AfterDawn logo

Steam Machineista konsolien haastajiksi? Kolmannen osapuolen Steam-laitteiden määrä kasvussa

Juha Tuppi Juha Tuppi
3 kommenttia

Videopelien kehittämiseen ja digitaaliseen jakeluun erikoistunut Valve Corporation -yritys on puhunut pitkään Steam Machine -laitteesta, joka toisi PC-pelaamisen konsolimuodossa käyttäjien olohuoneisiin. Marraskuussa julkistettiin ensimmäinen kolmannen osapuolen Steam Machine -konsoli, ja jatkoa on tulossa.

ExtremeTechin mukaan marraskuussa julkistettu ensimmäinen kolmannen osapuolen Steam Machine muistuttaa ulkomuodoltaan muita markkinoilla olevia uuden sukupolven konsoleita. IBuyPowerin julkistama laite on käytännössä valmiiksi koottu pelikäyttöön suunniteltu PC, jonka käyttöjärjestelmänä toimii Valven Linux-pohjainen Steam OS. Lähteen mukaan iBuyPower on ilmoittanut laitteen hinnaksi 500 dollaria, ja se on tarkoitus esitellä tammikuun CES-messuilla.


Tuoreimmat tiedot kertovat nyt seuraavasta kolmannen osapuolen Steam Machinesta: PiixL on tuomassa markkinoille oman Steam-laitteensa nimeltä Jetpack. Yritys pyrkii haastamaan kilpailijansa sijoittamalla konsolinsa sen nimen mukaisesti television selkään - laite on tarkoitus kiinnittää television taakse, missä se ei vie ylimääräistä tilaa. Yritys lupaa laitteen sopivan erikokoisten televisioiden taa aina 32:sta 70 tuumaan saakka.

Kapea Jetpack on suunniteltu erittäin muokattavaksi ja se tarjoaa käyttäjilleen tehokkaita vaihtoehtoja komponenttien suhteen, kuten esimerkiksi ylikellotetut Core i7 -prosessorit, Nvidian Titan- tai GTX780 -näytönohjaimet ja teratavun verran SSD-tallennuskapasiteettia. PiixL:n konsoli on lähtökohtaisesti optimoitu Steam-käyttöjärjestelmälle, mutta se tukee myös muita käyttöjärjestelmiä. Laitteen luvataan olevan myös erittäin hiljainen.

ExtremeTech kuitenkin epäilee Jetpackin tukevuutta sen keveydestä huolimatta ja suosittelee konsolin varovaista testausta etenkin pienempien tv-tasolla yhdellä jalalla seisovien televisioiden kanssa. Toinen kompastuskivi laitteelle saattaa olla sen hinta, joka on ilmoitettu alkavaksi tuhannesta dollarista - siis tuplasti kalliimpi kuin iBuyPowerin Steam Machine. Lähteen mukaan Jetpack on luvattu markkinoille ensi vuoden tammikuussa, mutta on hyvä ottaa huomioon, että Valve ei ole vielä virallisesti ilmoittanut Steam-käyttöjärjestelmän julkaisupäivämäärää.

3 KOMMENTTIA

superkick1/3

Hinnasta valittaminen on melko turhaa. Näitä tulee kuitenkin niin monessa hintaluokassa ja koneet eivät suoraan ole kilpailemassa edes konsolien kanssa.

Aruzo2/3

Mahtaakohan Valve antaa käyttöjärjestelmänsä jakoon myös tavallisille tallaajille vai onko se saatavissa vain valmiiden laitteiden kanssa... Nyt jo monella on kone tavalla tai toisella televisiossa kiinni, dual bootin avulla voisi nauttia tästäkin kätevämmin ilman erillisiä laitteita...

Grina3/3

Originally posted by Aruzo:

Mahtaakohan Valve antaa käyttöjärjestelmänsä jakoon myös tavallisille tallaajille vai onko se saatavissa vain valmiiden laitteiden kanssa... Nyt jo monella on kone tavalla tai toisella televisiossa kiinni, dual bootin avulla voisi nauttia tästäkin kätevämmin ilman erillisiä laitteita...

Kyllähän tuo on luvattu ihan vapaaseen jakoon, mutta ei noista ominaisuuksista nauttiakseen tarvitse edes dual boottia virittää, koska käytännössä saman Steam-softan voi asentaa mille tahansa Windows/Linux/Mac-koneelle.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT