AfterDawn logo

Tältä kuulostaa roboteista koostuva yhtye Z-Machines

Juha Tuppi Juha Tuppi
8 kommenttia

Eppu Normaali lauleskeli vuonna 1980 16-sormisesta soittajasta, mutta robottiyhtye Z-Machines pistää reilusti paremmaksi 78-sormisella kitaristillaan.

Tokion yliopiston robotiikan tutkijoiden työryhmä kehitti viime vuonna roboteista koostuvan yhtyeen, joka sai nimekseen Z-Machines. Soittajat on rakennettu mielikuvituksen innoittamana selviämään mistä tahansa soitantoteknisestä haasteesta, joten yhtyeen jäseniin kuuluukin muun muassa rumpali Ashura, jolla on 22 kättä, Mach, 78-sorminen kitaristi ja Cosmo, joka soittaa koskettimia lasereilla, kirjoittaa Wired.

Ongelmaksi muodostui kuitenkin musiikki: koska kyseessä ovat koneet, ne eivät osaa itse säveltää musiikkia. Apuun saatiin onneksi Iso-Britanniassa vaikuttava säveltäjä Squarepusher, joka ryhtyi säveltämään musiikkia yhtyeelle soitettavaksi. Squarepusher, oikealta nimeltään Tom Jenkinson, innostui toimeksiannosta sävellettyään ensimmäisen kappaleen, ja päätyi tuottamaan EP:n verran materiaalia Z-Machinesille.


Levy sai osuvan nimen "Music for Robots" ja se julkaistiin viime viikolla. Alla maistiainen Z-Machinesin kyvyistä - ainakaan tekniikan puutteesta robotteja ei voitane syyttää.

8 KOMMENTTIA

Skalevi1/8

Parempi kuin kaikki nykyajan kappaleet yhteensä. :D

R3DgRu2/8

Ei pöllömpää. :D

jartar3/8

Tähän sopii hyvin vanha suomalainen sanonta. Jazzi on pas..a kaikkialla muualla paitsi levyraadissa. Luulin, että jonkinlaisen taidonnäytteen olisivat saaneet aikaiseksi, mutta ei sinne päinkään. Surkea sävellys minkä tietokone soittaa.

chisel4/8

Hyvä on kappale. Makuasioistahan on turha kiistellä. Jokaiselle tyylille on nauttijansa.

h8lampi5/8

Koskahan pääsee seuraamaan keikkaa livenä?

h8lampi6/8

Kuuntelin koko levyn äskettäin. Dissolver vielä parempi biisi.

Mauriland7/8

Onhan näitä esim keikkaileva compressorheads:
https://www.youtube.com/watch?v=3RBSkq-_St8

KarZan8/8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti chisel:

Hyvä on kappale. Makuasioistahan on turha kiistellä. Jokaiselle tyylille on nauttijansa.

Itse asiassa makuasit on ainoat joista kannattaa kiistellä kun mieltymykset voivat olla erilaiset. Faktoista on melkoisen turhaa kiistellä :)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT