AfterDawn logo

BenQ:lta tulossa 32" AMVA-näyttö 2560x1440 resoluutiolla

Panu Roivas Panu Roivas
1 kommentti

Näyttörintamalla ollaan hyvää vauhtia siirtymässä 4K-aikaan ainakin kalliimpien mallien osalta, mutta BenQ:n uusi BL3200PT tuo 27" kokoluokasta tutun 2560x1440-resoluution entistä suurempaan tuumakokoon.

BenQ BL3200PT on ensimmäinen 32" AMVA-paneelilla varustettu näyttö, joka yltää 2560x1440-resoluutioon. VA-paneeleja on ollut toistaiseksi tarjolla vain 27" kokoon asti Full HD -resoluutiolla. BenQ:n AMVA-paneelit valmistaa AU Optronics, ja IPS-paneeleihin verrattuna ne tarjoavat syvemmän mustan, mutta katselukulmat ja väritoisto ei yleensä yllä samalle tasolle.

BL3200PT tukee BenQ:n nykyään markkinoimia Flicker-free ja Low Blue Light -tekniikoita. Flicker-free viittaa taustavalon kirkkaudensäädön toteutukseen, jossa ei käytetä PWM-tekniikkaa, sillä taustavalon PWM-modulointi matalalla taajuudella voi rasittaa herkimpien käyttäjien silmiä. Low Blue Light -tekniikka vuorostaan vähentää LED-taustavalaistuksen sinistä komponenttia, minkä pitäisi ainakin teoriassa vähentää silmien rasitusta.


Speksien osalta BenQ lupaa AMVA-näytöille tutun 3000:1 kontrastin sekä 4 ms GTG-vasteajan. Liitäntöinä toimii DVI, HDMI, DP 1.2 ja VGA. Mukana on myös USB-hubi kahdella USB 2.0 ja USB 3.0 -portilla. Näytön jalussa on myös kattavat säädöt, mukaan lukien korkeussäätö ja pivot.

BenQ BL3200PT tulee myyntiin ensi kuussa, ja se on jo ehditty listata Saksassa alle 600€ hintaan.

1 KOMMENTTI

RekookeR1/1

Miten hitto se voi olla noin halpa?
Ku pienestä 24" NEC EA231 näytöstäkin joutui hetki sitten maksamaan jo 400 euroa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki