AfterDawn logo

Uudet merkinnät kertovat sopiiko SD-muistikortti 4K-kuvaamiseen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

SD-muistikorttien standardoinnista vastaava SD Association on esitellyt uuden luokituksen, joka takaa korttien soveltuvuuden 4K-videoiden kuvaamiseen.

UHS Speed Class 3 -luokituksen saaneissa SDXC- ja SDHC-korteissa luvataan minimikirjoitusnopeuden olevan 30 megatavua sekunnissa, minkä kerrotaan riittävän Ultra HD -videoiden kuvaamiseen. UHS 3 -luokituksia on itse asiassa kaksi kappaletta (UHS-I ja UHS-II), jotka poikkeavat maksimikirjoitusnopeuden perusteella toisistaan. UHS-I:ssä kirjoitusnopeuden maksimi on 104 megatavua sekunnissa ja UHS-II:ssa maksimi on 312 megatavua sekunnissa.

Alla olevasta kuvasta nähdään, että kyseinen SDXC-kortti on U3- ja UHS-II-luokiteltu, joten sen minimikirjoitusnopeus on 30 MB/s ja maksimikirjoitusnopeus on 312 MB/s.

2 KOMMENTTIA

xbkrypt0n1/2

Käytännössä hyvällä tuurilla minimi on se mitä saa, jos sitäkään kun tuollaisen ostaa. Itse en vaan ymmärrä mikä vika siinä vanhassa nimeämisjärjestelmässä oli. Class 10 = UHS 1. UHS 3 olisi ollut Class 30.

muppis2/2

Sitä kun innostutaan noiden numerointien kanssa alussa liikaa, niin se karkaa lapasesta ja sitten joudutaan ottamaan takapakkia.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki