AfterDawn logo

Korvaako Surface Pro 3 todella läppärit?

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
19 kommenttia

Surfacet ovat olleet alusta alkaen tabletteja, joita on yritetty markkinoida läppäreiden kaltaisina laitteina. Tällä viikolla julkistetun Surface Pro 3:n esittelyssä tätä seikkaa korostettiin äärimmäisen voimakkaasti ja Microsoft väitti uuden Surfacen pystyvän jopa korvaamaan nykyiset kannettavat. Pitkääkö tämä kuitenkaan paikkaansa?

Microsoftin esityksessä hyökättiin erityisesti Applea vastaan, joten alla olevassa vertailutaulukossa Surface Pro 3:a on vertailtu Applen MacBook Airiin. Valitsimme vertailuun molempien laitteiden edullisimmat Core i5 -pohjaiset vaihtoehdot.

Kuten alla olevasta taulukosta nähdään, Surface on syvyyden ja leveyden osalta lähes yhtä suuri kuin 11,6-tuumainen MacBook Air, mutta paksuudessa on eroa: Surface on lähes puolet ohuempi kuin MacBook Air sen paksuimmasta kohtaa. Tässä kohtaa on kuitenkin aiheellista mainita, että Airissa on kiinteä näppäimistö, toisin kuin Surfacessa. MacBook Air on lähes 300 grammaa painavampi kuin Surface, mihin vaikuttaa näppäimistön lisäksi myös rungon materiaali.


Aiemmissa Android- ja Windows-tableteissa on totuttu näkemään tietokoneista tuttua 16:9-kuvasuhdetta, mutta Surface Pro 3:n kohdalla (3:2) Microsoft on ottanut askeleen lähemmäksi Applen iPad-tableteissa käytettyä 4:3-kuvasuhdetta. Tableteissa 16:9-kuvasuhdetta on kritisoitu siitä, että se on pystyasennossa liian kapea ja vaaka-asennossa turhan leveä/matala. Näytön resoluutiossakin Microsoft on uskaltautunut yli Full HD -tarkkuuden, kun taas MacBook Aireja ei saa vieläkään edes Full HD -näytöllä.

Vaikka Surfacen näytössä onkin enemmän pikseleitä kuin Airissa, käytetään siinä siitä huolimatta selvästi vaatimattomampaa näytönohjainta. Intelin HD Graphics 4400 -ohjaimessa on puolet vähemmän EU-yksiköitä kuin tehokkaammassa HD Graphics 5000 -mallissa (40 kpl). Akkukestoa luvataan MacBook Airille ja Surface Pro 3:lle yhtä paljon.

Vaikka Microsoft markkinoikin Surface Pro 3:a kannettavien tietokoneiden korvaajana, puuttuu siitä silti läppäreiden kaikkein keskeisin ominaisuus: näppäimistö. Surfaceen sellaisen saa hankittua erikseen, mutta parannellusta Type Coverista joutuu pulittamaan 129 dollaria. Näin Surface Pro 3 + Type Cover -yhdistelmän hinta kohoaa 1128 dollariin, kun MacBook Air on tuoreen alennuksen ansiosta reilut 200 dollaria edullisempi. Microsoft on yrittänyt parantaa Surface Pro 3:n sylikäyttöä portaattoman kickstandin avulla.

Microsoft Surface Pro 3Apple MacBook Air (11")
Mitat29,2 x 20,1 x 0,91 cm30 x 19,2 x 0,3–1,7 cm
Runko MagnesiumiaAlumiinia
Paino 800 g1080 g
Näyttö12" (kosketusnäyttö, 2160 x 1440 pikseliä, kuvasuhde 3:2)11,6" (1366 x 768 pikseliä, kuvasuhde 16:9)
SuoritinIntel Core i5-4300U (tuplaydin, 1,6 GHz)Intel Core i5 (tuplaydin, 1,4 GHz)
NäytönohjainIntel HD Graphics 4400Intel HD Graphics 5000
Keskusmuisti4 GB (LPDDR3)4 GB (LPDDR3)
YhteydetWi-Fi (802.11a/b/g/n/ac), Bluetooth LEWi-Fi (802.11a/b/g/n/ac), Bluetooth LE
LiitännätUSB 3.0, microSD-lukija, kuulokeliitäntä, mini DisplayPortUSB 3.0 (2 kpl), kuulokeliitäntä, Thunderbolt
Tallennustila128 GB128 GB
KäyttöjärjestelmäWindows 8.1 ProOS X 10.9
Akkukesto9 h (web-selailua)9 h (web-selailua)
Kamerat ja äänentoisto5 MP:n takakamera, 5 MP:n etukamera, stereokaiuttimet, taakse ja eteen osoittavat mikrofonitEi takakameraa, 720p-tasoinen etukamera, stereokaiuttimet, kaksoismikrofoni
Full HD -video
NäppäimistöIrrotettava, myydään erikseen (Type Cover: 129 $)Kiinteä
Hinta999 $ (Type Coverilla: 1128 $)899 $

19 KOMMENTTIA

jaska2121/19

No on sitä Applea nyt pakko tunkea jok'ikiseen uutiseen.

_-Jaska-_2/19

No ei kyllä tolla hinnalla tule korvaamaan läppäreitä lähiaikoina. Jos joku ostaa tonnin läppärin se on raskaaseen pelaamiseen/ editointiin tms. minkä tekeminen tuollaisella on mahdottomuus, koska huono näytönohjain ja kohtuu huono prossu. Jos hinta olisi halvempi saattaisi korvata halvemmat läppäri, koska se mitä niillä tehdään voidaan tehdä myös tuolla. Saattaa korvata kyllä nuo Applen "lelut", joissa on hintaa merkistä se pari sataa...

tataka3/19

Jaska jos hankkii läppärin jossa tehokkaampi prosessori kuin u sarjassa sekä erillisellä gpu on läppäri toso rohjo verrattuna ultrabookeihin tai hybrideihin.

Ja ei se 4400 hd ole ihan huono: Itse pelannut sillä varustetulla hybridillä skyrimiäkin kymmeniä tunteja.

Aika tietämätöntä porukkaa tai grafiikkahu0ria :D

Uskaltaisin väittää että suurinosa jotka ostavat yli tonnin läppärin ei se ole mikään rohjo, nykyään on muuten ultrabookia i7 u sekä 840m nvidialla 8 gigan rammilla 1100 eurolla jolla pyörii 99% peleistä jotka toimisivat saman hintaisella windows 8 varustetulla huomattavasti tehokkaammalla pöytäkoneella,

Pekka654/19

Quote:

KORVAAKO SURFACE PRO 3 TODELLA LÄPPÄRIT?


Artikkelin sisältö ei kyllä mitenkään vastaa otsikon kysymykseen. Harvinaisen huono artikkeli

tataka5/19

Originally posted by Pekka65:

Quote:

KORVAAKO SURFACE PRO 3 TODELLA LÄPPÄRIT?


Artikkelin sisältö ei kyllä mitenkään vastaa otsikon kysymykseen. Harvinaisen huono artikkeli

No itselläni oli surface 2 pro ja nyt hybridi lenovo yoga 2 pro joka huomattavasti mukavampi läppärikäytössä, mutta otsikko voi myös tarkoittaa että kyseinen laite korvaisi monelta läppärin kuten tabletit esim ipadit on monelta korvanneet(tosin surface 3 pro paljon paremmin korvaa läppärin johtuen kunnon windows 8.x sekä i core suorittimen takia jolla saa tehtyä perusläppärin toimet)


hannibal_pjv6/19

Juurikin noin! Onhan oikea läppäri parempi läppärinä kuin tälläinen hypridi, mutta nämä uudet hypridit ovat riittävän hyviä läppäreinä, ja riittävän hyviä täppäreinä, jotta ei ole erityistä syytä omistaa molempia erikseen.
Mutta kyllä tässä vielä jotain tarvitaan. Hyvä, että on nyt tälläinen isompikin härpäke, mutta ei haittaisi jos surface perheelläkin olisi sellaiset pari kolme eri kokoluokkaa ja vähemmän noita muita vaihtoehtoja!
7-8 tuumainen hypridi niille, jotka tarvitsevat helposti liikkuvan. 10 tuumainen normaalin täppärin korvaajaksi ja tuollainen 12 tuumainen läppärin korvaajaksi, mutta joka taipuu vielä auttavasti täppäriksikin.
Prossavaihtoehtoja piisaisi varmaa se kaksi tai kolme. Yksi tehokäyttöön, yksi mahdollisimman pitkään akunkestoon ja joku kompromissi siihen väliin. Ehkä jopa kaksi erilaista piisaisi.
Typecover / touchcover jako on ihan ok. Sellaiset 8 gigaa keskusmuistia halvimmassa mallissa ja ehkä se 128 Gigaa ssd:tä halvimmassa versiossa. Nyt eri malleja on jo aika tavalla ja erot minimaalisia. Ei oikein hyötyä kuluttajan kannalta.

Lumikki7/19

Ei tämä ole artikkeli vaan "ostettu" tuotemainos. Itse asiassa nykyään yhä useampi "uutinen" alkaa olla vain tiettyjen yhtiöiden mainoksia.

Mitä tulee kyseiseen tuotteeseen niin ihan turha epäonnistunut tuote. Ei ole mitään järkeä yhdistää tablettia ja läppäriä samaan, koska niiden käyttöliittymä on ihan erilainen. Ongelma on sama joka tuli vastaan Windows 8:lla pöytä PC-tietokoneissa. Sopimaton käyttöliittymä väärään laitteeseen.

Koko Surface idea on yrittää saada Microsoftin toimimaton käyttis idea jotenkin toimivaksi. Asiassa epäonnistutaan monella tavoin. Saadaan aikaiseksi vain kallis keskinkertainen sekasikiö.

tataka8/19

Olen täysin eri mieltä lumikin kanssa:windows 8 toimii tosi hyvin hybridien kanssa eikä työpöytäkäyttö oikeasti ole niin huonoa kuin kaikki haukkuvat verrattuna windows 7, tottumiskysymys vain sekä syksylle huhuttu päivitys parantaa työpöytäkäyttöä lisää(tai oikeastaan tuo sitä lähemmäksi windows 7 jotta olisi jäärille lähestyttävämpi)

Surface on aina ollut ensin tabletti ja sitten läppäri( samsungilla iso note joka aika sama hinta sekä samaa kokoluokkaa ja tämä näppäimistö suojan käyttö on iso plussa)

Sitten on tulossa esim asus tp300la ja tp300ld jotka kohtuu hintaisia verrattuna surfaceen(la 800 dollaria ja 1000 dollaria ld jossa erillinen nvidia gpu) ja lisäksi tablettinäytön saa kiinnitettyä mukana tulevaan telakkaan johon kytkettynä on se ultrabook, eli se on sekä tabletti että läppäri.

Sitten enemmän tablettimaisia on esim asus t100 jossa bay trail atom ja samalla tavalla näppäimistötelakka jonka kanssa se on miniläppäri, tosin suoritin riittää peruskäyttöön ihan hyvin.

Windows 8.x perustuvia laitteita tulee moniin eri hintaluokkiin ja erilaisia esim on myös 8 tuuman tabletteja jotka paljon monipuolisempia kuin edes saman hintaiset ja kokoiset android tai ipad tabletit

Lumikki9/19

On ihan hyvä asia että on erillaisia mielipiteitä.

Mitä tulee siihen että ei se Windows 8 ollut niin huono kuin "kaikki" sanovat. Jopa itse tuossa omassa viestissäsi väität toista kun sanot, "tottumiskysymys", "huhuttu päivitys parantaa työpöytäkäyttöä". Kaikki nuo sanat viittaa siihen että jokin asia on huonosti.

Tarkoitan tällä sitä että kyllä Windows 8:aa pystyy ihan hyvin käyttämään, mutta ei se ole oikein hyvä missään. Jos se olisi oikeasti hyvä niin ei se olisi aiheuttanut kyseistä ongelmaa, "kaikki haukkuvat".

Eri ihmiset pitää jostain asiasta mistä joku toinen ei pidä. Mutta tosiasiat on otettava huomioon eikä niiltä vain voi vain sulkea silmiään. Windows 8:n ongelma on juuri se miksi Microsoft teki Windows 8:sta tietynlaiseksi. Ajatus oli yhdenmukaistaa eri laitteiden käyttöliittymiä. Mutta kun tosiasia on että jokaiseen laitteeseen ei sovellu parhaiten se yksi ja sama käyttöliittymä. Jokainen eri laite pitää sovittaa juuri sille sopivaan ja tehokkaaseen käyttöliittymään, eikä sellaisen että kyllä sitä käyttää kunhan siihen tottuu, vaikka koskaan se ei ole niin tehokas kuin joku toinen.

Keskinkertainen ei ole mikään hyvä asia, kompromisiä kompromissiin perään.

Mitä tulee Surface niin se on rakennettu juuri tuolle keskinkertaiselle kompromissille eli siinä yhdistetään läppäri ja tabletti. Ikävä kyllä oikea tabletti ja läppäri ajaa samat asiat paremmin. Eikä kukaan tarvitse molempia samoihin asioihin. Tablettille on omat hyvät käyttönsä ja läppärille omat. Surface voi tehdä molempia mutta se ei tee kumpaakaan niin hyvin kuin tabletti tablettina tai läppäri läppärinä. Se on kallis keskiverto väline. Tarkoitan että joihinkin tilanteisiin jopa Surface voisi olla paras mahdollinen, mutta sen tarve on liian harvinainen todellisiin käyttötilanteisiin.

Kotona joku median katselija ja satunnainen surffari pärjää tabletilla. Liikuvia töitä tekevä tarvitsee työskentelyyn sopivat läppärin. Kyse on ihan käyttäliittymän soveltuvuudesta tarpeeseen ja mitä se maksaa. Surface on liian kallis tabletti ja se ei pärjää läppärinä hyvälle läppärille.

tataka10/19

Itse tarkoitin että korjataan sitä ettei jäärät voi valittaa että on huono, itselläni ei ongelmia.

Ja surface 3 pro ON tablettina parempi kuin esim note 12 pro joka samaa hintaluokkaa, samaa kokoluokkaa, samaa luokkaa oleva akkukesto ja windows 8 toimii modern uin puolella hyvin kosketusnäytön kanssa ja jos tahtoo voi tehdä paljon enemmän kuin mitä note 12 prolla.

Surface 3 pro jos siinä olisi android ei kukaan väittäisi ettei se olisi tablet tai olisi huono tablet.

Tietenkin joillekin aiheuttaa vaikeuksia nämä mullistavat windows 8 koneet kun eivät tiedä onko ne tabletteja vai läppäreitä vai mitä ;)

Lumikki11/19

Quote:

Itse tarkoitin että korjataan sitä ettei jäärät voi valittaa että on huono, itselläni ei ongelmia.


Ymmärrän kyllä mitä tarkoitat, mutta tämä on näkökulma kysymys.

On ihmisiä jotka pitävät uusia asioita "aina" hyvänä ja "jääriä" ihmisiä jotka pitää siitä vanhasta. Tälläinen ajattelu on ongelma koska missään asiassa ei ole vain hyviä ja huonoja puolia. Eikä eri ihmiset näe omien tarpeiden ja arvomailmojen valossa asioita samalla tavalla. Jokaisessa uudessa tai vanhassa asiassa on aina hyviä ja huonoja puolia, kysymys on vain miten itse henkilökohtaisesti ne näkee.

Koska Surface soveltuu sinulle ja pidät siitä niin näet sitä vastuttavat "jäärinä". Ehkä todellisuus on se että se tosiaan soveltuu sinulle hyvin, mutta ei sovellu näille "jäärille". Ihmisten asenteita ja tarpeita ei voi ajatella vain siten kuin itse näkee vaan myös siten että miten muut näkevät asian.

Quote:

Surface 3 pro jos siinä olisi android ei kukaan väittäisi ettei se olisi tablet tai olisi huono tablet.


Asialla ei oikeasti ole minusta mitään tekemistä asian kanssa. Kyse ei ole siitä mikä käyttöjärjestelmä siinä on, vaan että siinä on yhdistetty kaksi erillaista käyttöliittymää. Onko sille oikeasti tarvetta, toimiiko se paremmin kuin yksi käyttöliittymä jne.. Sinun väitteesi vain kuvastaa sitä että koko vastustus olisi siksi että se on Windows. Windows on yksi suosituimmista käyttöjärjestelmistä kuluttajien keskuudessa, ei he suosi asioita siksi että se on "JOKU", vaan siksi että homma toimii heidän tarpeisiinsa sopivasti. Sekä tietysti hinta on sopiva.

Quote:

Tietenkin joillekin aiheuttaa vaikeuksia nämä mullistavat windows 8 koneet kun eivät tiedä onko ne tabletteja vai läppäreitä vai mitä ;)


En kommentoi oletko oikeassa vai väärässä tässä, vaan että en lähtisi olettamaan mitä muut ihmiset ajattelevat asioista.

tataka12/19

Itselleni ei nykyiset surfacet sovellu koska pitäisi olla telakkanäppäimistö eikä suojakuori jossa näppäimistö.

Mutta windows 8.x tykkään että on mullistava, tosin ubuntu voi myös olla mullistava kun tulee puhelin jonka voi kytkeä telakkaan ja sitten on pöytäkone, varsinkin kun tehot tulevat nousemaan ja sovelluksia tulee.

Lumikki13/19

Quote:

Mutta windows 8.x tykkään että on mullistava, tosin ubuntu voi myös olla mullistava kun tulee puhelin jonka voi kytkeä telakkaan ja sitten on pöytäkone, varsinkin kun tehot tulevat nousemaan ja sovelluksia tulee.


Minusta on hieno asia että yritetään jotain uutta, niin Windows 8:ssa kuin Ubuntussa. Koska varmasti on käyttäjiä jotka pitää tästä uudesta suuntauksesta.

Toisaalta on myös käyttäjiä jotka eivät siitä pidä. Jokaiselle pitäisi olla jotain sopivaa eli vaihtoehtoista. Huonoa on jos pakotetaan "kaikki" johonkin tietyyn, eikä anneta todellista vaihtoehtoa. Etenkin jos yritetään pakottaa vanhat käyttäjät uusiin asioihin, joista he eivät pidä.

perhana14/19

Originally posted by Lumikki:

Quote:

Mutta windows 8.x tykkään että on mullistava, tosin ubuntu voi myös olla mullistava kun tulee puhelin jonka voi kytkeä telakkaan ja sitten on pöytäkone, varsinkin kun tehot tulevat nousemaan ja sovelluksia tulee.


Minusta on hieno asia että yritetään jotain uutta, niin Windows 8:ssa kuin Ubuntussa. Koska varmasti on käyttäjiä jotka pitää tästä uudesta suuntauksesta.

Toisaalta on myös käyttäjiä jotka eivät siitä pidä. Jokaiselle pitäisi olla jotain sopivaa eli vaihtoehtoista. Huonoa on jos pakotetaan "kaikki" johonkin tietyyn, eikä anneta todellista vaihtoehtoa. Etenkin jos yritetään pakottaa vanhat käyttäjät uusiin asioihin, joista he eivät pidä.

Pointtihan on juuri siinä että surface aivan kuten jokin muukin windows 8 tabletti antaa sen vapauden valita eikä pakota kaikkia pysymään siinä helppokäyttöisessä tabletti-käyttöliittymässä kuten android tai ipad tekee.
Eli niille käyttäjille jotka haluavat helpon käyttöliittymän some-päivityksiä ja netissä surfaamista varten, tarjoaa kaiken tarvittavan se metro-työpöytä, mutta kun taustalta tarvittaessa löytyy myös täyden windows ympäristön tarjoava windows, antaa se niille käyttäjille jotka haluavat tai tarvitsevat perinteisiä windows-sovelluksia vapauden päästä käyttämään myös niitä sillä samalla tabletilla, ilman että tarvitsee pitää varalla erillistä läppäriä tai pöytäkonetta, jotka ovat hieman hankalampia raahata mukana esimerkiksi mökki tai työmatkoilla.

En todellakaan ymmärrä näiden urputtajien logiikkaa siitä että laite ei olisi oikea tablet koska siitä tarvittaessa löytyy perinteinen windows-työpöytä, tai että siihen saa liitettyä läppärin tapaisen näppäimistön... eihän niitä ole mikään pakko käyttää ellei niitä tarvitse, mutta miksi niiden saatavuus olisi jotenkin haittapuoli...?

Aiemminhan windows-järjestelmän ongelma tablet-käytössä on ollut sen raskaus ja raudan suuri virrankulutus, mutta nyt kun android on kehittynyt yhtä raskaaksi, ja vastaavasti windowsia tukevan x86 raudan kehityksen myötä vähentynyt virrankulutus, ei tämäkään ole enää ongelma windows-tabletissa.

Lumikki15/19

Quote:

En todellakaan ymmärrä näiden urputtajien...


Sehän se ongelma onkin, kun ymmärretään vain se oma näkökulma asiaan.

tataka16/19

Reilu vuosi sitten siskoni läppäri meni rikki ja ostettiin uusi jossa windows 8 ja hän halusi että asennetaan windows xp jota ei asennettu mutta ihan hyvin hän pärjää sen kanssa, ei ole valitellut sen jälkeen kun anti virus ja palomuuri asennettu. Jos se windows 8 oikeasti olisi niin huono niin hänelle olisi pitänyt asentaa ubuntu mutta tyytyväinen on ollut loppujen lopuksi.

Jos windows 8.2 tulee käynnistysvalikko ja voi laittaa käynnistymään suoraan työpöydälle niin eipä eroa paljoa windows 7 ole. Sitten tietenkin joilla kosketusnäyttö on käyttöjärjestelmä parhaimmillaan mutta kuitenkin ei pitäisi olla työpöytäkäyttäville windows xp, vista ja 7 käyttäjillä TOTTUMISKYSYMYKSIÄ windows 8.2

Tietenkin voihan aina käyttää linuxia esim mint joka ei ole ubuntun tapainen "kaamean tuntuinen" vaan perinteisempi.

qwerty8317/19

Originally posted by Lumikki:


Mitä tulee Surface niin se on rakennettu juuri tuolle keskinkertaiselle kompromissille eli siinä yhdistetään läppäri ja tabletti. Ikävä kyllä oikea tabletti ja läppäri ajaa samat asiat paremmin. Eikä kukaan tarvitse molempia samoihin asioihin. Tablettille on omat hyvät käyttönsä ja läppärille omat. Surface voi tehdä molempia mutta se ei tee kumpaakaan niin hyvin kuin tabletti tablettina tai läppäri läppärinä. Se on kallis keskiverto väline. Tarkoitan että joihinkin tilanteisiin jopa Surface voisi olla paras mahdollinen, mutta sen tarve on liian harvinainen todellisiin käyttötilanteisiin.

Ei kannata yleistää käyttäjiä. Itselläni on Surface Pro 2:n ja en ole toistaiseksi löytänyt yhtään ainoaa laitetta, joka tarjoaisi yhtä hyvän "mekaanisen" laadun, suorituskyvyn ja ennen kaikkea täysin loistavasti toimivan Wacom alustan.

Tavallisella läppärillä kirjoitetaan näppäimistöllä. Se tietysti soveltuu monille, mutta esim. matemaattisiin kaavoihin aivan järkyttävän kankea ja vaatii valtavat määrät paneutumista kaavaeditoreihin, että tulosta saa aikaiseksi. Tavallisella tabletilla ei taas sormin käyttäen tarkkuus riitä käytännössä mihinkään järkevään. Surface Prolla voi kirjoittaa OneNotella kaikki matemaattiset kaavat ja tekstit suoraan näytölle ja oikeasti omat harakan varpaat pystyy muuttamaan todella helposti teksti-, numero- tai kaavamuotoon, muokata tai tehdä lisäyksiä todella miellyttävällä tavalla kuviin jne.

Lumikki saat puolestani olla ihan mitä mieltä lystäät, mutta väitän edelleen, että Surface hoitaa kummatkin hommat varsin mallikkaasti. Toki aivan aluksi esim. Touch Coverin softa oli tehty aivan järkyttävän huonoksi, sekä kirjoituksen että touchpadin osalta, mutta julkaisun jälkeisten päivitysten myötä asia on parantunut todella merkittävästi. Ai niin ja mikään tietotekninen laite ei ole miellyttävämpi ottaa mukaan, koska reissussa tietää, että tuolla oikeasti hoitaa kaiken mahdollisen ilman mitään lisälaitteita.

KarZan18/19

Ihan aluksi totean, ettei minulla ole surfacesta ensimmäistäkään kokemusta :) Mutta kun isälleni piti ostaa uusi tietokone kun vanha otti lopputilin, eikä okein muita vaihtoehtoja ollut kuin W8, niin sen jälkeen asiat ovat menneet huonompaan suuntaan. Kone on kohta olllut hänellä vuoden, eikä tottumisesta voi puhua missään mielessä. Tuo ja muut lähipiirin tapahtumat ovat osoittaneet minulle, että aivan peruskäyttäjälle W8 on liian vaikea oppia jos on tottunut käyttämään XP:tä tai seiskaa. Isän uusi läppäri on kosketusnäytöllinen, mutta mielestäni läpprissä kosketusnäyttö on aivan turha. Näyttö on jotenkin aivan liian kaukana ja muutenkin väärässä paikassa että sen luonteva kosketuskäyttö olisi mahdollista.

Toki tuo on makuasia jota lumikki peräänkuuluttaa ja minulle se ei vaan toimi :) Itselleni on nykyään Macbook Pro ja olen siihen oikein tyytyväinen. Ehkä osasyynä on se että olen siinä mielessä tehokäyttäjä, että teen koneella paljon muutakin kuin surffaan ja luen meilejä. Tosin en niitä kaavoja :)

Tähdennän, että en ole Applen fanboy. iPhone lähti Note 3:n tieltä kun se nyt vaan oli huonompi. Ja mitä noihin Noteihin yleensäkin tulee niin niissähän on nykyään nuo kynät mukana joilla saa todella tarkasti tehtyä vaikka niitä kaavojakin ja käsin kirjoitetun tekstin tunnistus on mielestäni aika huippuluokkaa. Ja ainakin omalle puhelimelleni voin sanella ihan suomeksi vaikka tekstarit. Hyvin tuntuu toimivan.

Painotan vielä, että nämä ovat omia näkemyksiäni ja kokemuksiani enkä väitä, että minun parhaaksi katsomani olisivat jollekin muulle parhaita. Ja olen lumikin kanssa samaa mieltä, että eri laitteet sopivat eri tarkoituksiin toisia paremmin :)

cpenter8319/19

Itse ostin Surfacen alkuvuodesta ja tämän jälkeen en ole läppäriä käynnistänytkään kuin muutaman kerran ja silloinkin vain siksi että tarvitsin siirtää tiedostoja jotka olivat kyseisellä laitteella. Hienosti hoituu sekä "tabletointi" että tietokoneen käyttö.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT