AfterDawn logo

Windowsin kehitystyöhön tulossa isoja muutoksia

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Microsoftin eilen kertomat leikkaukset ja uudistustoimenpiteet iskevät matkapuhelinyksikön ja Xbox Entertainment Studiosin lisäksi myös yhtiön rahantekokoneeseen eli Windowsiin.

Terry Myersonin johtamaan käyttöjärjestelmään on tulossa pian uusi rakenne, jonka pitäisi yksinkertaistaa Windowsin kehitystyötä. Tähän asti Windowsia on rakennettu niin sanotun funktionaalisen hallintorakenteen avulla, missä ohjelmistokehitys on jaettu johtamiseen, kehitykseen ja testaamiseen. Työntekijät on jaettu työn luonteen perusteella ryhmiin, jotka eivät ole kyenneet kunnolla tekemään yhteistyötä.

Nadella on tuomassa Windows-ryhmään uusia työkaluja Windowsin ohjelmointiin ja samalla ryhmäjaottelusta luovutaan. Sen seurauksena koodin testaukseen ei tarvita enää läheskään yhtä paljoa omia työntekijöitä, vaan testauksesta huolehtivat käytännössä koodin kirjoittajat. Asiasta raportoineen Mary Jo Foleyn mukaan Microsoftin käyttöjärjestelmäyksikkö alkaa muutosten jälkeen toimia sutjakkaasti ja startupin omaisesti, mikäli kaikki menee putkeen.


Microsoft on jo alkanut puhua julkisesti seuraavasta käyttöjärjestelmästään, vaikka kovin paljoa mitään konkreettista ei olekaan paljastettu. Yhtiö on luvannut ottaa asiakkaiden antaman palautteen entistä paremmin huomioon. Seuraavaan Windowsiin on tulossa ainakin paljon kaivattu Käynnistä-valikko. Microsoft esitteli keväällä myös universaalit sovellukset, joiden avulla kehittäjät voivat rakentaa sovelluksia tietokoneille, tableteille, puhelimille ja Xboxille.

1 KOMMENTTI

hannibal_pjv1/1

Lisää tehokkuutta vähentämällä testausta... Kuulostaapa lupaavalta. Eli kannattaa vaihtaa käyttis vasta toisen päivityspaketin jälkeen, kun kuluttajat huolehtivat beetatestauksesta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT