AfterDawn logo

Asusilta uusi 10,1 tuuman Android-tabletti 2560 x 1600 -resoluutiolla

Juha Tuppi Juha Tuppi
10 kommenttia

Asusilta on tulossa myyntiin joulukuun alussa uusi huippuvarusteltu Android-tabletti 2560 x 1600 -resoluutioisella 10,1 tuuman näytöllä.

Asus julkisti tänään lehdistötiedotteen, jossa se kertoi tuovansa myyntiin joulukuun alussa uuden 2560 x 1600 -resoluutioisella 10,1 tuuman IPS-näytöllä varustetun tabletin. Asus Transformer Pad TF701 sisältää Nvidia Tegra 4 -neliydinprosessorin, johon on integroitu Nvidian 72-ytiminen GeForce -näytönohjainpiiri, kaksi gigaa DDR3L -keskusmuistia sekä Android 4.2 Jelly Bean -käyttöjärjestelmän.

Tabletin etupuolelta löytyy 1,2 megapikselin kamera 720p-videokuvaustarkkuudella ja takaa HDR:llä varustettu viiden megapikselin kamera 1080p-videokuvaustarkkuudella. Akun kestoksi luvataan jopa 17 tuntia yhdellä latauksella.

Laitteesta löytyy myös USB 3.0 -liitin ja SDXC- sekä microSDXC-korttipaikat 32 gigan tallennuskapasiteetin laajentamista varten. Miracast-tuella varustettu Wi-Fi 802.11a/b/g/n ja Bluetooth 3.0 mahdollistavat teräväpiirtomateriaalin siirtämisen langattomasti yhteensopiville näytöille. Tabletti kykenee myös toistamaan Ultra HD 4K -tasoista materiaalia Micro HDMI-liittimen kautta kuvalaatuun soveltuvilla näytöillä.


Tabletti on 8,9 millimetriä paksu ja painaa 585 grammaa.

Suositushinnaksi laitteelle ilmoitetaan 569 euroa.

10 KOMMENTTIA

jorgga1/10

Asukselta? Muuten ei kyllä hassumpi. Toisaalta omistan jo TF700T joten en näe vielä syytä päivittää.

7520G2/10

Noista windows 8 tableteista tulee todella kovia kilpailijoita tällaisille laitteille. Onko android tabletilla mitään etuja windowsiin verrattuna?

hannibal_pjv3/10

Android tableteissa on toistaiseksi ollut vähän edukkaampi hinta ja tukevat rautaa vähän vapaammin. Windows tabletit ovat taas raudan suhteen rajoitetumpi, mutta toisaalta ovat sitten Nexus laitteiden kanssa samalla viivalla ja jopa edellä sen suhteen miten saavat päivityksiä käyttikseen. On helpompi tehdä käyttispäivitys tietylle raudalla, kuin hyvin kirjavalle joukolle erilaisia kokoonpanoja.
Eli puolensa ja puolensa...

7520G4/10

Originally posted by hannibal_pjv:

Android tableteissa on toistaiseksi ollut vähän edukkaampi hinta ja tukevat rautaa vähän vapaammin. Windows tabletit ovat taas raudan suhteen rajoitetumpi, mutta toisaalta ovat sitten Nexus laitteiden kanssa samalla viivalla ja jopa edellä sen suhteen miten saavat päivityksiä käyttikseen. On helpompi tehdä käyttispäivitys tietylle raudalla, kuin hyvin kirjavalle joukolle erilaisia kokoonpanoja.
Eli puolensa ja puolensa...

Entä jos unohdetaan päivitykset ja rauta ja keskitytään siihen, mitä laitteella voi tehdä?

Nerotius955/10

@7520G: No niillä voi tehdä ihan samoja asioita, kato vaikka joku vertailu; Android vs Windows tms.


7520G6/10

Originally posted by Nerotius95:

@7520G: No niillä voi tehdä ihan samoja asioita, kato vaikka joku vertailu; Android vs Windows tms.

Juu ihan samoja asioita voi tehdä, mutta windowsilla suurin osa asioista onnistuu paremmin. Esimerkiksi kunnollinen moniajo, ylivoimaisesti enemmän sovelluksia(etenkin niitä hyödyllisiä), parempi tuki erilaisille lisälaitteille, useita käyttäjätilejä ja ym. juttuja. Onko androidilla siis mitään etuja?

temple697/10

Toimiiko windows tabeissa .exe sovellukset vai onko sama periaate kuin lumioissa että ne ladataan nokia-kaupasta? En ole kovin perehtyny näihin tabeihin

7520G8/10

Originally posted by temple69:

Toimiiko windows tabeissa .exe sovellukset vai onko sama periaate kuin lumioissa että ne ladataan nokia-kaupasta? En ole kovin perehtyny näihin tabeihin

Windows RT laitteissa ei toimi kun kaupasta ladatut sovellukset, mutta täydellä windows 8:lla varustetuissa tableteissa toimii ihan kaikki samat mitä tietokoneissakin. Oikeastaan minun mielestäni ne ovat lähempänä tietokonetta kuin tablettia, mutta pienessä koossa.

H4X0R-X9/10

Vielä kun saisi edes pelkän 2560 x 1600 resoisen näytön esim. 30" koolla työpöydälle samaan 569 euron sopuhintaan, mutta kun ei ole toivoakaan.....

Kaikkein järjettömintä asiassa taas on se, miksi asia on näin. Syy työpöytänäyttöjen korkeaan hintaan on yksinkertaisesti siinä, että ne eivät myy. Normaali FullHD tai WUXGA näyttö on melkeinpä kaikkeen käyttöön täysin riittävä ja etenkin elokuvien kanssa suurempi reso olisi nykyisellään vain tuhlausta. Peleissä taas tehokkaasta pelikoneestakin saa FullHD:lla tehon loppumaan crysiksen kanssa. Työpöydällä taas korkeammasta resosta olisi oikeasti apua, sopisi esimerkiksi kaksi 1200px formaatillista nettisivua kokonaan näytölle, mutta harva tuotakaan tarvitsee.

Tuon takia herääkin nopeasti kysymys siitä, että mitä ihmeen hyötyä tuollaisista resoista on sitten jossakin 10" mobiililaitteissa? Katseluetäiyys on 30 senttiä jos haluaa erottaa tekstin nettisivuilta, teho ei riitä edes kunnon fullHD-reson peleihin ja elokuvat on joka tapauksessa fullHD stantardia.

temple6910/10

Originally posted by 7520G:

Originally posted by temple69:

Toimiiko windows tabeissa .exe sovellukset vai onko sama periaate kuin lumioissa että ne ladataan nokia-kaupasta? En ole kovin perehtyny näihin tabeihin

Windows RT laitteissa ei toimi kun kaupasta ladatut sovellukset, mutta täydellä windows 8:lla varustetuissa tableteissa toimii ihan kaikki samat mitä tietokoneissakin. Oikeastaan minun mielestäni ne ovat lähempänä tietokonetta kuin tablettia, mutta pienessä koossa.

Hyvä tietää, kiitos

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT