AfterDawn logo

Käynnistä-valikko saattaa tehdä comebackin jo syksyllä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Paikkansapitävistä Windows-paljastuksista tunnetut WZor ja ZDNetin toimittaja Mary Jo Foley ovat onnistuneet kaivelemaan lähteistään tietoja Microsoftin käyttöjärjestelmäryhmän lähitulevaisuuden suunnitelmista. Molemmat ovat yhtä mieltä siitä, että jo loppukesällä tai syksyllä Microsoft esittelee uuden päivityksen Windowsille.

Päivityksen odotetaan tuovan mukanaan pitkään kaivatun Käynnistä-valikon, joka poistettiin monien harmiksi Windows 8:sta. Tarkoituksena oli uudistaa Windowsin käyttötapaa aloitusnäkymän avulla, mutta kovasta yrityksestä huolimatta uudistus ei saanut oikein tuulta alleen. Microsoft on joutunut sen jälkeen peruuttelemaan uudistuksissa askel kerrallaan.

Microsoft demosi uutta tapahtumaruuduilla ryyditettyä Käynnistä-valikkoa jo Build-tapahtumassa, joten ominaisuuden julkaisuun ei varmaankaan mene kovin kauaa. WZorin mukaan päivitys tulisi saataville syksyllä, mutta Foleyn lähteiden mukaan päivitys olisi tarkoitus puskea ulos jo elokuussa. Foleyn mukaan mahdollisuus "kelluviin" Metro-sovellusikkunoihin tulee vasta Windows 9:ssä, jonka kehitys saatanee valmiiksi vuoden 2015 keväällä.


WZorin mukaan Microsoft kehittää parhaillaan Windows 9:n rinnalla uudenlaista Windows Cloud -käyttöjärjestelmää, joka voitaisiin tarjota käyttäjille täysin ilmaiseksi. Edistyneempien ominaisuuksien käyttö tosin vaatisi tilauksen. Toimintaperiaate olisi samankaltainen kuin iPadin Officessakin.

3 KOMMENTTIA

Legitti1/3

Start8 on jo olemassa.

G0lden_Kebab2/3

Originally posted by Legitti:

Start8 on jo olemassa.

3 osapuolen softana. Kyllä.

hannibal_pjv3/3

Jaha... Win9 on sama kuin win8 +start8 +modernmix...
No toivottavasti pellin alle tulee kanssa jotakin.
Mutta hyvä, ettei tartte odotella win9:iä jos näitä ominaisuuksia kaipaa, vaan homman saa pelittämään kolmannen osapuolen kilkkeillä!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT