AfterDawn logo

NECiltä 24-tuumainen 4K-näyttö

Panu Roivas Panu Roivas
4 kommenttia

4K-näyttöjen markkinoille tuloa jatkaa tällä kertaa NEC uudella 24" kokoluokkaan sijoittuvalla mallilla.

NEC EA244UHD tulee kilpailemaan Dellin UP2414Q:n kanssa toistaiseksi tarkimman työpöytänäytön tittelistä, sillä molemmat tukevat 4K-resoluutiota 24" kokoluokassa. EA244UHD on tarkoitettu ensisijaisesti kuvankäsittelyyn, ja näytön käyttämälle IGZO AH-IPS-paneelille luvataan 99,3% Adobe RGB -kattavuus, sekä maksimissaan 350 cd/m^2 kirkkaus.

Liitäntöjen osalta EA244UHD:sta löytyy HDMI, MHL-HDMI, 2xDVI-D ja 2xDisplayPort, joista vain DP-liitännät tukevat 4K-resoluutiota 60 Hz taajuudella. Näyttö tukee maksimissaan 75 Hz virkistystaajuutta 4K:ta alemmilla resoluutoilla. Lisäksi näytöstä löytyy Picture by Picture -ominaisuus, jolla näytön voi jakaa kahteen osaan, jotka saavat omat kuvasignaalinsa erillisten näyttöjen tapaan.


NECin erikoisuutena on ControlSync-ominaisuus, jolla näyttöön voi kytkeä useampia toissasijaisia näyttöjä, joita voidaan ohjata päänäytön OSD:stä. Suositushintaa NEC EA244UHD:llä on 1349$.

4 KOMMENTTIA

RekookeR1/4

Jo on NECillä hintaa. Eikös noita 4K näyttöjä luvattu jo 27" 600 dollarilla?
Hyvä merkki kuiteski, mutta näyttö voisi olla jo isompi.

hannibal_pjv2/4

Ne 27 tuumaiset on TN paneelilla. Nämä kalliimmat 24" IPS paneelilla. Siinä on melkoinen laatuero!

Vähän kuin vertaisi 6 paikkaista Lada nivaa ja 2 paikkaista urheilu porchea ;-)

RekookeR3/4

Tiedän kyllä mikä ero IPSn ja TN välillä on, koska oma NEC on IPS paneelilla. Oletin jotenkin että nuo kaikki 4K näytöt olisivat IPS

hannibal_pjv4/4

Niin ehdin toivoa jo minäkin, mutta kun alkoi tietoa tippua, niin kaikki edukkaat osoittautuivat TN näytöiksi... IPS 4K näyttöä joutuu kohtuuhintaista odottamaan vielä ilmeisesti sen kotvan...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT