AfterDawn logo

BenQ:lta tulossa 32" AMVA-näyttö 2560x1440 resoluutiolla

Panu Roivas Panu Roivas
1 kommentti

Näyttörintamalla ollaan hyvää vauhtia siirtymässä 4K-aikaan ainakin kalliimpien mallien osalta, mutta BenQ:n uusi BL3200PT tuo 27" kokoluokasta tutun 2560x1440-resoluution entistä suurempaan tuumakokoon.

BenQ BL3200PT on ensimmäinen 32" AMVA-paneelilla varustettu näyttö, joka yltää 2560x1440-resoluutioon. VA-paneeleja on ollut toistaiseksi tarjolla vain 27" kokoon asti Full HD -resoluutiolla. BenQ:n AMVA-paneelit valmistaa AU Optronics, ja IPS-paneeleihin verrattuna ne tarjoavat syvemmän mustan, mutta katselukulmat ja väritoisto ei yleensä yllä samalle tasolle.

BL3200PT tukee BenQ:n nykyään markkinoimia Flicker-free ja Low Blue Light -tekniikoita. Flicker-free viittaa taustavalon kirkkaudensäädön toteutukseen, jossa ei käytetä PWM-tekniikkaa, sillä taustavalon PWM-modulointi matalalla taajuudella voi rasittaa herkimpien käyttäjien silmiä. Low Blue Light -tekniikka vuorostaan vähentää LED-taustavalaistuksen sinistä komponenttia, minkä pitäisi ainakin teoriassa vähentää silmien rasitusta.


Speksien osalta BenQ lupaa AMVA-näytöille tutun 3000:1 kontrastin sekä 4 ms GTG-vasteajan. Liitäntöinä toimii DVI, HDMI, DP 1.2 ja VGA. Mukana on myös USB-hubi kahdella USB 2.0 ja USB 3.0 -portilla. Näytön jalussa on myös kattavat säädöt, mukaan lukien korkeussäätö ja pivot.

BenQ BL3200PT tulee myyntiin ensi kuussa, ja se on jo ehditty listata Saksassa alle 600€ hintaan.

1 KOMMENTTI

RekookeR1/1

Miten hitto se voi olla noin halpa?
Ku pienestä 24" NEC EA231 näytöstäkin joutui hetki sitten maksamaan jo 400 euroa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT