AfterDawn logo

Cortana saapuu Windows 9:n mukana työpöydälle

Matti Robinson Matti Robinson
4 kommenttia

Neowin on paljastellut viimeaikoina tulevan Windows 9:n ominaisuuksista, jotka Charm bar -muutoksia, uutta ulkoasua ja viimeisimmäksi virtuaalisia työpöytiä. Nyt vuorossa on Cortana, joka saapuu odotetusti Windows 9 -laitteille.

Neowinin tietojen mukaan ääniassistentti Cortana löytyy tulevaisuudessa käyttöjärjestelmän mukana kaikista Windows 9 -laitteista. Microsoft on uusimpien tietojen mukaan saanut kehitettyä Cortanasta vakaamman version, joka alkaa olla lähellä virallista julkaisuversiota.

Ulkoisesti Cortana muistuttaa desktop-muodossa Windows Phonelta tuttua työkalua, mutta työpöydällä se ei käytä koko näyttöpinta-alaa. Cortana käynnistyy tavanomaisena sovelluksena ja se sisältää mobiilista tutut ominaisuudet, joita vielä hiotaan ja lisätään ennen tulevan Windowsin julkaisua.

4 KOMMENTTIA

LaDeXi1/4

Ja mitäs tällä nyt sitten pitäisi tehdä?

prezo2/4

Originally posted by LaDeXi:

Ja mitäs tällä nyt sitten pitäisi tehdä?

miten olis vaikka puhua sille, LaDeX?

LaDeXi3/4

Originally posted by prezo:

Originally posted by LaDeXi:

Ja mitäs tällä nyt sitten pitäisi tehdä?

miten olis vaikka puhua sille, LaDeX?


Kerro toki mitä asiaa tuollainen helpottaa. Suomea puheentunnistukset ei ikinä osaa ja rallienglantikin voi olla heikohkoa.

Teamy4/4

Originally posted by LaDeXi:

Originally posted by prezo:

Originally posted by LaDeXi:

Ja mitäs tällä nyt sitten pitäisi tehdä?

miten olis vaikka puhua sille, LaDeX?


Kerro toki mitä asiaa tuollainen helpottaa. Suomea puheentunnistukset ei ikinä osaa ja rallienglantikin voi olla heikohkoa.

Itse asiassa puheentunnistusohjelmat ovat kehittyneet hyvinkin paljon viimeisten vuosien aikana, myöskin suomen kielen tunnistamisen osalta. Vaikkapa uusimmasta Androidista löytyvä puheentunnistuspalkki on aivan loistava. Se tunnistaa likipitäen kaikki sanat mitä olen keksinyt sille sanoa, eivätkä pidemmätkään lauseet tuota mitään ongelmia. Veikkaisin MS:n puheentunnistuksen olevan myöskin varsin hyvin toimiva, kun kerta uskaltavat sellaisen seuraavaan Windowsiin tunkea.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT