AfterDawn logo

Bloomberg: Tämä on todellinen syy miksi Apple ostaa kuulokeyhtiö Beatsin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Applen päämotiivi viimeistä silausta vailla olevassa Beats-kaupassa on alkuvuonna lanseerattu Beats Music -suoratoistopalvelu. Bloombergin tietojen mukaan Apple on äimistynyt MOG:n pohjalta luodun Beats Musicin kykyyn muuntaa ilmaiseksi palvelua kokeilevia käyttäjiä maksaviksi asiakkaiksi.

Keväällä uutistoimisto kertoi, että jopa 70 prosenttia AT&T-yhteistyön myötä Beats Musicia kokeilleista päätti jatkaa palvelun käyttöä maksamalla kiinteää kuukausimaksua. Beats aiotaan todennäköisesti pitää omana, Applesta irallisena brändinä. Tällä tavoin Apple pystyy tarjoamaan suoratoistopalvelua ilman, että se kilpailisi turhan näkyvästi iTunes-musiikkilataamon kanssa ja kannibalisoisi sen myyntiä.


Yleensä Apple ei ole säilyttänyt ostamiensa yhtiöiden palvelujen brändiä, vaan niistä on leivottu Applen näköisiä. FileMaker on poikkeus tähän sääntöön.

Beatsin high-end-kuulokkeista Apple ei ilmeisestikään ole erityisen vaikuttunut, mutta IT-jätti kokee pystyvänsä parantamaan niiden laatua. Arvioiden mukaan Beatsillä on jo nyt hallussaan 40 prosentin markkinaosuus Yhdysvaltojen kuulokemyynnistä, high-end-segmentissä markkinaosuus on peräti 70 %. Applen parannuksilla kuulokkeiden kysyntä saattaa kasvaa entisestään.

Applen uskotaan tekevän Beats-kaupat vielä tämän viikon aikana. Asiasta ilmoitetaan todennäköisesti lehdistötiedotteella, sillä kyseessä on varsin rahakas kauppa: Applen arvioidaan maksavan Beatsistä 3,2 miljardia dollaria.

2 KOMMENTTIA

DeNiWar1/2

Kai niihin tehdään appletyyliin sellainen parannus että toimii vain applen laitteiden kanssa.

kawasaki72/2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DeNiWar:

Kai niihin tehdään appletyyliin sellainen parannus että toimii vain applen laitteiden kanssa.

Vaikka niin tehtäisiinkin, nostaisi se luultavasti silti Beats:in myyntiä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT