AfterDawn logo

Maailman vihatuin fontti uudistettiin - tässä tulos

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen
8 kommenttia

Comic Sans on lähes yhtä vihattu kuin käytetty fontti. Australialainen graafinen suunnitelija Craig Rozynski on kuitenkin ottanut sen pohjaksi uudelle fontilleen, jonka toivoo sisältävän vanhan fontin hyvät puolet ja antavan kirjasimelle tuoreen ilmeen. Tuloksena on Comic Neue.

Uudessa fontissa vanha Comic Sans on väännetty vähän ryhdikkäämpään ja siistimpään muotoon, tavoitteena kuitenkin säilyttää ne ominaisuudet, jotka tekivät alkuperäisestä fontista niin suositun. Comic Neuen voi tällä hetkellä ladata ilmaiseksi, mutta ilmaisjakelun kerrotaan olevan voimassa rajoitetun ajan.

Rozynski on kertonut Twitterissä, ettei ole vielä varma, haluaako hän kaupallistaa fonttia tulevaisuudessa.


Aiheesta kirjoitti myös The Next Web.

8 KOMMENTTIA

Legitti1/8

Ei tosta kukaan mitään maksaiskaan.

R4ndom12/8

Tämäkö on siis vihatuin fontti? Täytyy muistaa koulutöitä tehdessä...

dRD3/8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R4ndom1:

Tämäkö on siis vihatuin fontti? Täytyy muistaa koulutöitä tehdessä...

Ei vaan alkuperäinen Comic Sans:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Comic_Sans

OneMember4/8

Muistan tarkoituksellisesti käyttäneeni alkuperäistä Comic Sans fonttia kouluaikoina.

mcmopo5/8

Muistan kun 90-luvun lopulla netti oli täynnä vilkkuvia mainoksia tuolla fontilla. Onneksi edes jotkin asiat menevät parempaan suuntaan.

beget6/8

Tuo Comic Neue vaikuttaa kyllä ihan pätevältä fontilta tekstaukseen ja muuhun pieneen epäviralliseen tekstiin. Mitään asiakirjojahan en tuolla haluaisi lukea, mutta eipä se toisaalta ole koko fontin tarkoituskaan.

Michelola7/8

itsekin omat kotisivut tein joskus kersana 90-luvulla comic sansin ja vilkkuvien animaatioiden turvin. Harmi ettei ole enää mahdollista noita sivuja mistää kätköistä löytää :D

RekookeR8/8

Eihän tuossa uudessa ole mitään sarjakuvamaista, kuten comic sanssissa on. En huomaa mitään miksi tuo uusi olisi parempi, tusina fontti tuon näköisenä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT