nimettömänä pysyttelevän lähteen mukaan kauppahinta olisi kaksi miljardia dollaria. Kauppakirjat allekirjoitetaan joko tämän tai ensi viikon aikana.

Pelin kehittänyt Markus Persson on WSJ:n mukaan vältellyt sijoittajille suunnattuja rahoituskierroksia, joten Mojangin myyminen kokonaisuudessaan tulee hienoisena yllätyksenä. Bloombergille puhuneen lähteen mukaan Persson todennäköisesti jättää Mojangin siirtymävaiheen jälkeen. Minecraftia on ladattu vuoden 2009 jälkeen 54 miljoonaa kertaa ja se tuotti pelkästään viime vuonna kehittäjälleen 100 miljoonaa dollaria.


Microsoft arvelee pystyvänsä takomaan Minecraftilla lisää kasvattamalla sen käyttäjäkuntaa ja solmimalla lisenssisopimuksia oheistuotevalmistajien kanssa. Kaupan myötä Minecraft ilmestynee vihdoin myös Windows Phonelle ja ehkä Microsoft käynnistää uudelleen Oculus-version kehityksen.

5 KOMMENTTIA

Hyperion981/5

Uskoisin, että jos kauppa toteutuu, niin Minecraft hylkää Javan ja siirtyy täysveriseksi peliksi. Microsoftin resursseilla asian luulisi olevan nopeaa.

tataka2/5

Itse en ole kiinnostunut minecraftin tapaisista peleistä mutta se java on kyllä totaalinen yökötys.

SwMaster3/5

Luultavasti pelin konsepti ja tyyli muuttuu täysin.

jani19874/5

todennäköisesti dlc paljon sekä linux ja android tuki loppuu tähän

RekookeR5/5

2 miljardia jo syödystä kakusta?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki