AfterDawn logo

Applen iPhone oppii tunnistamaan taustalla soivan musiikin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
6 kommenttia

Apple on opettanut Siri-puheavustajalle useita temppuja ja keksinyt sille uusia sovelluskohteita sen esittelyn jälkeen. Kehitystyö jatkuu tulevaisuudessakin, mistä merkkeinä Applen viime vuonna ostama Novauris ja Bloombergin raportoima yhteistyö musiikintunnistuspalvelu Shazamin kanssa.

Shazam on palvelu, joka kerää puhelimen tai tabletin mikrofonin kautta näytteen taustalla soivasta musiikista, analysoi sen ja kertoo sen jälkeen käyttäjälle mistä kappaleesta on kyse.

Bloombergin mukaan Apple suunnittelee Sahazamin teknologian integroimista suoraan iOS:ään ja Siriin, jolloin iPhonen ja iPadin käyttäjien ei tarvitsisi ladata erillistä sovellusta, vaan he voisivat kysyä Siriltä mikä on taustalla soivan kappaleen nimi. Apple toivoo varmasti, että Shazam-yhteistyö lisäisi musiikkilatauksia iTunes-kaupasta.


Viime vuonna Apple esitteli iTunes Radio -palvelun, johon sisällytetyt algoritmit päättävät mitä musiikkia käyttäjä kuuntelee seuraavaksi. Palvelun kautta on mahdollista ostaa kuuntelussa oleva musiikki itselleen, mutta raporttien mukaan kuuntelukerrat ovat kääntyneet latauksiksi odotettua heikommin.

6 KOMMENTTIA

Assalolla1/6

Loistava ominaisuus. Amazing apple. Windows Phone 8 :ssa tuo on jo toiminnassa.

maario2/6

Ihan hieno ominaisuus, joka oli jo 2009 Sony Ericsson W715 -mallissa nimellä TrackID.

http://www.tekniikkaparkki.fi/?p=253

Mutta, eikun patenttia sisään vaan, Apple!

Michelola3/6

mulla oli tuo sony ericsson ja se ei toiminut kyllä kovin hyvin :D mutta lumiassa toimii kyllä huonoissakin olosuhteissa

googl (vahvistamaton)4/6

Ominaisuus on ollut myös pitkään jo Google Now:ssa. Käytännössä iOS on ainut mistä ominaisuus puuttuu -_-

Legitti5/6

Shazam

Michelola6/6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Legitti:

Shazam


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki