AfterDawn logo

Toshibalta 4K-läppäri ensi kesänä

Panu Roivas Panu Roivas
1 kommentti

Kannettavien näyttöpaneelien resoluutio on viime aikoina lähtenyt vihdoin nousuun perusmallien 1366x768-resoluutiosta kohti 1080p-standardia, ja kalleimpiin malleihin löytyy jo 2560x1440 tai 3600x1800 -resoluution paneeleja. Toshiba on kuitenkin ensimmäisenä tuomassa markkinoille 3840x2160 4K-resoluutiolla varustettua kannettavaa.

Toshiba Satellite P50t käyttää 15,6" 4K-näyttöä, joten sen PPI-arvo on kiitettävät 282. Yritys ei ole vielä antanut kannettavasta kovin tarkkoja tietoja, mutta se tulee tarjolle Intelin neliytimisillä suorittimilla varustettuna. Nähtäväksi jää kuitenkin saadaanko siihen jo Haswellin seuraaja Broadwell, jonka julkaisun mobiilipuolella pitäisi tapahtua kesään mennessä. Toshiba on jo ehtinyt kertoa, että myös Satellite P50t:n julkaisu tapahtuu vuoden puolivälin tienoilla.


Korkean resoluution kannettavissa on hyvä pitää mielessä, että Windows 8.1:n DPI-skaalaus on edelleen puutteellinen, ja varsinkin kolmannen osapuolen sovellukset eivät tue korkean resoluution skaalausta. Tästä johtuen pienellä korkearesoluutoisella näytöllä teksti ja kuvakkeet saattavat jäädä liian pieniksi, ja osa skaalatuista ohjelmista voi vaikuttaa sumeilta.

1 KOMMENTTI

hannibal_pjv1/1

Pelkästään hyvä... Ehkä joku niistä komannen osapuolen sovulletusten tekijöistä havahtuu ja huomaa, että aika on ajanut ohi niistä ajoista jolloin kännykällä tai läppärillä pärjäsi 720p resoilla!
Jos vaikka alkaisi tapahtua kohta kehitystä sillä ohjelmistopuolella, eikä elettäisi pää pensaassa, kuten tähän saakka.

Mutta totta toistaiseksi ei tuosta resosta ole juuri hyötyä (valitettavasti) kuin e.kirjojen luvussa (jos softa vain sitä tukee...)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT