AfterDawn logo

Intel: Alle satasen tabletit ovat tulossa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Intel on toistanut aiemmat lupauksensa syksyllä markkinoille tulevista 99 dollarin tableteista. Haswell-pohjaisia kannettavia saa halvimmillaan 299 dollarilla ja 2-in-1-hybrikoneiden hinnat asettuvat 349 dollarin tienoille.

Heinä-syyskuun osavuosituloksensa julkaissut Intel teki 13,5 miljardin dollarin liikevaihdosta 2,95 miljardia dollaria liikevoittoa. Liikevoitto oli odotuksia parempi, mutta se oli silti hieman vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Yhtiö ei odota kuluvalta kvartaalilta kovin hyvää tulosta.

Edullisista kannettavista huolimatta joulumyynnin hittejä ovat todennäköisesti tabletit ja älypuhelimet, joissa käytetään Intelin suorittimien sijaan Qualcommin, Nvidian ja Samsungin piirejä.

Tietokoneissa markkinajohtajan asemaa pitävä Intel tekee kovasti töitä murtaakseen jään sen ja mobiilimarkkinoiden väliltä. Yhtiön toimitusjohtaja Brian Krzanichin mukaan aikaa voi mennä vielä 18 kuukautta ennen kuin se pystyy haastamaan muut. Siihen asti Intelin pitää tulla toimeen laskevan PC-myynnin kanssa.

2 KOMMENTTIA

Mauriland1/2

Niin minkä kokoisilla näytöillä. Onhan noita android vehkeitä jo reilusti alle satasella mutta näytöt on vain 7" tai jotain.

hannibal_pjv2/2

Eiköhän nämä asetu sinne 7" luokkaan. Asuksen 10.1 tuumainen atom pohjanen maksaa 349$ näppiksellä, joten ei 10 tuumaista millään alta satasen, tai sitten tosi rupulla näytöllä...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki