AfterDawn logo

Microsoftin suunnitelmissa: Windows 8.1:stä ilmaisversio

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
7 kommenttia

ZDNetin ja The Vergen tietojen mukaan Microsoft suunnittelee ilmaisen tai erittäin edullisen Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän tuomista markkinoille. Tavoitteena on laajentaa Windows 8:n käyttäjäpohjaa tarjoamalla Windows 7 -tietokoneen omistajille päivitys Windows 8.1 with Bing -ohjelmistoon mahdollisimman huokeasti.

Kuten Windows 8.1 with Bing -päivityksen nimestäkin voi jo päätelläkin, tulee ilmaisen/edullisen Windowsin mukana Microsoftin kehittämiä verkkopalveluita. Integraatioiden toivotaan lisäävän Microsoftin verkkopalveluiden käyttöä ja kehräävän näin rahaa yhtiön kassaan, mikä aiemmin saatiin kokoon lisenssimaksuista. Kyse on ainakin vielä kokeiluluontoisesta projektista, eli ilmaisista käyttöjärjestelmistä ei välttämättä tule kiinteää osa Microsoftin ohjelmistostrategiaa.


Apple esitteli viime syksynä Mavericks-käyttöjärjestelmän, johon Mac-käyttäjät pystyvät päivittämään ilman eri maksua.

Viime viikolla uutisoitiin Microsoftin suunnitelmista periä 70 prosenttia alhaisempaa maksua Windows 8 -lisensseistä, joita käytetään alle 250 dollaria maksavissa laitteissa. Microsoft kertoi helmikuun puolivälissä, että Windows 8:n lisenssimyynti ylittänyt 200 miljoonaa kappaleen rajan – kauppa on käynyt selvästi hitaammin kuin Windows 7:n kohdalla.

The Vergen kertoi aiemmin, että Microsoftin suunnitelmissa on Windows Phonen ja Windows RT:n tarjoaminen OEM-valmistajille ilmaiseksi.

7 KOMMENTTIA

Bazilli1/7

Jesh, Windows mainosten kera!

hannibal_pjv2/7

No niinhän se on monien valitse ilmainen, tai maksa jotain ohjelmien kanssa.
Eikähän siellä yksi mainos ole, jolla MS ilmoittaa käyttäjälle, että tämä pääsee eroon mainoksista maksamalla 100 euroa puhtaana Mikkisoftan veroparatiisitilille :-)

Olli503/7

MS teki virheen muuttaessaan noin rajusti käyttistä. Minun koneeni toimivat seiskalla, enkä aiokaan vaihtaa kasiin, vaikka ilmaiseksi tarjottaisiin. Ilmaisessa on aina koira haudattuna, tässä MS:n tarjouksessa tietenkin mainokset. MS:n olisi aika kehittää Win 10, ja tehdä siitä seiskan kaltainen. Kosketusnäyttö ei yleisty PC-maailmassa. Se on Androidin juttu.

hannibal_pjv4/7

Tiedät kai, että win10 tulee suunnitelmien mukaan olemaan pilvipalvelu Os? Se on paljon kaumpana win7:sta kuin vaikkapa win8. Ui tulee olemaan kosketuspohjainen. Itse käytän win 8.1 stä start 8:lla ja modern tweakillä, joka ikkunoi metro sovellutukset. Sama ominaisuus, joka on tulossa seuraavassa virallisessa päivityksessä. Tuo yhdiltemä toimii itse asiassa erinomaisen hienosti.
Älä ihmeessä vaihda kasiin, tai ysiin, mutta älä odota että 10 parantaisi tilannetta! Päin vastoin...

Mysticiza5/7

Windows 8:ssa en kyllä oikeasti huomaa mitään muuta eroa omassa käytössäni kuin nopeuden parantumisen, kun metro-näkymän saa ohitettua nopeasti alussa. Mutta pilvi-käyttöjärjestelmä on jotain, mille sanon kyllä suoraan ei. Voin kuvitella, kuinka kaikki nettitikkuilijat heitetään joka toinen minuutti koneeltaan ulos, kun Sonera ei taaskaan oikein pelitä.
Siinä vaiheessa, jos käyttöjärjestelmäpalvelimet ovat Suomessa ja Suomen lainsäädännön alaisia ja pilvi-OS on käytössä luotettavan yhteyden kanssa vaikkapa pöytäkoneellani, voisin ehkä sitä harkita. Kuulostaa vaan aika utopistiselta.

johtaja596/7

Ja "ilmaisen" Windowsin käyttäjäehtospimus oikeuttaa Microsoftia vaikka vetämään asiakasta kuivana kakkoseen.

DeNiWar7/7

paska ei myy niin sitten sitä koitetaan syöttää ilmaiseksi. Vain, jotta saataisiin 8:n surkeaa markkinaosuutta hilattua edes keinotekoisesti ylös ja mä$ä sanomaan että katsokaa nyt vaikka käyttäjämääristä että 8 menestyy nopeammin kuin vitsa tai sitä edeltänyt millennium fiasko.

käyttöehdoissa saattaa olla jotakin jännää käyttäjien iloksi jota kukaan ei tietenkään lue eikä kiinnosta kun ilmatteeks sai, sitten ihmetellään kuinkas tässä nyt näin kävi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki