AfterDawn logo

Samsung ottaa seuraavan askelen mobiililaitteiden keskusmuistiteknologiassa

Juha Tuppi Juha Tuppi
5 kommenttia

Samsung ilmoitti tänään kehittäneensä ensimmäisenä seuraavan sukupolven huippunopean ja energiatehokkaan mobiilimuistin.

Samsungin uusi kahdeksan gigabitin LPDDR4 (Low Power, Double Data Rate) mobiili-DRAM-muisti on valmistettu 20 nanometrin viivanleveydellä, joka mahdollistaa gigatavun keskusmuistia per ydin. Uusi muistipiiri kuluttaa vähemmän virtaa ja on suorituskyvyltään parempi: uuden muistin nopeus on kaksinkertainen verrattuna esimerkiksi tällä hetkellä massatuotannossa olevaan 20 nanometrin DDR3 DRAM-muistiin.

Lisäksi neljä kahdeksan gigabitin muistipiiriä voidaan yhdistää yhdeksi neljän gigatavun LPDDR4-muistipaketiksi, mikä tarkoittaa sitä, että älypuhelimissa tai muissa mobiililaitteissa voi tulevaisuudessa olla jopa neljä gigaa keskusmuistia. Keskusmuistin lisääntyminen osaltaan mahdollistaa nopeammat sovellukset, näyttöjen korkeammat resoluutiot, pidemmät akkukestot ja yleisesti ottaen monipuolisemmat ominaisuudet mobiililaitteisiin. Asiasta myös raportoinut T3-sivusto arvioi uuden muistin mahdollistavan muun muassa 4K-resoluution näytöt älypuhelimiin ja tabletteihin.


Uuden LPDDR4 DRAM -muistin toimitukset on tarkoitus aloittaa ensi vuonna.

5 KOMMENTTIA

hannibal_pjv1/5

Well... Sieltä ne 4K puhelimet vain tulee... Mutta muuten ihan hyvä uutinen.

tataka2/5

Originally posted by hannibal_pjv:

Well... Sieltä ne 4K puhelimet vain tulee... Mutta muuten ihan hyvä uutinen.

Ehkä puhelimien keskikoko kasvaa tablet luokkaan niin siitä olisi hyötyäkin ;)

Boss933/5

Originally posted by tataka:


Ehkä puhelimien keskikoko kasvaa tablet luokkaan niin siitä olisi hyötyäkin ;)


Kukas sellasta halkoa korvalleen nostais? Tai varsinkaan ottais kuvia sellaisella? Noh löytyy niitäkin ja voin sanoa, ettei mikään ole festareilla niin ärsyttävää, kun se, että muutenkin rajallista näkymääsi lavalle päättää joku ystävällinen sielu edessäsi rajoittaa entisestään nostamalla tablettinsa päitten yläpuolelle kuvatakseen...

tataka4/5

Boss93 ;) merkki kommenttini perässä tarkoitti että vitsailin että se olisi hyvä.

jos yli 300 pikseliä tuumalla se riittää tavalliselle ihmisille ettei erota pikseleitä, eli 2k 5 tuumalla turhaa mutta 7-15 tuuman näytöllä voisikin olla hyötyä :D


Boss935/5

Originally posted by tataka:


jos yli 300 pikseliä tuumalla se riittää tavalliselle ihmisille ettei erota pikseleitä, eli 2k 5 tuumalla turhaa mutta 7-15 tuuman näytöllä voisikin olla hyötyä :D

Juu, mutta ei se ole katsos hyödystä kiinni. Markkinointia varten tuo 4K puhelimiin tungetaan. "Uusi ja mahtava Samsung Galaxy S X, nyt UHD näytöllä! (Et kyllä hyödy siitä mitään, mutta osta nyt, niin pääset taas kerskailemaan köyhille kavereillesi, joilla on vain 300PPI näytöllä)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT