AfterDawn logo

Apple päivitti MacBook Prot Haswell-aikaan – Mavericks-päivitys tulee saataville ilmaiseksi

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Apple käytti Yerba Buena -keskuksessa pidetyn julkistustilaisuutta hyväkseen uusien Intelin Haswell-arkkitehtuuriin perustuvien MacBook Pro -kannettavien esittelyyn. Apple päivitti kesällä MacBook Airit ja aiemmin syksyllä iMacit Haswell-aikaan.

Uudessa 13 tuuman MacBook Prossa käytetään kaksiytimistä Haswell-suoritinta ja Intelin Iris-grafiikkaohjainta, jonka sanotaan olevan 90 prosenttia nopeampi kuin edellisessä sukupolvessa. Mukaan on mahtunut myös PCIe-pohjaista flash-muistia, tuki uuden sukupolven Wi-Fille (802.11ac). Yhdessä uuden Mavericks-käyttöjärjestelmän kanssa Apple on saanut kasvatettua akkukestoa yhdeksään tuntiin. Kokoonpanon lähtöhinta (128 GB) on 1299 dollaria, eli 200 dollaria edullisempi kuin viime vuoden mallilla.

15-tuumaisessa MacBook Prossa Apple kertoo käyttäneensä neliytimistä Crystalwell-suoritinta. Prosessorista löytyy Iris Pro -näytönohjain, mutta tietokoneesta löytyy myös Nvidian GeForce GT 750M -grafiikkapiiri. Kahdeksan tunnin akkukestoa tarjoavasta koneesta löytyy tuki uudelle Thunderbolt 2 -liitännälle. Tietokoneen lähtöhinta on 1999 dollaria, joka on niin vähemmän kuin viime vuoden mallilla.


Mavericks tulee saataville tänään. Sen voi ladata tietokoneelleen ilmaiseksi. OS X Lionin ja Snow Leopardin käyttäjät voivat päivittää suoraan Mavericksiin (ilman välipäivityksiä).

1 KOMMENTTI

jonppaa1/1

Luu kurkkuun!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT