AfterDawn logo

Nokia esitteli Lumia 2520 -tabletin: sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
10 kommenttia

Nokia esitteli Abu Dhabissa Windows RT -käyttöjärjestelmään perustuvan Lumia 2520 -tabletin. Laitetta on odotettu vuodesta 2011 lähtien, jolloin Nokia ilmoitti aloittavansa yhteistyön Microsoftin kanssa ja Stephen Elop vihjaili taulutietokoneen olevan kehitteillä.

Lumia 2520:ssa on 10,1 tuuman AH-IPS-näyttö, jonka tarkkuus yltää Full HD -tasolle. Kirkkaan ja heijastuksia estävän näytön ansiosta laitetta voidaan käyttää niin ulkona kuin sisällä ymäpäristön valaistuksesta riippumatta. Ohjelmia vauhdittaa Qualcommin 2,2 gigahertsin kellotaajuudella tikittävä Snapdragon 800 -järjestelmäpiiri. Kuvauksesta vastaa 6,7 megapikselin kamera, jolla voidaan kuvata Full HD -tasoista videota (60 FPS).

Tabletti tulee saataville syksyllä 499 dollarin hintaan Yhdysvalloissa, Britanniassa ja Suomessa. Muissa maissa laite julkaistaan myöhemmin.

10 KOMMENTTIA

arcanix1/10

Mikä tässä nyt sitten oli se muista erottava tekijä, josta oli ennakkoon puhetta? Ihan samanlaiselta lankulta tuo näyttää kuin muidenkin valmistajien vastaavat.

R3DgRu2/10

Tossa ois voinu olla myös tarkempi näyttö, nyt kun on Snapdragon 800 sisällä. Toki jos RT sen estää niin ei sitten, en tiedä.

Hegetarium3/10

Originally posted by arcanix:

Mikä tässä nyt sitten oli se muista erottava tekijä, josta oli ennakkoon puhetta? Ihan samanlaiselta lankulta tuo näyttää kuin muidenkin valmistajien vastaavat.

Erojahan löytyy:
-näyttö on kirkkaampi ja vähemmän heijastava kuin kilpailijoissa
-Ensimäinen RT tabletti snapdragon 800 piirillä, joka mahdollistaa esim. todella nopeat akun lataukset
-Yksi harvoja tabletteja josta löytyy NFC
-Yksi harvoja tabletteja josta löytyy micro-sd paikka (ainakin windows ja iOS maailmaa ajatellen)
-Kenties parhaalla kameralla varustettu tablet
-Lisävarusteena näppäimistö, jossa on lisäakku sisällä ja 2 täysikokoista usb-porttia
-Markkinoiden parhaimmistoa edustava akku, jopa 11h videon katselua ja lisänäppäimistön kanssa lukema nousee jopa 16h
-Laitteesta löytyy aina sim-korttipaikka ja se tukee LTE-verkkoja
-LTE tabletiksi, ottaen muutkin ominaisuudet huomioon, hinta on edullinen

Ulkonäöstähän voi kaikki olla omaa mieltään, mutta ainakin tällainen yhdestä palasesta tehty kuori on yksi kestävimmistä mahdollisista vaihtoehdoista. Omasta mielestäni laite on myös helvetin hienon näköinen :)

Sefriol4/10

Itseäni vakuutti eniten tuo näppäimistö. Hemmetin kätevän näköinen ja todella ohut.

H4X0R-X5/10

Originally posted by Hegetarium:


-Yksi harvoja tabletteja josta löytyy micro-sd paikka (ainakin windows ja iOS maailmaa ajatellen)


Monen kuulee yleensä vähättelevän tuota ominaisuutta.

Yleensä siitä syystä, että se on "vain" 32 Gt:n kortti 32 Gt:n sisäisen lisäksi, kun iPadiä saa 128 Gt:n muistilla. Moni ei vain ota huomioon sitä, että muistikortin voi vaihtaa lennossa. Noita kortteja voi pitää mukanaan niin monta, että tila riittää, vaikka kuinka katselisi junareissut fullHD:tä täydellä bitratella...

Lakupiip6/10

PureView ja 40 Megapixelin kamera olis ollut ihan jees :D

toope7/10

Aika leveät kehykset.
499 dollaria Yhdysvalloissa onko se sitten 800€ Suomessa?

7520G8/10

Originally posted by toope:

Aika leveät kehykset.
499 dollaria Yhdysvalloissa onko se sitten 800€ Suomessa?

+ verot.

capuzino9/10

Originally posted by H4X0R-X:

Originally posted by Hegetarium:


-Yksi harvoja tabletteja josta löytyy micro-sd paikka (ainakin windows ja iOS maailmaa ajatellen)


Monen kuulee yleensä vähättelevän tuota ominaisuutta.

Yleensä siitä syystä, että se on "vain" 32 Gt:n kortti 32 Gt:n sisäisen lisäksi, kun iPadiä saa 128 Gt:n muistilla. Moni ei vain ota huomioon sitä, että muistikortin voi vaihtaa lennossa. Noita kortteja voi pitää mukanaan niin monta, että tila riittää, vaikka kuinka katselisi junareissut fullHD:tä täydellä bitratella...

Moni vähättelee sitä epätietoisuuttaan ja toiset tietoisuuttaan; onhan muistikortti yleensä hitaampi kuin valmiiksi sisäinen tallenustila.

Ja mitä meinaan epätietoisuudella, on se, että ne ei ole enää "vain" 32GB muistikortteja, vaan 64GB. Tai näin moni uskoo, ja valmistajat ilmoittavatkin tuon 64GB (myös Nokia, myös tämän tabletin kohdalla) suurinpana mahdollisena muistikorttina, vain siksi, että vielä ei (ilmeisestikään) ole virallisesti julkistettu yhtään isommalla kapasiteetilla varustettua Micro SDXC korttia.

H4X0R-X10/10

Originally posted by capuzino:


Moni vähättelee sitä epätietoisuuttaan ja toiset tietoisuuttaan; onhan muistikortti yleensä hitaampi kuin valmiiksi sisäinen tallenustila.

Ja mitä meinaan epätietoisuudella, on se, että ne ei ole enää "vain" 32GB muistikortteja, vaan 64GB. Tai näin moni uskoo, ja valmistajat ilmoittavatkin tuon 64GB (myös Nokia, myös tämän tabletin kohdalla) suurinpana mahdollisena muistikorttina, vain siksi, että vielä ei (ilmeisestikään) ole virallisesti julkistettu yhtään isommalla kapasiteetilla varustettua Micro SDXC korttia.


Oikeassa olet. Jotain 128 Gb kiinakortteja liikkuu, mutta niistä ainakin suurin osa lienee täyttä kusetusta. Taas nopeudesta laitan ilmoille kysymyksen siitä, että tarvitseeko sitä nopeutta lopulta niin paljon tabletin tai vielä vähemmän puhelimen kanssa. Ei noilla nyt crysistä pelata ja toisaalta siinäkin se vaikuttaisi, riittävän keskusmuistin kanssa, pääosin lataustaukoihin.

Vielä kun ottaa huomioon, että uusimmat microSD:t yltävät jopa 80 MB/s lukunopeuteen ja 50 MB/s kirjoitusnopeuteen ja että kyseessä flash piiri, jonka hakuajat ja latenssit ovat merkittävästi vastaavaa kiintolevyä nopeammat. Joten on vaikea nähdä, että oikein missään tablettikäytössä nopeus tulisi ongelmaksi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT