AfterDawn logo

Stephen Elopin lupaus: Nokia-tabletti ei ole mikä tahansa tabletti

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Nokian entinen toimitusjohtaja Stephen Elop vihjaili valtakaudellaan muutaman kerran, että yhtiö kehittää taulutietokonetta. Laitetta ei ole tähän päivään mennessä näkynyt, mutta huomenna asianlaita voi muuttua.

Varsinainen sysäys Nokia-tabletin odotukselle tuli Ylen keväällä 2011 esittämästä A-Plus-ohjelmasta, jonka vieraaksi Stephen Elop oli kutsuttu. Nokian silloinen toimitusjohtaja paljasti haastattelussa, että yhtiö ei halua tuoda markkinoille jo olemassa olevia tabletteja matkivaa laitetta. Nokian tavoitteena on erottautua kilpailijoista ja kehittää laite, jollaista markkinoilta ei vielä löydy. Lupaus oli iso, joten odotukset ovat tällä hetkellä syystäkin korkealla.

Tämän jälkeen Elop ei paljoa rehennellyt Nokian tabletilla, mutta hän kertoi toistuvasti haastatteluissa yhtiön seuraavan markkinaa erittäin tarkasti ja näkevänsä siinä paljon mahdollisuuksia. Windows 8:n uusi käyttöliittymä muistuttaa hyvin paljon Windows Phonea, minkä takia Windows-tabletit ja Nokian puhelimet tarjoavat samankaltaisen käyttökokemuksen. Elop näki tässä huikean mahdollisuuden, jonka avulla Nokia pystyisi muuttamaan oleellisesti Applen hallitseman markkinan dynamiikkaa.


Tämän vuoden alussa Stephen Elop totesi Australian Financial Review'lle, että Nokia seuraa tarkasti alaa ja yrittää oppia Microsoftin Surface-tablettien kautta mikä on oikea tapa astua mukaan kilapiluun. Androidia käyttävän taulutietokoneen julkaisu oli Elopin kommenttien perusteella mahdollinen, mutta nykytiedon valossa tämä vaihtoehto on hylätty ja Nokia aikoo julkaista Windows RT:tä hyödyntävän laitteen.

Nokian uskotaan esittelevän Lumia 2520 -nimisen taulutietokoneen huomenna Abu Dhabissa pidettävässä tilaisuudessa. Vielä ei ole selvää mikä laitteen ominaisuus erottaa sen muista ja tekee siitä poikkeuksellisen.

3 KOMMENTTIA

mcmopo1/3

Annakku arvaan "hyper" kamera? Mitä muutakaan nokialta voi odottaa.

readyEddy2/3

Scart-liitäntä puuttuu kilpailijoilta.

Maluska3/3

Olisikohan tuo oppiminen Surfacesta liittynyt käyttöjärjestelmään? Poikkeuksellisuushan voisi vaikka olla Windows RT, joka itsessään ei taida kovin myyvä järjestelmä olla, vrt. Surface RT. Toinen hienous on luultavasti hintalappu, jolla ajetaan Retina iPadin rinnalle hyvällä raudalla, mutta ilman ekosysteemiä...

T. Kyynikko

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki