AfterDawn logo

The Pirate Bay tuplasi kävijämääränsä estoista huolimatta

Sami Koivunen Sami Koivunen
8 kommenttia

Maailmankuulu The Pirate Bay on tuplannut käyttäjämääränsä vuoden 2011 jälkeen huolimatta ympäri maailmaa oikeuden päätöksellä asetetuista estoista.

Tilastoja esittelevän TorrentFreakin mukaan The Pirate Bay on yksi maailman sensuroiduimmista verkkosivustoista. Sensuurimaista merkittävimpiin lukeutuvat Iso-Britannia, Hollanti ja Tanska, jossa sensuuri otettiin ensimmäisenä käyttöön vuonna 2012. The Pirate Bay on sensuroitu oikeuden päätöksellä myös Suomessa.

The Pirate Bay ei ole julkaissut tarkkoja lukuja, mutta sivuston kävijämäärän uskotaan liikkuvan kuukausittain sadoissa miljoonissa. Sivuston kasvu ei välttämättä kuitenkaan tarkoita, että estot eivät toimisi, sillä lisääntynyt kävijämäärä voi yksinkertaisesti selittyä lisääntyneellä liikenteellä maista, joissa sensuuria ei ole käytössä. Tämä ei liene kuitenkaan koko totuus. Kaikista eniten TPB-käyttäjiä löytyy Yhdysvalloista.


Suosittu tapa kiertää TPB-estot on ollut välityspalvelimien käyttö. Proxy-käyttäjien osuus kaikesta TPB-liikenteestä onkin noin yhdeksän prosenttia. Käytännössä miljoonat ihmiset siis vain kiertävät estot ja jatkavat latauksiaan normaalisti.

8 KOMMENTTIA

Taeco1/8

Ei mikään ihme, kun sieltä saa parempaa laatua vaivattomammin ja kätevämmässä muodossa, kuin laillisista palveluista. Onhan se ikävää, että maksaville asiakkaille tarjotaan huonompaa palvelua. Mutta siitä saavat yritykset syyttää vain itseään.

v1gor2/8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:

Ei mikään ihme, kun sieltä saa parempaa laatua vaivattomammin ja kätevämmässä muodossa, kuin laillisista palveluista. Onhan se ikävää, että maksaville asiakkaille tarjotaan huonompaa palvelua. Mutta siitä saavat yritykset syyttää vain itseään.

Tämä. Jakaminen on luonnollisin asia terveessä ihmisyydessä. Kattavat palvelut kohtuuhintaisena voimaan kaikkialla maailmassa, samalla sisällöllä, ja jotakin suunnanvaihtoa voi tapahtua. Laadusta ollaan valmiita maksamaan. Tekijöille kuuluu kakusta suurin siivu. Kuppaavat välikädet ovat historiaa.

spukke3/8

http://proxybay.info/ Tuossa heti pientä listaa.. Menee muutana sekuntti kun googgelia käyttää... Sensuuri on perseestä mutta kun lapset.... Siitä sitten on hyvä jatkaa sensuurin tiellä vaikka mistä. Tämä on suunnitelma ja sillä tiellä ollaan.. Eipä ainakaan tule yllätyksenä kenellekkään.

vinikka4/8

Niin ja jos käyttää operan vanhempaa selainta ja laittaa turbo moden päälle niin ei tarvi edes kikkailla mitenkään. :D

coocie985/8

Suomessa operaattorit eivät muutenkaan aina tahdo pysyä uusien domainien perässä, esim. st-domaini toimii ihan hyvin Soneralla. Olen myös huomannut, että monet ihmiset eivät ole käyttäneet TPB:n oikeita domaineja pitkään aikaan.

Adanneon6/8

Harvemmin kieltolaki toimii

G0lden_Kebab7/8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti vinikka:

Niin ja jos käyttää operan vanhempaa selainta ja laittaa turbo moden päälle niin ei tarvi edes kikkailla mitenkään. :D


Tuo ei vaadi edes sitäkään...

Itsellä menee suoraan kun pistää vain .se tunnuksella ja thats it.

Lähinnä naurattaa tuo tpb "esto", voihan se jotain 5v lasta estää...

Taeco8/8

Itse käytän Pirate Browseria. Mielestäni kaikkein kätevin ratkaisu, kun siihen on leivottu valmiiksi melkein kaikki tarvittava.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki