AfterDawn logo

Apple palkkasi kenkäsuunnittelijan

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
8 kommenttia

9to5mac-verkkosivuston tietojen mukaan Niken Innovation Kitchen -laboratorion johtaja Ben Shaffer on siirtynyt Applen palvelukseen. kenkävalmistaja vahvisti sivustolle, ettei Shaffer ole enää Niken palkkalistoilla. Shafferilla on vahvaa osaamista kenkien ja niiden valmistukseen liittyvien prosessien suunnittelusta.

Miksi maailman suurin IT-yritys haluaa palkata kenkäsuunnittelijan?

Vain Apple tietää vastauksen kysymykseen – kaikki muut voivat arvailla sitä. Shafferin palkkaus olisi ymmärrettävää mikäli hän olisi ollut mukana Niken FuelBand-rannekkeen kehitystyössä, sillä Applen huhutaan kehittävän vastaavanlaista iWatch-laitetta. Fast Companyn mukaan hänellä ei kuitenkaan ollut osuutta eikä arpaa FuelBandissä. Shaffer tunnetaan parhaiten Niken Flyknit-kenkien kehittäjänä. Vaikka Shaffer ei kuulunutkaan FuelBandin kehitystiimiin, voi hänen työnsä Applella siitä huolimatta liittyä iWatchiin.


Kesällä Apple kertoi palkanneensa muotitalo Yves Saint Laurentin toimitusjohtajan Paul Deneven. Deneven työnkuvaksi Applella kerrottiin "erikoishankkeet". Muutama viikko Deneven palkkauksen jälkeen Bob Mansfield jätti tehtävänsä yhtiön laitekehityksen johtajana ja siirtyi niin ikään "erikoishankkeiden pariin". Applen kerrotaan palkanneen tänä vuonna myös fitness-asiantuntija Jay Blahnikin, joka oli mukana kehittämässä Niken FueldBandiä.

8 KOMMENTTIA

Bodomed1/8

Kohta tulee jotkut 600$ maksavat hi-fi juoksu lenkkarit. Joissa on kosketus näyttö josta voi säätää kenkien pohjat jokaiselle juoksu maastolle sopivaks jne jne... :D

Teamy2/8

Originally posted by Bodomed:

Kohta tulee jotkut 600$ maksavat hi-fi juoksu lenkkarit. Joissa on kosketus näyttö josta voi säätää kenkien pohjat jokaiselle juoksu maastolle sopivaks jne jne... :D

Huhhuh ku mahtu lyhyeen kommenttiin monta yhdyssanavirhettä.

t: yhdys sana poliisi

R4ndom13/8

iBoots, 4 tuumanen kosketusnäyttö, neliydinprosessori ja 12megapixelin kamera. Ja on hauskaa lenkkeillessä.

rautapeba4/8

Todennäköisesti kenkiin tulee varpaanjälkiskanneri. Ja nauhoja ei ole, koska apple on päättänyt käyttäjän puolesta valmiiksi kuinka kireä on sopiva. Värivaihtoehtoina valkoinen ja musta, pohjat ovat lasia ja hinta järjetön.

Flobat5/8

pöh pah, Ne tunkee kineettisen laturin niihin kenkiin ja käyttää uudenkarheaa varas.. patentoitua langatonta lataus tekniikkaansa lataamaan sitä iphonea. Kengät ja langaton laturi myydään erikseen. hintaa 600e+ 250e, Kengät painaa 3 kiloa kappale mutta ei se tosihipsteriä haittaa kun on apple kyseessä.

R4ndom16/8

Ja luonnollisesti kengät on pakollisia seuraavalla ios versiolla, ilman kenkiä ei iphonea voi käyttää.

keijo1237/8

Voi jeesus teiän kanssa. Applehan on vienyt vuosikaudet muilta firmoilta suunnittelioita jne heppuja, jotta voisi kehitellä omia tuotteitaan. Eikai se tarkota että ne tekee juuri sitä mistä tulivat.

Zimzin8/8

Tuo uusimpaan iPhoneen urheilusovelluksia tukeva siru (nojoo parantaa se navigointia kans) --> palkkaa Niken popoplaner --> iPhoneen Applen oma kuntoilusovellus ja esmes iWatch tai jotain muuta kuntoiluun liittyvää?
Applehan teki aikaisemmin yhteistyötä Niken kanssa iPod + nike-kuntoilusovelluksen tiimoilla joten tulossa voi olla ehkä jotain muutakin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT