AfterDawn logo

Netflixin kuukausimaksun hinta nousee

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
45 kommenttia

Netflix kertoi tuoreimmassa osavuosikatsauksessaan aikeistaan nostaa kaikissa toimintamaissaan suoratoistopalvelunsa kuukausimaksuja dollarilla tai kahdella (euromaissa käytännössä eurolla tai kahdella).

Netflixin videopalvelun hinta Suomessa on ollut sen loppuvuoden 2012 lanseeraamisesta lähtien 7,99 euroa kuukaudessa, noudattaen palvelun maailmanlaajuista hinnoittelupolitiikkaa. Yhtiö on kuitenkin hiljattain nostanut palvelun hintaa Irlannissa, jossa kuukausimaksu nousi 6,99 eurosta 7,99 euroon.

Yhdysvalloissa Netflixin suoratoistopalvelun hinta on ollut sen aloittamisesta, vuodesta 2010, lähtien $7,99 ja yhtiö perusteleekin osavuosikatsauksessaan hinnankorotuksia parantuneella valikoimalla.

Yhtiön mukaan se aikoo pitää vanhojen asiakkaiden kuukausihinnoittelun ennallaan "erittäin anteliaaksi luokiteltavan ajan".

45 KOMMENTTIA

snaketus1/45

Harkitsin tässä taas tilata uudestaan, mutta enpä taida sitten, varsinkin jos Netflixilläkin 1 us dollari = 1 euro. That's bullshit!

uustolli2/45

Järjetöntä et Euroopassa joudut maksamaan huonommasta tarjonnasta reilu pari euroa enemmän. Jenkeissä sentään on paljon uudehkoja leffoja ja runsaasti sarjoja ja enemmän tuotantokausia nähtävillä.

Tietty nekin saa näkymään pienellä kikkailulla mut tietty ilman tekstejä.

Hate0293/45

Epäreilulta tosiaan kuulostaa. Varsinkin kun lasten iloksi on muutama elokuva kadonnut palvelusta. Tarjonnan laatu saisi parantua siis täälläkin. HBO on "kympin kuussa" ja sieltä tulee muutamien kausien uudet jaksot hyvinkin nopeasti. Netflixiä en ala seuraamaan samalla hinnalla. Toki sielläkin pari sarjaa on mitä tulee katsottua. Tosin nehän voi sitten katsoa kuukaudessa kun ottaa palvelun yhdeksi kuukaudeksi koko vuoden sijaan.

Boss934/45

Noh, jos tässä vielä toistaiseksi pitää tuon netflixin, mutta jos nyt paljonkin tuosta nousee, niin sitten pitää kyllä katsella jotain muuta palvelua...

user@org (vahvistamaton)5/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti uustolli:

Järjetöntä et Euroopassa joudut maksamaan huonommasta tarjonnasta reilu pari euroa enemmän.

Vertailussa hinta ero on alle dollari, < 70 eurosenttiä.

Suomessa markkinankoko on murto-osa vs USA, joka jo sellaisenaan kustannustekijä (palvelu, yhteydet jne), lisäksi tuon tyyppisellä sisältöalalla kääntämis ym. kustannukset asiakasta kohti tulee pitkälti kaiken päälle.

AkZuh6/45

Itse en oikein perusta koko palvelusta, ilmaisen kuukauden kokeilulla sai kyllä hyvän kuvan siitä mitä palvelussa on mitä ei. Eikä oikein kuukauden jälkeen enää keksinyt katsomista, leffa tarjonta melko vanhaa ja muutenkin heikkoa.

kapanaen (vahvistamaton)7/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti uustolli:

Järjetöntä et Euroopassa joudut maksamaan huonommasta tarjonnasta reilu pari euroa enemmän.

Vertailussa hinta ero on alle dollari, < 70 eurosenttiä.

Suomessa markkinankoko on murto-osa vs USA, joka jo sellaisenaan kustannustekijä (palvelu, yhteydet jne), lisäksi tuon tyyppisellä sisältöalalla kääntämis ym. kustannukset asiakasta kohti tulee pitkälti kaiken päälle.

suomen hinta 7,99€=11$ vs usa 7,99$=5,8€

user@org (vahvistamaton)8/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kapanaen:


suomen hinta 7,99€=11$ vs usa 7,99$=5,8€

Esimerkkisi Suomen hinta on kai verolla jota vertaat USA netto hintaan?

WereCatf9/45

Kovasti ihmiset valittaa tarjonnasta, mut ei minul ainakaan ole ollut siitä mitään valittamista. Siellä on jatkuvasti tarjolla ihan uutuuksiakin, satoja eri sarjoja katsottavaksi, ja kun vaan viitsii Firefoxiin asentaa Media Hint - addonin, niin voi katsoa myös Yhdysvaltain tarjontaa ilman sen monimutkaisempia kikkailuja. Itseä ei myöskään Englanninkieliset tekstitykset haittaa, joten eihän tässä.

klanh10/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WereCatf:

Kovasti ihmiset valittaa tarjonnasta, mut ei minul ainakaan ole ollut siitä mitään valittamista. Siellä on jatkuvasti tarjolla ihan uutuuksiakin, satoja eri sarjoja katsottavaksi, ja kun vaan viitsii Firefoxiin asentaa Media Hint - addonin, niin voi katsoa myös Yhdysvaltain tarjontaa ilman sen monimutkaisempia kikkailuja. Itseä ei myöskään Englanninkieliset tekstitykset haittaa, joten eihän tässä.

En kyllä ymmärrä miten ihmiset pitävät tuota Media Hint ratkaisua jotenki moraalisempana/laillisempana kuin torrent. Toki torrentit ovat siinä mielessä "laittomampia", että suomessa jakaminen on vakavampaa kuin lataaminen mutta laitonta tuo silti on. Tuo on melkein kuin maksaisit kuukausimaksua PopcornTime käyttämisestä.

WereCatf11/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti klanh:

En kyllä ymmärrä miten ihmiset pitävät tuota Media Hint ratkaisua jotenki moraalisempana/laillisempana kuin torrent.

Minen oikein ymmärrä vertausta. Miehän maksan Netflixille kuukausimaksua, ei Media Hint anna pääsyä Netflixin sisältöön ilmaiseksi.

Henry197912/45

itsellä oli toi netflix muutaman kuukauden ja aika kehnosti tuli mitään uutta katseltavaa :( Sarjojakaan kun en kauheasti seuraa, niin joutu irtisanoa koko roskan. Toivottavasti lisähinta tuo myös uutta sisältöä nopeammalla päivitys tahdilla, niin voisi harkita uudestaan netflixiä.

jorgga13/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WereCatf:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti klanh:

En kyllä ymmärrä miten ihmiset pitävät tuota Media Hint ratkaisua jotenki moraalisempana/laillisempana kuin torrent.

Minen oikein ymmärrä vertausta. Miehän maksan Netflixille kuukausimaksua, ei Media Hint anna pääsyä Netflixin sisältöön ilmaiseksi.

Maksat Netflixin suomen sisällöstä. Jenkkinetflixin sisältöön ei ole hankittu esitysoikeutta suomen yleisölle, eli tämä on kyllä tekijänoikeusrikkomus.

Sen, että jonkun sarjan jaksot näytetään jenkeissä, voi maksaa Netflixille vaikka 1 sentin per katsomiskerta. Sisämarkkinat jne. Sit kun sitä laitetaan vientiin muiden maiden tarjontaan, niin voi olla, että korvaukset on 5-10 senttiä per katsomiskerta. (Sentteinä, että näkee about oikeen kuvan. Hinnan eteen pitää oikeasti lisätä varmaan pari nollaa.)

WereCatf14/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jorgga:

Jenkkinetflixin sisältöön ei ole hankittu esitysoikeutta suomen yleisölle, eli tämä on kyllä tekijänoikeusrikkomus.

Spekulointia. Ihan yhtä hyvin syynä voi olla yksinkertaisest, etteivät ole ehtineet vielä suomentaa tekstityksiä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jorgga:

Sen, että jonkun sarjan jaksot näytetään jenkeissä, voi maksaa Netflixille vaikka 1 sentin per katsomiskerta.

Lisää spekulointia. Itsehän veikkaan, että Netflix ostaa esitysoikeudet elokuville bulkkina, eikä maksa per elokuva.

jorgga15/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WereCatf:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jorgga:

Jenkkinetflixin sisältöön ei ole hankittu esitysoikeutta suomen yleisölle, eli tämä on kyllä tekijänoikeusrikkomus.

Spekulointia. Ihan yhtä hyvin syynä voi olla yksinkertaisest, etteivät ole ehtineet vielä suomentaa tekstityksiä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jorgga:

Sen, että jonkun sarjan jaksot näytetään jenkeissä, voi maksaa Netflixille vaikka 1 sentin per katsomiskerta.

Lisää spekulointia. Itsehän veikkaan, että Netflix ostaa esitysoikeudet elokuville bulkkina, eikä maksa per elokuva.

Täysin mahdollista, mutta muista, että tuo bulkki voi olla x$ jenkkilälle, x*2$ kanadalle, x*5$ suomelle jne.

WereCatf16/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jorgga:

Täysin mahdollista, mutta muista, että tuo bulkki voi olla x$ jenkkilälle, x*2$ kanadalle, x*5$ suomelle jne.

Minen yksinkertaisesti voi tietää. Sen minä taas voin tietää, etten minole ainakaan kuullut Netflixin yrittäneenkään evätä pääsyä VPN:n tai Media Hintin kaltasilla palveluilla. Itekin tuli yhdessä välissä puheeksi asiakaspalvelun kanssa, että käytän Media Hintiä, eikä sen käyttöä kielletty.

Flobat17/45

Jaahas. Ei ole kyllä netflixin tarjonta niin hyvää että sitä tarvitsisi useammin kuin kahtena kuukautena vuodessa. Itse avannut sen kuukaudeksi jonka aikana sieltä tulee muutama leffa ja historia/tiede dokumentteja katseltua. Jos tuon tilaisi jatkuvalla syötöllä niin ekan kuukauden jälkeen tulisi varmaan kerran tai kaksi kuukaudessa katseltua jotain. Ei ole vuoteen tullut jatkoa sarjoille joita itse seuraan eikä kyllä mitään uusia elokuviakaan mitkä jaksaisi katsoa.
Typerää että on sarjoista yksi seasoni tarjolla vaikka jenkkilässä menisi viides tuotantokausi.
Suomennokset on välillä sitä luokkaa että on varmaan google kääntäjällä suoraan käännetty toisen kielen tekstityksistä tai kopioitu jonkun muun tekemää työtä jossa paljon virheitä. Tai sitten käännökset tehdään intiassa tai kiinassa.

Tarjonta älykkäästä ohjelmistosta ja uudehkoista elokuvista on tosi huono. Näitä älyvapaita draama sarjoja jotka on käsikirjoittanut mongolian vuorilla elävä harvinainen apina laji kyllä riittää.

klanh18/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WereCatf:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jorgga:

Täysin mahdollista, mutta muista, että tuo bulkki voi olla x$ jenkkilälle, x*2$ kanadalle, x*5$ suomelle jne.

Minen yksinkertaisesti voi tietää. Sen minä taas voin tietää, etten minole ainakaan kuullut Netflixin yrittäneenkään evätä pääsyä VPN:n tai Media Hintin kaltasilla palveluilla. Itekin tuli yhdessä välissä puheeksi asiakaspalvelun kanssa, että käytän Media Hintiä, eikä sen käyttöä kielletty.

Ei tietenkään yritä evätä, mutta eivät myöskään mainosta. Se on Netflixin etu, että tuollanen on olemassa. Heille se maksaa vähemmän ( todennäköisesti ) ja asikas pääsee käsiksi laajempaan valikoimaan ilman, että Netflix joutuu solmimaan uusia sisältösopimuksia jokaiselle markkina-alueelle.

tonttila19/45

Jos teillä euroon tuo kaatuu niin varmaan kannattaa perua tilaus. Ei oo tarvinnu puoleentoista vuoteen ostaa poijaalle dvd levyjä naarmutettavaksi. Hintansa väärtti lapsiperheissä. Ja kyllä siellä sen verran katsottavaa on mitä muilta kiireiltä ehtii.

On kuitenkin elämää tv:n ulkopuolella.

WereCatf20/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti klanh:

Ei tietenkään yritä evätä, mutta eivät myöskään mainosta. Se on Netflixin etu, että tuollanen on olemassa. Heille se maksaa vähemmän ( todennäköisesti ) ja asikas pääsee käsiksi laajempaan valikoimaan ilman, että Netflix joutuu solmimaan uusia sisältösopimuksia jokaiselle markkina-alueelle.

No nythän sinulla onkin hyvä tilaisuus sit selittää, miten Media Hint, VPN yms. on verrattavissa siihen BitTorrenttiin tai PopcornTimeen tai miten niiden käyttö on yhtä "moraalitonta," vaikka Netflixillä ollaan vaan hyvillään?

klanh21/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WereCatf:

No nythän sinulla onkin hyvä tilaisuus sit selittää, miten Media Hint, VPN yms. on verrattavissa siihen BitTorrenttiin tai PopcornTimeen tai miten niiden käyttö on yhtä "moraalitonta," vaikka Netflixillä ollaan vaan hyvillään?

Kun teet Netflix Nordic tilauksen saat lisenssin ladata ja katsoa Netflix Nordicin sisältöä mielesi mukaan. Koska Netflix Nordic EI ole lisenssoinut sisällöntuottajilta kaikkea samaa sisältö mitä Netflix USA on, he eivät myöskään saa tarjota kaikkea samaa sisältöä.

Esimerkkinä voidaan käyttää vaikka alue lukittuja DVD leffoja ja pelejä. Jos olet ostanut konsolipelin Kiinasta niin vaikka se on virallinen versio se ei pakosti toimi Suomessa. Tämän alue lukituksen pystyy kiertämään, mutta se on laitonta. Koska lukituksen kiertäminen on laitonta niin se on verrattavissa pelin suoraan piraattikopiointiin.

Boss9322/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti klanh:

Kun teet Netflix Nordic tilauksen saat lisenssin ladata ja katsoa Netflix Nordicin sisältöä mielesi mukaan. Koska Netflix Nordic EI ole lisenssoinut sisällöntuottajilta kaikkea samaa sisältö mitä Netflix USA on, he eivät myöskään saa tarjota kaikkea samaa sisältöä.

Esimerkkinä voidaan käyttää vaikka alue lukittuja DVD leffoja ja pelejä. Jos olet ostanut konsolipelin Kiinasta niin vaikka se on virallinen versio se ei pakosti toimi Suomessa. Tämän alue lukituksen pystyy kiertämään, mutta se on laitonta. Koska lukituksen kiertäminen on laitonta niin se on verrattavissa pelin suoraan piraattikopiointiin.


Eli Suomeksi sanottuna TO-Mafia on ainut taho, joka tuosta kärsii. Ja sehän nyt ei ole ollenkaan moraalitonta, että nämä ihmiskunnan vampyyrit ja loiseläjät saavat hieman näpeilleen.

Bodomed23/45

Olen itse miettinyt jo pitkään Netflix tilauksen peruuttamista ja taidankin sen nyt ens kuussa tehdä. On tuossa Netflixissä se hyvä puoli että sai minut innostumaan keräilemään elokuvia uudestaan aitona. :)


Onhan se totta että suomen Netflix tarjonta on aika köyhää. Ja ainahan noita ilmaisia kuukausia voi käyttää sit hyödyksi.

jartar24/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WereCatf:


No nythän sinulla onkin hyvä tilaisuus sit selittää, miten Media Hint, VPN yms. on verrattavissa siihen BitTorrenttiin tai PopcornTimeen tai miten niiden käyttö on yhtä "moraalitonta," vaikka Netflixillä ollaan vaan hyvillään?


Mun on hyvin vaikea ymmärtää miten ajattelet. Samalla tavallahan esim. modpiirien myyjät ovat iloisia kun ihmiset warettavat pelejä verkosta. Asiakkaat tekee laittomuuksia ja yritys käärii voiton. Harva yritys harmittelee sitä.

Jos muiden aluiden tarjonnan suosioa kasvaa niin sisällöntuottajien ja tekijänoikeusjärjestöjen kiinnostus aiheesta kasvaa varmasti. Pienimuotoiseen toimintaan ei ole järkeä puuttua. Pahimmillaan porukka irtisanoo netflix sopimukset ja lähtee warettamaan. Kaikki siinä häviää.

WereCatf25/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Mun on hyvin vaikea ymmärtää miten ajattelet. Samalla tavallahan esim. modpiirien myyjät ovat iloisia kun ihmiset warettavat pelejä verkosta.

Modipiirien myyjät != Konsolien valmistajat. Ei Sony valmista modipiirejä, eikä niitä myy. Jos ostat modipiirin se raha menee sen piirin valmistajalle, ei Sonylle. Toisaalta, katsot Nordic Netflixiä tai USA-versiota, niin se raha menee joka tapauksessa Netflixille.

WereCatf26/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti klanh:

Esimerkkinä voidaan käyttää vaikka alue lukittuja DVD leffoja ja pelejä. Jos olet ostanut konsolipelin Kiinasta niin vaikka se on virallinen versio se ei pakosti toimi Suomessa. Tämän alue lukituksen pystyy kiertämään, mutta se on laitonta. Koska lukituksen kiertäminen on laitonta niin se on verrattavissa pelin suoraan piraattikopiointiin.

Pah. Tästä asiasta olemme selkeästi siis eri mieltä. Niin pitkään, kuin raha menee palveluntarjoajalle tai tuotteen valmistajalle, niin minen ainakaan rinnasta sitä piratismiin, enkä minä näe sitä moraalittomana, etenkin, jos sekä kuluttaja, että tarjoaja/tuottaja on tyytyväisiä. Laittomuus != moraalittomuus.

jartar27/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WereCatf:


Modipiirien myyjät != Konsolien valmistajat. Ei Sony valmista modipiirejä, eikä niitä myy. Jos ostat modipiirin se raha menee sen piirin valmistajalle, ei Sonylle. Toisaalta, katsot Nordic Netflixiä tai USA-versiota, niin se raha menee joka tapauksessa Netflixille.


Rautalankaa ja reilusti. Esitysoikeudet maksavat. Ilmaiseksi et sinä eikä Netflix niitä saa. Luvat ja esitysoikeudet ovat kunnossa varmuudella vain siihen materiaaliin, mikä Netflix Nordicilta löytyy. Ei jenkkien luvalla voi materiaalia suomessa näyttää. Loogista.

Netflixiä ei varmasti haittaa, vaikka käyttäjät keksisivät ilmaisen keinon minkä avulla sen kautta pystyisi katsomaan HBO:n, Filmnetin ja vaikka katsomon kaiken sisällön. Rahaa se vaan heille tuo.

Ikävä kyllä tämä keino ei tuo rahaa sisällöntuottajille, tekijänoikeuksien omistajille eikä kenellekkään muulle kenelle lain mukaan rahat kuuluu. Jotakin voi alkaa harmittaa.

Joko meni perille?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WereCatf:


Pah. Tästä asiasta olemme selkeästi siis eri mieltä. Niin pitkään, kuin raha menee palveluntarjoajalle tai tuotteen valmistajalle, niin minen ainakaan rinnasta sitä piratismiin, enkä minä näe sitä moraalittomana, etenkin, jos sekä kuluttaja, että tarjoaja/tuottaja on tyytyväisiä. Laittomuus != moraalittomuus.


Mistä tekijänoikeudenomistajat ja sisällöntuottajat saavat rahaa kun porukka katsoo sellaisia sarjoja ja leffoja suomessa, mihin Netflixillä ei ole oikeuksia?

rick7928/45

Voihan plääh taas kerran

pähkinä29/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti klanh:


Esimerkkinä voidaan käyttää vaikka alue lukittuja DVD leffoja ja pelejä. Jos olet ostanut konsolipelin Kiinasta niin vaikka se on virallinen versio se ei pakosti toimi Suomessa. Tämän alue lukituksen pystyy kiertämään, mutta se on laitonta. Koska lukituksen kiertäminen on laitonta niin se on verrattavissa pelin suoraan piraattikopiointiin.


Aluelukituksen kiertäminen ei todellakaan ole laitonta, mistähän moista olet saanut päähäsi? Ja mitä jos minulla olisi kiinalainen konsolikin, olisiko sillä niiden kiinalaisten pelien pelaaminen mielestäsi laitonta? Toki pelien aluelukituksen kiertäminen ilman kyseisen alueen konsolia voi olla haastavaa laillisin keinoin, mutta itse kiertäminen ei tosiaan ole laitonta.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WereCatf:


Modipiirien myyjät != Konsolien valmistajat. Ei Sony valmista modipiirejä, eikä niitä myy. Jos ostat modipiirin se raha menee sen piirin valmistajalle, ei Sonylle. Toisaalta, katsot Nordic Netflixiä tai USA-versiota, niin se raha menee joka tapauksessa Netflixille.


Rautalankaa ja reilusti. Esitysoikeudet maksavat. Ilmaiseksi et sinä eikä Netflix niitä saa. Luvat ja esitysoikeudet ovat kunnossa varmuudella vain siihen materiaaliin, mikä Netflix Nordicilta löytyy. Ei jenkkien luvalla voi materiaalia suomessa näyttää. Loogista.

Netflixiä ei varmasti haittaa, vaikka käyttäjät keksisivät ilmaisen keinon minkä avulla sen kautta pystyisi katsomaan HBO:n, Filmnetin ja vaikka katsomon kaiken sisällön. Rahaa se vaan heille tuo.

Ikävä kyllä tämä keino ei tuo rahaa sisällöntuottajille, tekijänoikeuksien omistajille eikä kenellekkään muulle kenelle lain mukaan rahat kuuluu. Jotakin voi alkaa harmittaa.

Joko meni perille?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WereCatf:


Pah. Tästä asiasta olemme selkeästi siis eri mieltä. Niin pitkään, kuin raha menee palveluntarjoajalle tai tuotteen valmistajalle, niin minen ainakaan rinnasta sitä piratismiin, enkä minä näe sitä moraalittomana, etenkin, jos sekä kuluttaja, että tarjoaja/tuottaja on tyytyväisiä. Laittomuus != moraalittomuus.


Mistä tekijänoikeudenomistajat ja sisällöntuottajat saavat rahaa kun porukka katsoo sellaisia sarjoja ja leffoja suomessa, mihin Netflixillä ei ole oikeuksia?


Eikös ongelma periaatteessa ole sitten kierrettävissä sillä, että maksaa rahat sille jenkkinetflixille? Periaatteessahan se on sama asia, kuin jos tilaisin suoraan jenkkilästä leffan, jota ei täällä ole saatavilla. Lakiteknisesti asia ei toki ole välttämättä ihan näin, mutta periaatteessa rahat menee juuri sinne minne kuuluu, eikä kenellekään ylimääräiselle.

Ja niin tai näin, niin ei nyt ihan puhtaasti voi piratismiin verrata, kun piratismista ei rahaa saa kukaan ja tästä touhusta sentään joku saa ja varsinkin moraalisesti tämä on enemmän oikein. Täydellisessä maailmassahan suomalaisen tilaajan rahoista ei jäisi suomeen kuin verot ja tekstittäjälle / ääninäyttelijälle osuus ja katsottavissa olisi sama materiaali kuin jenkkilässä.

klanh30/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pähkinä:

Aluelukituksen kiertäminen ei todellakaan ole laitonta, mistähän moista olet saanut päähäsi? Ja mitä jos minulla olisi kiinalainen konsolikin, olisiko sillä niiden kiinalaisten pelien pelaaminen mielestäsi laitonta? Toki pelien aluelukituksen kiertäminen ilman kyseisen alueen konsolia voi olla haastavaa laillisin keinoin, mutta itse kiertäminen ei tosiaan ole laitonta.

Helsingin Hovioikeuden päätöksestä, jonka mukaan CSS on lain määrittelemä "vahva suojaus".

Tällä keskustelulla ei ole mitään tekemistä minun mielipiteideni kanssa. Nyt puhutaan laista.

user@org (vahvistamaton)31/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pähkinä:


Aluelukituksen kiertäminen ei todellakaan ole laitonta, mistähän moista olet saanut päähäsi? Ja mitä jos minulla olisi kiinalainen konsolikin, olisiko sillä niiden kiinalaisten pelien pelaaminen mielestäsi laitonta?


Jos se konsoli on täällä lailinnen ja ne pelit täällä lailisia ja sinulla niihin lisenssi niin laillista varmaan.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pähkinä:

Toki pelien aluelukituksen kiertäminen ilman kyseisen alueen konsolia voi olla haastavaa laillisin keinoin, mutta itse kiertäminen ei tosiaan ole laitonta.


Ohjelmissa on kuluttajalla vähemmän oman käden vapauksia, eli kärjistäen vain luvalinen lisenssin mukainen käyttö sallittu, jos lupa ei itsessään ole lainvastainen.

Herää kysymys onko luvallinen kiertäminen sitten edes kiertämistä ?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pähkinä:

Periaatteessahan se on sama asia, kuin jos tilaisin suoraan jenkkilästä leffan, jota ei täällä ole saatavilla.


Totta ja joka voi olla kiellettyä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pähkinä:

Periaatteessahan se on sama asia, kuin jos tilaisin suoraan jenkkilästä leffan, jota ei täällä ole saatavilla. Lakiteknisesti asia ei toki ole välttämättä ihan näin, mutta

_periaatteessa rahat menee juuri sinne minne kuuluu, eikä kenellekään ylimääräiselle._


Ei välttämättä.
Riippuu teoksesta, kenelle maksat ja miten ja mitä oikeuksia myyjä on ostanut.
Lisäksi esim. Elokuva voi sisältää moniateoksia ja elokuvan tekijällä ei ehkä kaikkeen kertamaksulla 100% oikeuksia .

NormanBates32/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WereCatf:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti klanh:

En kyllä ymmärrä miten ihmiset pitävät tuota Media Hint ratkaisua jotenki moraalisempana/laillisempana kuin torrent.

Minen oikein ymmärrä vertausta. Miehän maksan Netflixille kuukausimaksua, ei Media Hint anna pääsyä Netflixin sisältöön ilmaiseksi.

MediaHinttikin on alkanut perimään maksuja sovelluksestaan..

jartar33/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pähkinä:


Eikös ongelma periaatteessa ole sitten kierrettävissä sillä, että maksaa rahat sille jenkkinetflixille? Periaatteessahan se on sama asia, kuin jos tilaisin suoraan jenkkilästä leffan, jota ei täällä ole saatavilla. Lakiteknisesti asia ei toki ole välttämättä ihan näin, mutta periaatteessa rahat menee juuri sinne minne kuuluu, eikä kenellekään ylimääräiselle.

Ja niin tai näin, niin ei nyt ihan puhtaasti voi piratismiin verrata, kun piratismista ei rahaa saa kukaan ja tästä touhusta sentään joku saa ja varsinkin moraalisesti tämä on enemmän oikein. Täydellisessä maailmassahan suomalaisen tilaajan rahoista ei jäisi suomeen kuin verot ja tekstittäjälle / ääninäyttelijälle osuus ja katsottavissa olisi sama materiaali kuin jenkkilässä.


Jenkkien netflixiä ei voi suomeen tilata, eikä se ongelmaa poista. Katsomisoikeudet kun koskettavat vain ja ainoastaan jenkkejä.

Tietysti asiaa voi kutsua semmoisella nimikkeellä kuin haluaa. Nordicin tarjonta on laillista ja siitä maksetaan kun netflix tilataan. Jenkkilän tarjonnan katsominen on laitonta ja siitä ei makseta mitään. Millä nimellä kutsut toimintaa ellet nimikkeellä piratismi?

Itse en henkilökohtaisesti pidä sitä pahana, että katsotaan myös muiden alueiden tarjontaa.


jpvir34/45

Kyl se vaan on ihan laillista, kuukausimaksuun kuuluu kaikkien maiden netflixit.

Lainaus:

Jäsenet, joilla on vain suoratoistotilaus, voivat suoratoistaa Netflix-palvelusta alla luetelluilla alueilla. Tarjolla oleva sisältö voi vaihdella alueittain ja se myös muuttuu aika ajoin.
MISSÄ NETFLIX ON SAATAVILLA
Ahvenanmaan saaristo
Amerikan Samoa
Anguilla
Antigua
Argentiina
Aruba
Bahama
Barbados
Barbuda
Belize
Bermuda
BES-saaret (Alankomaat)
Bolivia
Brasilia Brittiläiset Neitsytsaaret
Kanada
Cayman-saaret
Chile
Kolumbia
Curaçao (Alankomaat)
Costa Rica
Tanska
Dominica
Dominikaaninen tasavalta
Ecuador
El Salvador
Färsaaret
Mikronesian liittovaltio Suomi
Ranskan Guayana
Grönlanti (Tanska)
Grenada
Guadeloupe (Ranska)
Guam
Guatemala
Guernsey
Guyana
Haiti
Honduras
Irlanti
Mansaari
Jamaika
Jersey (Baliwick of) Malta
Marshallinsaaret
Martinique (Ranska)
Meksiko
Montserrat (Iso-Britannia)
Alankomaat
Nicaragua
Pohjois-Mariaanit
Norja
Palau
Panama
Paraguay
Peru
Puerto Rico
Sint Maarten (Alankomaat) Saint-Barthélemy (Ranska)
Saint Kitts ja Nevis
Saint Lucia
Saint-Martinin yhteisö (Ranska)
Saint Vincent ja Grenadiinit
Suriname
Ruotsi
Turks- ja Caicossaaret (Iso-Britannia)
Trinidad ja Tobago
Iso-Britannia
Yhdysvallat
Uruguay
Yhdysvaltain Neitsytsaaret
Venezuela


Tai ainakin netflixin puolesta kaikki on okei. Eriasia sit taas mitämieltä suomen maksukanavat on, jos katselet tänään netflixist 5 vuotta vanhaa sarjaa jolle esim. maikkari on ostanu esitys yksinoikeudet ensvuodeks.

jartar35/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jpvir:

Kyl se vaan on ihan laillista, kuukausimaksuun kuuluu kaikkien maiden netflixit.


Luetaan ne lainaukset. Jo toisessa lauseessa lukee näin.
"Tarjolla oleva sisältö voi vaihdella alueittain ja se myös muuttuu aika ajoin."

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jpvir:

Tai ainakin netflixin puolesta kaikki on okei. Eriasia sit taas mitämieltä suomen maksukanavat on, jos katselet tänään netflixist 5 vuotta vanhaa sarjaa jolle esim. maikkari on ostanu esitys yksinoikeudet ensvuodeks.


Olisi se kuule maailman suurin ihme jos netflixiä harmittaisi, kun rahaa tulee ja suosio kasvaa, kun asiakkaat tekevät laittomilla toimilla palvelusta paremman kuin mitä se oikeasti on.

Mummy36/45

Niin eli parempi kun "hankkii" asunnon ja ulkomaankansalaisuuden, tilaa töllötykset sun muut tuotteet, heidän palveluntarjoajiltaan, vie kaikkimahdolliset verorahat sinne ja käy täällä vain töissä + niinä muutamina vikkoina kun täällä on kaunista.

Näin sitä eletään laillisesti ja "järkevästi" vai? :D

jartar37/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mummy:

Niin eli parempi kun "hankkii" asunnon ja ulkomaankansalaisuuden, tilaa töllötykset sun muut tuotteet, heidän palveluntarjoajiltaan, vie kaikkimahdolliset verorahat sinne ja käy täällä vain töissä + niinä muutamina vikkoina kun täällä on kaunista.

Näin sitä eletään laillisesti ja "järkevästi" vai? :D


Yritätkö sanoa että lakia saa rikkoa, jos helposti ei ole saatavilla laillista palvelua?

xbkrypt0n38/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pähkinä:

Aluelukituksen kiertäminen ei todellakaan ole laitonta


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti klanh:

Helsingin Hovioikeuden päätöksestä, jonka mukaan CSS on lain määrittelemä "vahva suojaus".


Lukituksen kiertäminen on eri asia kuin sen poistaminen. Aluelukituksen saa kierrettyä poistamalla lukituksen itse DVD-asemasta firmwaren vaihtamalla tai vaikka ihan softalla joka muuntaa DVD-aseman aluekoodin lennossa. Useista DVD- ja BD-soittimista aluelukituksen saa myös poistettua jolloin soittimella voi toistaa ulkomailta ostettuja aluelukittuja DVD-levyjä. Näin levyyn tai sen sisältöön ei kosketa eikä käyttäjän tarvitse tietää mistään CSS-suojauksista mitään.

E: Tietystä saksalaisesta kauppaketjusta ostetussa DVD-soittimessa luki kyseinen aluelukituksen poistokoodi suoraan laitteen ohjekirjassa.

http://en.wikipedia.org/wiki/Regional_Playback_Control
http://www.rpc1.org/
http://www.videohelp.com/dvdhacks

jpvir39/45

Lainaus:

Luetaan ne lainaukset. Jo toisessa lauseessa lukee näin.
"Tarjolla oleva sisältö voi vaihdella alueittain ja se myös muuttuu aika ajoin."


Niin tuossahan ei kielletä katsomasta muiden alueiden tarjontaa, enemmänkin tulee tunne et kehoitetaan kokeilemaan muidenkin maiden tarjontaa. Onhan siellä lähes joka maassa jotain paikallista ohjelmaa mitä ei mistään muualta näe. Tuskin näkyy esim. Kummeli tv-sarja missään muualla kuin suomi netflixis.

Onhan sitä jo satelliittiboxien alkuajoista ruotsissa asuvat suomalaiset ja suomessa asuvat ruotsalaiset käyneet hakemassa satelliittipakettinsa rajan toiselta puolelta et näkevät oman kielistä ohjelmaa. Siihenkään kukaan koskaan ole puuttunu, jos siitä viel kk. maksua maksat niin mikset sais kattella muiden maiden ohjelmia jos sulla vaan tietotaito ja vehkeet siihen löytyy.

Se et netflixi ei voi näyttää meille kaikkea tarjontaansa suomeksi tekstitettynä, ei johdu mistään muusta kuin suomen tv-yhtiöiden ryttyilystä PISTE.

jartar40/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jpvir:


Niin tuossahan ei kielletä katsomasta muiden alueiden tarjontaa, enemmänkin tulee tunne et kehoitetaan kokeilemaan muidenkin maiden tarjontaa. Onhan siellä lähes joka maassa jotain paikallista ohjelmaa mitä ei mistään muualta näe. Tuskin näkyy esim. Kummeli tv-sarja missään muualla kuin suomi netflixis.


Eli lailla tai oikeuksilla ei ole mitään merkitystä. Tehdään kaikki vaan sen mukaan miltä itsestään tuntuu. Ja jos jotain asiaa ei lauseessa tai kyltissä erikseen kielletä niin se onkin oletettavasti sallittua. Ei muuta kuin seuraavaksi rikkomaan paikkoja kivillä. Maassa makaavat kivet oikein kutsuvat siihen ;)

Jos kuitenkin vähänkin käyttää järkeä niin jokainen ymmärtää mitä tarkoittaa kun sanotaan "Tarjolla oleva sisältö voi vaihdella alueittain". Se on ihan eri asia kuin kaikilla alueilla on sama sisältö.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jpvir:

Se et netflixi ei voi näyttää meille kaikkea tarjontaansa suomeksi tekstitettynä, ei johdu mistään muusta kuin suomen tv-yhtiöiden ryttyilystä PISTE.


Niin rahastahan se ei missään nimessä ole kiinni jos netflix ei suomeksi tekstitä ohjelmia tai osta niihin tarvittavia oikeuksia.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jpvir:

Onhan sitä jo satelliittiboxien alkuajoista ruotsissa asuvat suomalaiset ja suomessa asuvat ruotsalaiset käyneet hakemassa satelliittipakettinsa rajan toiselta puolelta et näkevät oman kielistä ohjelmaa. Siihenkään kukaan koskaan ole puuttunu, jos siitä viel kk. maksua maksat niin mikset sais kattella muiden maiden ohjelmia jos sulla vaan tietotaito ja vehkeet siihen löytyy.


On kuitenkin eri asia maksaa kanavista kun katsoa ilmaiseksi laitonta sisältöä.

Boss9341/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jpvir:


Niin tuossahan ei kielletä katsomasta muiden alueiden tarjontaa, enemmänkin tulee tunne et kehoitetaan kokeilemaan muidenkin maiden tarjontaa. Onhan siellä lähes joka maassa jotain paikallista ohjelmaa mitä ei mistään muualta näe. Tuskin näkyy esim. Kummeli tv-sarja missään muualla kuin suomi netflixis.


http://www.techly.com.au/2014/01/30/usi...ontent-illegal/ Tuota, kun lueskelin tässä hieman, niin ainakin Australiassa Georajoituksien kiertäminen rinnastetaan piratismiin, joten uskoisin näin olevan myös täällä TO-mafian paratiisimaassakin. Sitä en sitten tiedä, että rinnastetaanko tuo VPN:n käyttö laittomaan lataamiseen, joka ei ole rangaistavaa, vaiko johonkin ihan muuhun, kun ei ole vielä tullut hovioikeudelta ennakkotapausta tämän asian tiimoilta. Eli vielä kerran rautalangasta vääntäen vaikkakin Netflixillä on oikeudet esittää jotain ohjelmaa esimerkiksi USA:ssa, ei nämä oikeudet päde muissa maissa ja näin ollen sinulla ei ole oikeutta katsella ko. ohjelmaa täällä Suomessa. Netflix tuskin tulee tuohon puuttumaan, eikä tekijänoikeusjärjestöt todennäköisesti edes huomaa muutamaa VPN:n kautta katselijaa, mutta silti, jos oikein pilkkua viilataan rikot lakia ja sinut voidaan tuomita siitä.

user@org (vahvistamaton)42/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jpvir:

Kyl se vaan on ihan laillista, kuukausimaksuun kuuluu kaikkien maiden netflixit.
..


Laillisuus riippuu maasta.
Netflix tarjonta ja sisältö riippuu alueesta, maantieteellisestä sijainnista. Yhtiöllö ei ole oikeuksia jaella kaikkea alueellista matskua ympärimailmaa.
Eli jos olet Suomessa, niin ei Jenkki tarjonaa.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jpvir:


Tai ainakin netflixin puolesta kaikki on okei.


Ilmeisesti ok, jos olet jenkeissä, niin voit katsoa sikäläistä, etkä taida edes voida katsoa suomalaista versiota, ja päinvastoin.

Jos käy ilmi että esim pohjoismaalaiset alkavat laajemmin katseleen täältä jenkki sisältöä kikkailemalla sijainnin, niin se tuskin on yhtiölle ok, päinvastoin.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jpvir:

Kyl se vaan on ihan laillista,


Jos täältä luvatta katsot jenkki sisältöä, niin en lähtis julkisesta takaamaan että on laillista. Pikaisesesti tulee mieleen että se saattaisi olla lainvastaista.

user_org (vahvistamaton)43/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jpvir:

Kyl se vaan on ihan laillista, kuukausimaksuun kuuluu kaikkien maiden netflixit.
..


Laillisuus riippuu maasta.
Netflix tarjonta ja sisältö riippuu alueesta, maantieteellisestä sijainnista. Yhtiöllö ei ole oikeuksia jaella kaikkea alueellista matskua ympärimailmaa.
Eli jos olet Suomessa, niin ei Jenkki tarjonaa.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jpvir:


Tai ainakin netflixin puolesta kaikki on okei.


Ilmeisesti ok, jos olet jenkeissä, niin voit katsoa sikäläistä, etkä taida edes voida katsoa suomalaista versiota, ja päinvastoin.

Jos käy ilmi että esim pohjoismaalaiset alkavat laajemmin katseleen täältä jenkki sisältöä kikkailemalla sijainnin, niin se tuskin on yhtiölle ok, päinvastoin.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jpvir:

Kyl se vaan on ihan laillista,


Jos täältä luvatta katsot jenkki sisältöä, niin en lähtis julkisesta takaamaan että on laillista. Pikaisesesti tulee mieleen että se saattaisi olla lainvastaista.

jpvir44/45

Netflixi vois helposti lokalisoida noi käyttäjä tunnukset niin ettei tunnuksilla pääse muuhun kuin oman maansa netflixiin riippumatta sijainnista, rikkooko netflix sitten tällähetkellä lakeja niin siihen en ota kantaa.

Tiiä sitten se nyt kuitenkin vaan joku yks tuhannesta ketä katsoo jonkun muun alueen tarjontaa, itseäni ei ainakaan kiinnosta tippaakaan mikään jenkkiroska ja ne mitkä kiinnostais on sellasella kielellä et tarvii vaan toivoo niiden joskus tulevan suomenkin tarjontaan tekstitettynä.

Suomessa mennään kyl parhaillaan niin kovaa tohon pohjois-korea malliin et voihanse olla että sut nykyään teloitetaan tai laitetaan pakkotyöleirille pariksi sadaksi vudodeksi jos meet katsomaan mitä rajojen ulkopuolella olis tarjolla. :D

jartar45/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jpvir:

Netflixi vois helposti lokalisoida noi käyttäjä tunnukset niin ettei tunnuksilla pääse muuhun kuin oman maansa netflixiin riippumatta sijainnista, rikkooko netflix sitten tällähetkellä lakeja niin siihen en ota kantaa.


Olen sanaton. Netflix on rajoittanut ohjelmat näkymään vain tietyillä alueilla. Tietyt käyttäjät kuitenkin kiertävät estot ja katsovat muiden maiden tarjontaa luvattomasti.

Jos alat miettimään että rikkooko netflix tässä lakia niin päästään tähän klassiseen esimerkkiin. Onko autonvalmistaja syyllinen jos käyttäjä ajaa ylinopeutta? Huoh...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki