AfterDawn logo

Nvidia: GeForce on paras valinta 4K-näytöille

Panu Roivas Panu Roivas
2 kommenttia

AMD ja Nvidia ovat kovaa vauhtia markkinoimassa omien näytönohjaintensa kykyjä uusien 4K-näyttöjen osalta. AMD on juuri julkaisemassa omaa uuden sukupolven lippulaivanäytönohjaintaan, ja tulee epäilemättä demoamaan sen kykyä pyörittää 4K-näyttöjä. Myös Nvidia on pistänyt käyntiin oman PR-kampanjansa 4K:n osalta.

Eilen kerroimme kuinka AMD ja Nvidia ovat olleet kilpasilla 4K-näyttöjen suorituskyvyn kanssa, ja AMD:n ongelmat Crossfiren kanssa ovat saaneet erityistä huomiota, jopa siinä määrin että Nvidia on suostutellut tekniikkasivustoja tekemään testejä asiaan liittyen ja tarjonnut tätä varten 4K-testilaitteistoa.

Nyt Nvidia on julkaissut verkkosivuillaan markkinointipläjäyksen, jossa se kertoo 4K:n eduista ja tietenkin siitä että ainoastaan Nvidian SLI tarjoaa tällä hetkellä sulavimman pelikokemuksen kyseisillä näytöillä, ja linkkaa PCPerspectiven tekemään artikkeliin asian tiimoilta. Nvidian mukaan kunnolliseen 4K-pelaamiseen vaaditaan vähintään GTX 770 SLI -kokoonpano.


Nvidian mukaan keskiverto ihmissilmä pystyy erottamaan 50 pikseliä per näkökentän aste, ottaen huomioon katseluetäisyys. Mitä kauempaa näyttöä katsoo, sitä heikompi erotuskyky on. Nvidian oletuksena on, että työpöytänäyttöä katsotaan n. 50 cm etäisyydeltä. Nvidian mukaan tällä hetkellä suosituin näytön koko pelikäytössä olisi 27", ja resoluutio 1920x1080, mikä antaa PPD:lle arvoksi 19,3. Vastaavasti 30" 2560x1600 näyttö antaa arvoksi 24,7. Uudet 31,5" 4K-näytöt vuorostaan nostavat PPD-arvon 35,6:een. Käytännössä kuvanlaatu paranee siis 84% siirryttäessä 27" 1080p-näytöstä 31,5" 4K-näyttöön.

4K-televisioiden ongelmana on kalliin hinnan lisäksi lähinnä 4K-materiaalin puute, mutta PC-pelaajien ei tarvitse tästä huolehtia, sillä pelit yleensä tukevat 4K-resoluutiota joko natiivisti tai asetustiedostojen kautta, tai viimeisimpänä keinona pakottamalla ajureilla.

2 KOMMENTTIA

Boss931/2

"NVIDIA: GEFORCE ON PARAS VALINTA 4K-NÄYTÖILLE" Suprise of the year... Ei kai nyt kukaan odottanutkaan Nvidian sanovan, että AMD:n näytönohjaimet olisivat paras valinta 4K:lle

Gereti2/2

Näimpä, ja kyllähän se 4k eyefinityhomma eli 3x4k ruutuhomma toimii amd:lla edelleenkin kun ei niitä uusia CF-ajureita käytä, joiden tiedoissa lukee että *max tuettu resoluutio 2560x1440 yhdellä näytöllä eikä eyefinityä tueta*
Huvittaa tuo vinkuminen että kun amd:n ajureilla ei 4k ruudut jn etoimi kun ne lukee vielä siellä ajurien tiedoissa...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT