AfterDawn logo

Apple TV:stä on kuoriutumassa täysiverinen mikrokonsoli

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Apple aikoo kehittää Apple TV -medialaitettaan mikrokonsoleiden suuntaa, kertovat iLounge- ja 9to5mac-sivustot niiden sisäpiirilähteiden tietoihin perustuen.

Apple TV on tähän asti profiloitunut pieneksi medialaitteeksi, jonka avulla voi katsella iTunes-verkkokaupan sisältöjä. Kanava- ja mediayhtiöt ovat julkaisseet laitteelle omia sovelluksia, joiden avulla pääsee käsiksi niiden verkkopalveluiden tarjoamiin sisältöihin. Laite on kuitenkin tuntunut hieman puolivillaiselta, sillä se tarjoaisi mahdollisuuksia paljon muuhunkin kuin iTunes-elokuvien ja Netflixin katseluun.

Apple TV:stä puuttuu esimerkiksi oma sovelluskauppa, jota on pidetty lähes itsestään selvänä ominaisuutena. Sovelluskaupan puutteen vuoksi sovelluskehittäjät eivät ole päässeet hyödyntämään kunnolla laitteen mahdollisuuksia. Mediasoittimelle ei ole saatavilla pelejä, mutta pelaaminen kyllä onnistuu AirPlayn ja toisen iOS-laitteen avulla.


ILoungen mukaan Apple aikoisi julkaista keväällä uuden sukupolven Apple TV:n, johon olisi tulossa tuki MFi-peliohjaimille (peliohjainrajapinta esiteltiin iOS 7:n myötä). Ei ole vielä varmaa onko Apple TV:hen tulossa natiivipeleille tarkoitettua pelikauppaa, mutta sitä pidetään mahdollisena. Vaikuttaa siltä, että laite on kehittymässä videosoittimesta täysiveriseksi mikrokonsoliksi. Kiinnostus mikrokonsoleita kohtaan nousi uudelle tasolle Kickstarterin kautta rahoituksensa saaneen Ouya-konsolin ansiosta.

Aiempien tietojen mukaan Apple testaisi liikeohjauksella varustettua Apple TV:tä. Kinectimäistä ohjausmenetelmää ei välttämättä tule vielä tämän vuoden malliin. Apple osti ensimmäisen sukupolven Kinectin tekniikan kehittäneen PrimeSensen viime vuoden lopulla. PrimeSensen Capri 1.25 -järjestelmä on tarpeeksi pieni, että se voitaisiin sulauttaa tabletin tai Apple TV:n kokoiseen laitteeseen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT