AfterDawn logo

Chromebookien myynnin odotetaan kasvavan lähes 80 prosenttia tänä vuonna

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen
4 kommenttia

Gartnerin analyytikoiden ennusteen mukaan Chromebookien myynnin odotetaan kasvavan 5,2 miljoonaan yksikköön kuluvan vuoden aikana. Tämä tarkoittaisi 79 % nousua viime vuodesta.

Chromebookit ovat (useimmiten) edullisia tietokoneita, joissa on Googlen Chrome OS -käyttöjärjestelmä. Gartnerin mukaan myyntiä on vauhdittanut muun muassa Chromebook-malliston kasvaminen. Vaihtoehtoja tarjoavat muun muassa Samsung, Acer ja HP.

Huolimatta suuresta suhteellisesta kasvusta pysyvät Chromebookit silti tiukasti marginaalissa, eivätkä kappalemääräiset myyntimäärät ole kummoisia. Alustalla on silti kenties olemassa jonkinlainen tulevaisuus, riippuen tietysti siitä, kuinka paljon Googlella on ässiä hihassaan sen suhteen. Tällä hetkellä testauksessa on ainakin Android-sovellusten tuominen Chromebookeille, mikä varmasti toisi uutta nostetta.


Tällä hetkellä Chromebookien selkeästi suurin markkina on Yhdysvallat. Siellä koneita myydään paljon erilaisten oppilaitosten käyttöön. Gartner arvioi, että viime vuonna myydyistä koneista jopa 82 % olisi myyty Pohjois-Amerikkaan ja näistä noin 85 % olisi mennyt edellämainitulle asiakaskunnalle.

4 KOMMENTTIA

qwerty831/4

Samoja lukemia taisivat ilmoitella viimevuonnakin.

perhana2/4

Kyllähän sen myynti nyt pikkuhiljaa kasvuun lähtee, kun netistä löytyy jo ohjeita kuinka siihen chromebookiin saa windowsin asennettua ;-)

tataka3/4

Originally posted by perhana:

Kyllähän sen myynti nyt pikkuhiljaa kasvuun lähtee, kun netistä löytyy jo ohjeita kuinka siihen chromebookiin saa windowsin asennettua ;-)

Tai pikemminkin ubuntun. Ei taida windows mahtua monelle 16 gigan muistille ;)

perhana4/4

Originally posted by tataka:

Originally posted by perhana:

Kyllähän sen myynti nyt pikkuhiljaa kasvuun lähtee, kun netistä löytyy jo ohjeita kuinka siihen chromebookiin saa windowsin asennettua ;-)

Tai pikemminkin ubuntun. Ei taida windows mahtua monelle 16 gigan muistille ;)

Eikös noihin linuxin asennusohjeita ole löytynyt jo pitkään, mutta eipä se taida juurikaan myyntiä lisätä... aikoinaan näiden edullisten netbookien eli miniläppäreiden myyntikin lähti räjähdysmäiseen nousuun vasta sen jälkeen kun keksittiin että niihinhän voikin windowsin asentaa sen linuxin tilalle.

Ja kyllähän se windowskin mahtuu ihan yhdelle 16 gigan muistille, ei tarvi monta muistia ;-)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT