AfterDawn logo

WSJ: Apple on uudistamassa verkkoinfrastruktuuriaan

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Apple aikoo uudistaa verkkopalveluidensa infrastruktuuria tulevaisuuden haasteita silmällä pitäen, kirjoittaa Wall Street Journal. Tavoitteena on tarjota parempaa käyttökokemusta yhtiön nykyisiin palveluihin, mutta samalla se voi jo varata kapasiteettia uutta televisiopalvelua varten.

WSJ:n mukaan Apple olisi lyhyessä ajassa varannut itselleen pitkäaikaisilla sopimuksilla huomattavan määrän kaistaa. International Internet Exchangen strategiajohtaja Bill Norton arvioi WSJ:lle, että Apple olisi lyhyessä ajassa hankkinut itselleen kaistaa sen verran, että sen avulla voidaan siirtää sekunnissa satojen gigabittien edestä dataa.

Lukema vastaa Internetin suurimpien solmukohtien tiedonsiirtonopeutta. Nortonin mukaan se on hyvä alku todella suurelle verkolle, jollaista Apple tarvitseekin mikäli se päättää laajentaa sisältövalikoimaansa nykyisestä.


Apple rakentaa parhaillaan palvelinkeskuksia Oregoniin (Prineville) ja Nevadaan (Reno) nykyisten Pohjois-Carolinan ja Kalifornian datakeskusten oheen. Huhujen mukaan palvelinkeskuksia olisi suunnitteilla myös Alankomaihin ja Hong Kongiin.

Apple saattaa olla rakentamassa myös omaa sisällönjakeluverkkoa (CDN). Tällä hetkellä Apple käyttää Akamain sisällönjakelua, mutta yhtiöt ovat ilmeisesti parhaillaan neuvottelemassa sopimuksen jatkosta. Netflix käytti aiemmin myös Akamain verkkoa, mutta päätyi lopulta rakentamaan edullisemman Open Connect -verkon itselleen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT